Εθνική Κροατίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εθνική Κροατίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών), είναι η εθνική ομάδα της Κροατίας στο ηλικιακό επίπεδο κάτω των 21 και αποτελεί τον τροφοδότη της Εθνικής Κροατίας.

Στην ομάδα συμμετέχουν Κροάτες ποδοσφαιριστές μέχρι 21 ετών κατά την έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου U21. Έτσι, είναι πιθανόν κάποιοι ποδοσφαιριστές να είναι μέχρι 23 ετών. Υπάρχουν επίσης οι ομάδες U20 (για συμμετοχή σε τουρνουά εκτός UEFA), η U19 και η U17. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και αν έχει συμμετάσχει σε ανώτερου ηλικιακά επιπέδου ομάδα, εφόσον δεν ξεπερνά το ηλικιακό όριο.

Η ηλικιακή ομάδα κάτω των 21 άρχισε να λειτουργεί με την αναπροσαρμογή των πρωταθλημάτων νέων της UEFA το 1976. Η Εθνική Κροατίας U21 δημιουργήθηκε μετά την ανεξαρτησία της Κροατίας από τη Γιουγκοσλαβία το 1991 και ελέγχεται από την Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (από το 1976 έως το 1990 οι Κροάτες ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας U21. Πρώτο παιχνίδι της ομάδας ήταν ένας φιλικός αγώνας με αντίπαλο την Εθνική Ιταλίας, ο οποίος διεξήχθη στις 13 Φεβρουαρίου 1992.

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Croatia national under-21 football team της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).