Εθνική Γερμανίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εθνική Γερμανίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών) είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κ-21. Ελέγχεται από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πριν την ενοποίηση της Γερμανίας, η Ανατολική Γερμανία και η Δυτική Γερμανία συμμετείχαν ως ξεχωριστές οντότητες. Αυτό γινόταν μέχρι το 1990. Με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για δημιουργία διοργανώσεων νέων το 1976 δημιουργήθηκαν οι εθνικές ομάδες Κ-21 στην Ευρώπη. Η ομάδα ποδοσφαίρου της Δυτικής Γερμανίας συμμετείχε για πρώτη φορά το 1982.

Η Δυτική Γερμανία συμμετείχε στις δύο πρώτες διοργανώσεις κάτω των 23 ετών που έγιναν το 1972 και το 1974. Η πρώτη διοργάνωση για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 έγινε το 1978. Η υφιστάμενη Εθνική Γερμανίας Κ-21 μπορεί νόμιμα να θεωρηθεί ως η τρέχουσα ενσάρκωση της Δυτικής Γερμανίας Κ-21, αφού η σημαία, η στολή και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έγιναν τα αντίστοιχα της ενοποιημένης Γερμανίας. Στην πραγματικότητα, η Εθνική Δυτικής Γερμανίας Κ-21 αφομοίωσε την Εθνική Ανατολικής Γερμανίας Κ-21 και έγινε η Εθνική Γερμανίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών).

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]