Όθων Γ΄ του Χάρμπουργκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όθων Γ΄
OttoIIIBraunschweigHarburg.JPG
Δούκας του Μπράουνσβαϊχ-Λύνεμπουργκ
Περίοδος 1606 - 1641
Προκάτοχος Χριστόφορος
Διάδοχος Γουλιέλμος-Αύγουστος
Γέννηση 20 Μαρτίου 1572
Χάρμπουργκ
Θάνατος 4 Αυγούστου 1641 (69 ετών)
Χάρμπουργκ
Σύζυγος Χέντβιχ των Γουέλφων
Οίκος Γουέλφων
Πατέρας Όθων Β΄
Μητέρα Χέντβιχ των Κίρκσενα
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Όθων Γ΄ (Otto III. von Braunschweig-Lüneburg-Harburg, 20 Μαρτίου 1572 - 4 Αυγούστου 1641) από τον Οίκο των Γουέλφων ήταν λόρδος του Χάρμπουργκ (1606-1641) μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γουλιέλμο-Αύγουστο. Η περιοχή τους ήταν μέρος του δουκάτου του Μπράουνσβαϊχ-Λύνεμπουργκ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ο 5ος γιος του Όθωνα Β΄ πρίγκιπα του Χάρμπουργκ και της Χέντβιχ των Κίρκσενα, κόρης του Έννο Β΄ κόμη της Ανατολικής Φρισίας. Το 1603 απεβίωσε ο πατέρας του. Ο πρώτος αδελφός του Όθων-Ερρίκος είχε αποβιώσει 12 έτη πριν και ο δεύτερος Ιωάννης-Φρειδερίκος είχε αποποιηθεί της εξουσίας. Έτσι τον διαδέχθηκαν ο Γουλιέλμος-Αύγουστος και ο Χριστόφορος ως συγκυβερνήτης.

Το 1606 απεβίωσε ο Χριστόφορος και τον διαδέχθηκε ο Όθων Γ΄ ως συγκυβερνήτης του πριγκιπάτου του Χάρμπουργκ, μαζί με τον Γουλιέλμο-Αύγουστο. Η σχέση τους ήταν αρμονική. Επειδή ο Όθων Γ΄ δεν είχε τέκνα και ο αδελφός του ήταν άγαμος, το πριγκιπάτο θα κληροδοτείτο σε κάποιον συγγενή τους Γουέλφο. Συμφώνησαν με τον δεύτερο εξάδελφό τους Χριστιανό πρίγκιπα του Λύνεμπουργκ να πληρώσει το χρέος τους, που ήταν περισσότερο από 150.000 τάληρα και το 1630 ανακοίνωσαν επίσημα την απόφασή τους να τους διαδεχθεί.

Ο Όθων Γ΄ απεβίωσε το 1641 στο Χάρμπουργκ και στο πριγκιπάτο έμεινε μόνος κύριος ο αδελφός του Γουλιέλμος-Αύγουστος. Το επόμενο έτος απεβίωσε και ο αυτός και το πριγκιπάτο κληροδοτήθηκε στα δεύτερα εξαδέλφια τους.

Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1621 νυμφεύτηκε την 6η εξαδέλφη του Χέντβιχ των Γουέλφων, κόρη του Ιουλίου πρίγκιπα του Βολφενμπύτελ, αλλά δεν απέκτησε απογόνους.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • August B. Michaelis and Julius Wilhelm Hamberger: Einleitung zu einer volständigen Geschichte der Chur- und Fürstlichen Häuser in Teutschland, vol. 1, Meyer, 1759, p. 121
  • Vaterländisches Archiv für hannoverisch-braunschweigische Geschichte, Herold & Wahlstab, 1835, pp. 129, 401 ff, 422, and 424
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Otto III, Duke of Brunswick-Harburg της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).