Χορευτικός όμιλος Αιγίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου [1] ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό χορευτών και υποψηφίων χορευτών Πολιτιστικά Σωματεία της Ελλάδος, που ασχολείται με τη διδασκαλία, παρουσίαση και διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις [2] στην περιοχή της Αιγιαλείας, στις κοινότητες της Αχαΐας, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Σταθμοί στην ιστορία του Χορευτικού είναι η πρώτη του έξοδος το 1982 σε διεθνές φεστιβάλ στην Γκορίτσια της Β. Ιταλίας και η τρίτη θέση στο διαγωνισμό, αλλά και το χρυσό μετάλλιο το 1991 στο Σότεν της Αμβέρσας του Βελγίου, σε παγκόσμιο φεστιβάλ. Το 2003 πήρε την πρώτη θέση στο Καστρορεάλε της Σικελίας στο Διεθνές Φεστιβάλ ντελ Τιρένο.

Έχει λάβει μέρος σε έξι ακόμα παγκόσμια φεστιβάλ το 1986 και 1992 στη Νίκαια της Γαλλίας, το 1996 στο Μαρτίγκ στη Γαλλία, το 1999 στο Σεντ της Γαλλίας, το 2000 πάλι στο Σότεν του Βελγίου και το 2002 στο Αμπέρ της Γαλλίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε τρεις πανευρωπαϊκές συναντήσεις: το 1985 και 1990 στο Μπίτμπουργκ της Γερμανίας και το 1998 στην πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων στο Κάστρο Λούντβιγκσταϊν της ενωμένης Γερμανίας.

Από το 1982 έως σήμερα έχει δώσει πάνω από 174 παραστάσεις σε διεθνή φεστιβάλ 110 πόλεων της Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Γιουγκοσλαβίας, Κύπρου, Φινλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Τουρκίας, Μαρόκου, Βουλγαρίας και ΗΠΑ.

Έχει ανεξάντλητο ρεπερτόριο, μέρος του οποίου παρουσιάζει η ορχήστρα του Ομίλου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.egiohoreftikos.gr Χορευτικός Όμιλος Αιγίου.
  2. http://www.egiohoreftikos.gr/index.php?option=com_phocamaps&view=map&id=1&Itemid=54&lang=el Χορευτικός Όμιλος Αιγίου: χάρτης παραστάσεων.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]