Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ο Άγιος Ανδρέας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»
Χάρτης
Είδοςνοσοκομείο
ΔιεύθυνσηΚαλαβρύτων 37, Πάτρα, 263 32
Γεωγραφικές συντεταγμένες38°14′2″N 21°44′52″E
Διοικητική υπαγωγήΔήμος Πατρέων[1]
ΤοποθεσίαΠάτρα
ΧώραΕλλάδα
Έναρξη κατασκευής1973
Ιστότοπος
Επίσημος ιστότοπος
Άποψη από το Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Πάτρα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Πελοπόννησο με συνολική χωρητικότητα άνω των 400 κλινών. Αποτελεί μια πλήρως εξοπλισμένη υγειονομική μονάδα που παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Το νοσοκομείο συνολικά αποτελείται από 5 κτίρια εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται πλησίον. Υπάγεται στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος.

Λειτούργησε πρώτη φορά σαν Δημοτικό Νοσοκομείο Πατρών την 1 Ιανουαρίου 1872 και μετανομάστηκε στην σημερινή του ονομασία κατά την μεταφορά του στο σημερινό κτίριο.

Το κύριο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου (χτισμένο το 1973) χτυπήθηκε από σεισμό το καλοκαίρι του 2008. Το ανακαινισμένο πλέον επταόροφο κτίριο εγκαινιάστηκε τελικά τον Ιούλιο του 2017 μετά από 3 χρόνια εργασιών. Το 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας νέας πτέρυγας (διώροφο κτίριο). Επιπλέον, το κεντρικό κτίριο αναβαθμίζεται συνεχώς με νέο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Τον Ιανουάριο του 1997, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για τα εγκαίνια νέας πτέρυγας και της βιβλιοθήκης.

  1. grid.413414.7.