Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ακαδημαϊκοί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η Ακαδημία Αθηνών σε επιστολικό δελτάριο των αρχών του 20ου αι.

Η επιχείρηση Ακαδημαϊκοί έχει ως σκοπό την δημιουργία λημμάτων που αφορούν τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών. Η λίστα με τα μέλη βρίσκεται εδώ.

Αιτιολόγηση[επεξεργασία κώδικα]

Η Ακαδημία Αθηνών είναι ο υψηλότερος την τάξη φορέας έρευνας στην Ελλάδα. Συνεπώς είναι απαραίτητο τα μέλη της να έχουν λήμμα καθώς αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και της επιστήμης.

Οδηγίες[επεξεργασία κώδικα]

  1. Δηλώστε συμμετοχή στους Συμμετέχοντες
  2. Ξεκινήστε κάποιο λήμμα απο την λίστα με τους Ακαδημαϊκούς.
  3. Αφού ολοκληρώσετε το λήμμα μπορείτε να το εντάξετε σε μια απο τις εξής κατηγορίες: [[Κατηγορία:Έλληνες ακαδημαϊκοί]] και [[Κατηγορία:Πρόεδροι της Ακαδημίας Αθηνών]].
  4. Στο λήμμα να προσθέτει λεπτομερείς παραπομπές σε πηγές (Ενδεικτικά:Χρήστος Ζερεφός). Μην κάνουμε μισές δουλειές!
  5. Προσθέστε το πρότυπο της Βικιεπιχείρησης στη σελίδα συζήτησης κάθε λήμματος που δημιουργείται στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης.
  6. Προωθήστε την Επιχείρηση Ακαδημαϊκοί, βάζοντας το σχετικό πρότυπο στη σελίδα σας.

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]

Στοιχεία και εξέλιξη[επεξεργασία κώδικα]

Όταν ξεκίνησε η βικιεπιχείρηση υπήρχαν λήμματα για 62 Ακαδημαϊκούς απο τους συνολικά 226. Η επιχείρηση έληξε σύντομα λόγω των λίγων συμμετεχόντων τον Σεπτέμβριο του 2008. Κατά τη διάρκεια αυτής δημιουργήθηκαν 16 νέα λήμματα, στα οποία προστέθηκαν λεπτομερείς παραπομπές σε πηγές. Στα τέλη Μαΐου του 2010 τα λήμματα για τους ακαδημαϊκούς έφτασαν τα 108, στα τέλη Ιουλίου τους 129 από τους συνολικά 227. Υπολείπονται δηλαδή 98! Άντε και τους φτάσαμε!