Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
Συγκρότηση 1 Μαρτίου 1913
Είδος Σύνδεσμος εθνικών ομοσπονδιών
Έδρα Flag of the United Kingdom.svg Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Μέλη 206 εθνικές ομοσπονδίες
Επίσημες γλώσσες Αγγλικά
Πρόεδρος Flag of Italy.svg Φραντσέσκο Ρίτσι Μπίτι
Ιστοσελίδα itftennis.com

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (αγγλικά: International Tennis Federation - ITF) είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του τέννις παγκόσμια. Αποτελείται από 210 εθνικές ενώσεις αντισφαίρισης ή αντίστοιχες οργανώσεις ανεξαρτήτων χωρών ή εδαφών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε ως Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης επί Χόρτου (International Lawn Tennis Federation - ILTF) από 12 εθνικές ομοσπονδίες σε μια διάσκεψη στο Παρίσι, στις 1η Μαρτίου 1913 και οι συζητήσεις σχετικά με τους κανόνες και την πολιτική συνεχίστηκε μέχρι το 1923. Ήταν η στιγμή που επετεύχθησαν δύο συμβιβασμοί: ο τίτλος «παγκόσμια πρωταθλήματα» θα καταργηθεί και η ονομασία των διοργανώσεων θα γράφεται "για πάντα στην αγγλική γλώσσα". Το 1924 έγινε η επίσημα αναγνωρισμένη οργάνωση με την εξουσία να ελέγχει τους κανόνες της αντισφαίρισης επί χόρτου σε όλο τον κόσμο, με την ονομασία «ILTF Rules of Tennis». Το 1977 αφαιρέθηκε η έκφραση "επί χόρτου" από τον τίτλο, καθώς οι περισσότεροι αγώνες αντισφαίρισης δεν παίζονται πλέον στο χορτάρι.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα International Tennis Federation της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).