Άντονι Μπρέι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άντονι Μπρέι
Πληροφορίες
ΨευδώνυμοAbaddon
Γέννηση17  Σεπτεμβρίου 1960[1][2]
Νιούκασλ
ΚαταγωγήΝιούκασλ, Αγγλία
EίδοςHeavy Metal, Speed Metal, Thrash Metal, Black Metal, Industrial Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΤύμπανα
Παρουσία1978 - σήμερα
ΣυμμετοχέςVenom, Warfare, Beneath, Dryll, Oberon, Abaddon

Ο Άντονι Μπρέι, γνωστός με το παρωνύμιο Abaddon, είναι Άγγλος ντράμερ της χέβι μέταλ μουσικής, γνωστός ως πρώην μέλος του speed/thrash metal συγκροτήματος Venom.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπρέι εντάχθηκε το 1979 στους Guillotine, όπου έπαιζαν ο μπασίστας Άλαν Γουίνστον, οι κιθαρίστες Τζέφρι Νταν και Ντέιβ Ράδερφορντ και ο τραγουδιστής Κλάιβ Άρτσερ. Την ίδια περίοδο υιοθέτησε το παρωνύμιο "Abaddon", ενός Βιβλικού δαίμονα του οποίου το όνομα σημαίνει "τόπος καταστροφής".[3] Στο συγκρότημα παρέιμειναν ο Κόνραντ Λαντ στα φωνητικά και το μπάσο και ο Τζέφρι Νταν στις κιθάρες, ενώ μετονομάστηκαν σε Venom.

Το πρώτο τους σινγκλ ήταν το "In League with Satan" και στα τέλη του 1981 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Welcome to Hell", μέσω της "Neat Records". Οι σαφείς αναφορές σε σατανιστικά και αποκρυφιστικά στοιχεία στους στίχους και το εξώφυλλο του άλμπουμ, παράλληλα με την τραχύτητα της μουσικής τους, έδωσαν στο συγκρότημα τον τίτλο του πρώτου black metal σχήματος, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του δεύτερου τους δίσκου έναν χρόνο αργότερα, που έφερε τον τίτλο "Black Metal".[4] Οι Venom αποτέλεσαν μεγάλη επιρροή για την γέννηση και καθιέρωση του thrash metal, με ονόματα όπως οι Metallica και οι Slayer να περιοδεύουν ως support συγκροτήματα μαζί τους, δηλώνοντας τους ως προπάτορες του είδους.[5]

Η επιτυχία των Venom μειώθηκε στις επόμενες κυκλοφορίες τους και το 1986 ο Νταν αποχώρησε δίνοντας την θέση του στους Μάικ Χίκι και Τζιμ Κλερ. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το "Calm Before the Storm" με μία αλλαγή προς την επική θεματολογία. Μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου άλμπουμ, τα υπόλοιπα τρία μέλη του σχήματος αποχώρησαν και ο Μπρέι ενέταξε στους Venom τον μπασίστα και τραγουδιστή Τόνι Ντόλαν και τον κιθαρίστα Αλ Μπαρνς, πριν επιστρέψει ο Νταν για την ηχογράφηση του "Prime Evil" το 1989. Ακολούθησαν τα "Temples of Ice" και "The Waste Lands" πριν το συγκρότημα διαλυθεί λόγω χαμηλών πωλήσεων των τελευταίων τους δίσκων.

Το 1995, οι Venom επανενώθηκαν με την σύνθεση των Λαντ, Νταν και Μπρέι, κυκλοφορώντας το ΕΡ "Venom '96" και το άλμπουμ "Cast in Stone", αλλά ο Μπρέι αποχώρησε το 1999, δίνοντας την θέση του στον αδελφό του Λαντ, Άντονι.

Ο ντράμερ κυκλοφόρησε το μοναδικό του προσωπικό άλμπουμ στις 6 Ιουνίου 2000, με τίτλο "I Am Legion", με τον μπασίστα Μαξ Σιούελ και τον κιθαρίστα Κέβιν Ρίντλεϊ να τον πλαισιώνουν.[6] Έκτοτε, έχει σταματήσει να ηχογραφεί και ασχολείται με συγκροτήματα του βρετανικού underground κινήματος.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με τους Venom[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσωπικές κυκλοφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • I Am Legion (2000)

Άλλες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Warfare - Pure Filth (1984)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]