Βαλκανική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βαλκανική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
Balkan Table Tennis Union
Άθλημαεπιτραπέζια αντισφαίριση
ΔικαιοδοσίαΟμοσπονδία
ΣυντομογραφίαBTTU
Ίδρυση1991
ΠροσχώρησηITTF
Περιφεριακή προσχώρησηETTU
ΈδραΆγνωστο
ΠρόεδροςΆρμπεν Μεσάι
Επίσημη ιστοσελίδα
www.balkan-tt.com

Η Βαλκανική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (αγγλικά: Balkan Table Tennis Union, BTTU) είναι ο ανώτερος οργανισμός που διατηρεί την εποπτεία του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Βαλκανική χερσόνησο. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1991, ενώ η πρώτη διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα Βαλκάνια δημιουργήθηκε το 1963. Συνεργάζεται με την Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU). Η BTTU ασχολείται με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την επιτραπέζια αντισφαίριση σε βαλκανικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και της προώθησης του αθλήματος στα εδάφη που ελέγχονται από 10 ομοσπονδίες μέλη της, καθώς και την οργάνωση των βαλκανικών διοργανώσεων, όπως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα U21. Ο πρόεδρός της από το 2013 είναι ο Άρμπεν Μεσάι.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Βαλκανικών χωρών ήταν οι Προβαλκανικοί Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Οι Αγώνες αυτοί δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και μετά με τον συντονισμό και των άλλων Βαλκανικών ομοσπονδιών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Γιουγκοσλαβίας και σε μια συμφωνία που έχει συναφθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Βαλκανικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 13 με 14 Ιουλίου του 1963.

Η Βαλκανική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1991 κατά τη διάρκεια του 28ου Βαλκανικού Συνεδρίου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκε στην Επαρχία Σαγγάριου της Τουρκίας.

Πρόεδροι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι διατελέσαντες Πρόεδροι είναι:

Ομοσπονδίες μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι 10 ομοσπονδίες μέλη της Βαλκανικής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.[1]

Πρώην μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διοργανώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Βαλκανική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εγκρίνει τις ακόλουθες διοργανώσεις:

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]