Λόρεν Χαουρέγκι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λόρεν Χαουρέγκι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση27  Ιουνίου 1996[1]
Μαϊάμι
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Ισπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
Περίοδος ακμής2012
Ιστότοπος
www.laurenjauregui.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Λόρεν Μισέλ Χαουρέγκι Μοργκάντο (27 Ιουνίου 1997) είναι αμερικανικής και κουβανικής καταγωγής τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.

Είναι πρώην μέλος του συγκροτήματος Fifth Harmony. Έχει αναφέρει πως έχει επηρεαστεί μουσικά από την Λάνα Ντελ Ρέι, τον John Mayer, την Paramore, την Alicia Keys, την Κριστίνα Αγκιλέρα, την Έιμι Γουάινχαουζ, τον The Weeknd και τον Frank Ocean.

Στις 24 Οκτωβρίου 2018, μετά την διάσπαση των Fifth Harmony, κυκλοφορεί την επίσημη πρώτη της σόλο δουλειά, το τραγούδι “Expectations” σε δικούς της στίχους και μουσική. Το τραγούδι σήμερα μετρά πάνω από 29 εκατομμύρια προβολές στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Ύστερα από τις συνεργασίες της με τους Halsey (“Strangers”), Steve Aoki (“All Night”), Johnny Rain (“THE BAD PART”), Ty Dolla $ign (“In Your Phone”), clear eyes (“Let Me Know” ft. Drew Love), συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Grammy, Tainy, και στις 21 Φεβρουαρίου 2020 κυκλοφορούν το “NADA”, σε συνεργασία με τον C. Tangana.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 20 Μαρτίου 2020, η Λόρεν προγραμματίζει τη πρεμιέρα της νέας συνεργασίας της με τον Tainy, το σε δικούς της στίχους και μουσική τραγούδι “Lento”, το οποίο αριθμεί 17 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Στις 17 Απριλίου 2020 κυκλοφορεί ακόμη ένα τραγούδι σε δικούς της στίχους και μουσική, το single “50ft.”, με 5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το επόμενο διάστημα συνεργάζεται με τον Rauw Alejandro και κυκλοφορούν το πρώτο επίσημο remix του “Lento”, στις 11 Δεκεμβρίου 2020, ενώ στις 22 Ιανουαρίου 2021 κυκλοφορεί ακόμα ένα remix του τραγουδιού, σε συνεργασία με τον Pabllo Vittar.

Στις 30 Απριλίου 2021 η Χαουρέγκι κυκλοφορεί ένα τραγούδι με επίκεντρο το mental healing, το “Temporary”, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ “Sound it Out”.

Έπειτα από μήνες απουσίας, η Λόρεν γράφει και συνθέτει ένα τραγούδι για το άλμπουμ “Big Femme Energy”, το “While I’m Alive”, το οποίο κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου 2021.

Τις επόμενες εβδομάδες η Χαουρέγκι συνεργάζεται με την Diane Warren, η οποία της παραδίδει το τραγούδι “Not Prepared for You” για το άλμπουμ “The Cave Sessions Vol. 1”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 27 Αυγούστου 2021.

Λίγες μέρες μετά η Χαουρέγκι διαγράφει όλα τα post της από τον λογαριασμό της στο Instagram, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 ανακοινώνει επίσημα την κυκλοφορία του πρώτου της σόλο EP, του “Prelude”, ύστερα από 3 χρόνια προετοιμασίας. Η ίδια επισήμανε ότι ακροατές της από όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια της μέσω ενός διήμερου παγκοσμίου live-streaming, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, πριν την επίσημη κυκλοφορία του EP στις μουσικές πλατφόρμες, με τη χορηγία των εισητηρίων να γίνεται από το Moment House.

Τα μεσάνυχτα της 8ης Οκτωβρίου 2021, χωρίς σχετική ανακοίνωση, η Χαουρέγκι κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι του “Prelude”, με τίτλο “Colors”, ενώ τα μεσάνυχτα της 15ης Οκτωβρίου 2021 κυκλοφόρησε το δεύτερο κομμάτι του EP, “Scattered”, σε συνεργασία με τον ράπερ Vic Mensa. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι το “Prelude” αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]