Α.Ο. Γαλήνη Πατρών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ΑΟ Γαλήνη Πατρών)
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Γαλήνη.
Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας
Πλήρες όνομα Αθλητικός Όμιλος Γαλήνη Πάτρας
Χρώματα Κόκκινο- γαλάζιο -Άσπρο
Έτος ίδρυσης
Έδρα Αθλητικές εγκαταστάσεις Γαλήνης
Δεμένικα Πατρών
Πρόεδρος Πολύκαρπος Ευθυμάκης
Τμήματα 'Ποδόσφαιρο'
Ποδόσφαιρο γυναικών
Στίβος
Τοξοβολία
Πινγκ Πονγκ
Μπάσκετ

Βόλευ

Ο Αθλητικός Όμιλος Γαλήνη είναι αθλητικός σύλλογος στην Πάτρα που δραστηριοποιείται σε πολλά αθλήματα. Εμπνευστής της δημιουργίας του Αθλητικού Ομίλου ΓΑΛΗΝΗ είναι ο π. Αντώνιος Ρουμελιώτης ο οποίος είναι και Επίτιμος Πρόεδρος. Έχει τμήματα Ποδοσφαίρου (αντρών, γυναικών), μπάσκετ, τοξοβολίας, στίβου και πινγκ πονγκ, βόλευ. Έχει ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δεμένικα Πατρών.

Τμήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι από τα πρώτα του συλλόγου. Αγωνίζονταν στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας από το 2007 έως την σεζόν 2018-19 όταν και υποβιβάστηκε στα μπαράζ. Από την σεζόν 2019-20 αγωνίζεται στη 3η ερασιτεχνική κατηγορία. Το τμήμα γυναικών είναι το νεότερο αφού ιδρύθηκε το 2008.

Στην τοξοβολία ο σύλλογος έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στον στίβο η Γαλήνη έχει κατακτήσει μετάλλια και πρώτες θέσεις σε τοπικό επίπεδο. Τελευταία επιτυχία της η πρώτη θέση στο τοπικό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου εφήβων 2008.

Στο πινγκ πονγκ έχει επίσης πολλές επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο μπάσκετ αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία της Ένωσης Συλλόγων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας Ηλείας ΕΣΚΑΗ.

Παλαιότερα τμήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σόφτμπολ Το σόφτμπολ είναι το τμήμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον σύλλογο. Συμμετείχε ανελλιπώς στα Πανελλήνια πρωτάθληματα από το 2000 που έγινε η πρώτη διοργάνωση μέχρι και το 2007 όπου και σταματάει η λειτουργία του. Στις νεάνιδες στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2002 η Σοφία Μάλλια αναδείχτηκε καλύτερη pitcher, ήταν 5η το 2003, επίσης με μια 6η θέση το 2006. Οι αθλήτριες της Γαλήνης Πηνελόπη Μακρυκώστα και Νίκη Χαρίτου είχαν συμπεριληφθεί στην προεθνική για τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

  • Αναλυτικά η παρουσία της στα Πανελλήνια πρωταθλήματα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Αγων. περίοδος Θέση
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Αγων. περίοδος Θέση
2002
2003
2006

Μπέιζμπολ Το τμήμα του μπέιζμπολ ξεκίνησε από την Β΄εθνική το 2001 σημειώνοντας μία νίκη και τρεις ήττες. Στο επόμενο πρωτάθλημα το δεν σευμμετείχε. Το 2003 κατετάγη 8η στην Β΄Εθνική και τελευταία και από τότε σταμάτησε η συμμετοχή της. Στο κύπελλο μετείχε μόνο στην τρίτη διοργάνωση το 2002 και αποκλείστηκε από τον γύρο. Το τμήμα αυτό σήμερα είναι ανενεργό.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]