Κόνραντ Λαντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κόνραντ Λαντ
Ο Cronos το 2013
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΚόνραντ Τόμας Λαντ (Conrad Thomas Lant)
ΨευδώνυμοCronos, The Godfather of Black Metal
Γέννηση15  Ιανουαρίου 1963[1][2]
Λονδίνο
ΚαταγωγήΝιούκασλ, Αγγλία
EίδοςHeavy Metal, Speed Metal, Thrash Metal, Black Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΦωνητικά, Μπάσο, Κιθάρα
Παρουσία1979 - σήμερα
ΣυμμετοχέςVenom, Cronos, Probot

Ο Κόνραντ Λαντ, γνωστός με το παρωνύμιο Cronos, είναι Άγγλος μπασίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και το μοναδικό εναπομείναν ιδρυτικό μέλος του speed/thrash metal συγκροτήματος Venom.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο συγκρότημα του Λαντ ήταν οι Dwarfstar στα εφηβικά του χρόνια και στα 15 του έγινε μέλος των Guillotine, παίζοντας κιθάρα. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα γνώρισε τον Τζέφρι Νταν (Mantas) και το 1980, μετά την αποχώρηση του μπασίστα Άλαν Γουίνστον, ανέλαβε το μπάσο. Την επόμενη χρονιά, ο Κλάιβ Άρτσερ αποχώρησε, με τον Λαντ να αναλαμβάνει και δεύτερο ρόλο όντας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, το οποίο πλέον είχε μετονομαστεί σε Venom.

Οι Venom υπήρξαν ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του heavy metal, ονομάζοντας το είδος Black metal με τον δεύτερο τους δίσκο και επηρεάζοντας το speed/thrash metal κίνημα της δεκαετίας του '80. Παράλληλα, εισήγαγαν το στοιχείο του σατανισμού στην μουσική, όπως και των ανάλογων εικόνων στα εξώφυλλα των δίσκων τους.

Ο Λαντ αποχώρησε το 1988 με σκοπό να επιδιώξει προσωπική καριέρα. Σχημάτισε τους Cronos, κυκλοφορώντας δύο στούντιο δίσκους και συμμετείχε σε άλμπουμ των Enthroned, Cradle of Filth, Warpath, Massacre και Necrodeath. Επίσης, έκανε την παραγωγή σε άλμπουμ των Slutt, Tysondog και Warfare.

Το 1996, επέστρεψε στους Venom κυκλοφορώντας μαζί τους το άλμπουμ "Cast in Stone". Αυτό ήταν το μοναδικό άλμπουμ της επανένωσης της "κλασικής" σύνθεσης του συγκροτήματος, αφού ο ντράμερ Άντονι Μπρέι (Abaddon), αποχώρησε το 1999, δίνοντας την θέση στον αδελφό του Λαντ, Άντονι. Με αυτή την σύνθεση κυκλοφόρησαν το "Resurrection" το 2000, πριν ο Mantas αποχωρήσει για δεύτερη φορά. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ και έχει ανακοινωθεί η κυκλοφορία του άλμπουμ "From the Very Depths", για τις αρχές του 2015.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Venom[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Cronos[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Dancing in the Fire (1990)
  • Rock n' Roll Disease (1991)
  • Venom (1995)

Γκεστ συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 4  Μαΐου 2014.
  2. (Αγγλικά) Discogs. 650048. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.