Α.Ο. Αρίων Σητείας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Α. Ο. Αρίων Σητείας ιδρύθηκε το 1998, με κύριο αθλητικό τμήμα το μίνι ποδόσφαιρο (ποδόσφαιρο σάλας).

Έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάλας Ανδρών της περιόδου 1998-1999 φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 1999 ιδρύθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου για παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την εκμάθηση του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες, η οποία συνεχίζεται έως σήμερα με ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγή παικτών. Σαν επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήρθε η συνεργασία το 2008 με την Π.Α.Ε ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ανάδειξης παικτών σε προπονητικά προγράμματα, ανταλλαγή τεχνογνωσίας κ.λ.π η οποία διαρκεί έως σήμερα.

Την περίοδο 2000-2001 λαμβάνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάλας με δύο ομάδες, στις κατηγορίες παίδων και εφήβων. Την περίοδο 2004-2005 ιδρύθηκε Γυναικείο τμήμα κλασσικού Ποδοσφαίρου και από τότε λαμβάνει μέρος ανελλιπώς στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, παρόλο που το Εθνικό Στάδιο Σητείας ανασκευαζόταν επί τετραετία και αναγκαζόταν τους εντός έδρας αγώνες να τους δίνει σε άλλη επαρχία, μιας και στη Σητεία δεν υπήρχε γήπεδο με χλοοτάπητα που απαιτούσε η ΕΠΟ.

Ο σύλλογος στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη του τουριστικού αθλητισμού στη Σητεία. Διοργανώνει ολιγοήμερα τουρνουά το καλοκαίρι για όλες τις ηλικίες και ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγούνται στις φυσικές ομορφιές του τόπου. Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας διοργανώθηκαν τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου ενταγμένο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Κορναρείων με συμμετέχουσες όλες τις ομάδες της Κρήτης καθώς και μια ομάδα από τη Γαλλία, δίνοντας το χαρακτήρα του «διεθνούς» στην όλη εκδήλωση.

Έδρα του Συλλόγου είναι πλέον το ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο Σητείας χωρητικότητας 1600 θέσεων, με αγωνιστικό χώρο από τεχνητό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και πιστοποίηση για διεθνείς αγώνες.

Την περίοδο 2010-2011 αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Γυναικείων ομάδων που διοργανώνει η Ε.Π.Ο στον 4ο Όμιλο που απαρτίζεται επίσης από τον Α.Ο Χανίων, τον Άρη Αρχαγγέλου Ρόδου και τον Κωακό Φιλίνο από την Κω.