Εθνική Γερμανίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Εθνική Γερμανίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U21. Ελέγχεται από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πριν την ενοποίηση της Γερμανίας, η Ανατολική Γερμανία και η Δυτική Γερμανία συμμετείχαν σαν ξεχωριστές οντότητες. Αυτό γινόταν μέχρι το 1990. Με την απόφαση της UEFA για δημιουργία διοργανώσεων νέων το 1976, δημιουργήθηκαν οι εθνικές ομάδες U21 στην Ευρώπη. Η ομάδα ποδοσφαίρου της Δυτικής Γερμανίας συμμετείχε για πρώτη φορά το 1982.

Η Δυτική Γερμανία συμμετείχε στις δύο πρώτες διοργανώσεις κάτω των 23 ετών, που έγιναν το 1972 και το 1974. Η πρώτη διοργάνωση για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 έγιναν το 1978. Η υφιστάμενη Εθνική Γερμανίας U21 μπορεί νόμιμα να θεωρηθεί ως η τρέχουσα ενσάρκωση της Δυτικής Γερμανίας U21, αφού η σημαία, η στολή και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έγιναν τα αντίστοιχα της ενοποιημένης Γερμανίας. Στην πραγματικότητα, η Εθνική Δυτικής Γερμανίας U21 αφομοίωσε την Εθνική Ανατολικής Γερμανίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) και έγινε η Εθνική Γερμανίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών).

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Germany national under-21 football team της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).