Π.Α.Ο. Κρουσώνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Π.Α.Ο. Κρουσώνα
Επίσημη ονομασίαΠοδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κρουσώνα
Σύντομο όνομαΠ.Α.Ο.Κ.
Ίδρυση1968
ΈδραΚρουσώνας Ηρακλείου, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Γήπεδο Κρουσώνα
ΠρόεδροςΚώστας Μπουμάκης
ΠροπονητήςΒασίλης Κρασανάκης
ΠρωτάθλημαΑ1 Κατηγορία Ε.Π.Σ. Ηρακλείου

Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κρουσώνα (Π.Α.Ο. Κρουσώνα ή Π.Α.Ο.Κ.) είναι αθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στον Κρουσώνα του νομού Ηρακλείου. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1968[1] και τα χρώματά του είναι το μαύρο και το λευκό.

Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ανήκει στην Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, στις διοργανώσεις της οποίας αγωνιζόταν μέχρι το 2006 που κατέκτησε το πρωτάθλημα[2] και την άνοδο στη Δ΄ Εθνική της περιόδου 2006-07. Στην 4η κατηγορία αγωνίστηκε για 7 συνεχόμενες περιόδους, ώσπου το 2012-13 τερμάτισε στη 2η θέση στον όμιλό της και εκμεταλλευόμενη την αναδιάρθρωση των κατηγοριών εξασφάλισε τη συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2013-14. Στη Γ΄ Εθνική αγωνίστηκε για τρεις συνεχόμενες περιόδους, μέχρι την περίοδο 2015-16 που υποβιβάστηκε και επέστρεψε μετά απο μια δεκαετία στο τοπικό πρωτάθλημα.

Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 κατέκτησε το Κύπελλο Ε.Π.Σ. Ηρακλείου για πρώτη φορά στην ιστορία του, επικρατώντας με 6-4 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) του Γιούχτα,[3] ο οποίος ήταν πρωταθλητής Γ΄ Εθνικής.

Τίτλοι και διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Π.Α.Ο.Κ. Κρουσωνα Ιστολόγιο «Ο δικός μας ... Κρουσώνας»
  2. Πρωταθλητές ΕΠΣ Ηρακλείου Ιστολόγιο «Ελληνικό Ποδόσφαιρο»
  3. «Κυπελλούχος Ηρακλείου για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟ Κρουσώνα», maleviziotis.gr