Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζακλίν Μπισέ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ζακλίν Μπισέ
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jacqueline Bisset (Αγγλικά)
Γέννηση13 Σεπτεμβρίου 1944 (1944-09-13) (79 ετών)
Weybridge[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
ΣπουδέςLycee Francais Charles de Gaulle
Ιδιότηταηθοποιός, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός ταινιών και μοντέλο
ΒραβεύσειςΧρυσές Σφαίρες (2014)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Ζακλίν Μπισέ (Αγγλικά: Jacqueline Bisset) (γεννηθείσα στις 13 Σεπτεμβρίου 1944) είναι Αγγλίδα ηθοποιός.[2] Έχει εμφανιστεί σε πολλές αξιοσημείωτες ταινίες, όπως στην ταινία Δύο για το δρόμο του 1967 με συμπρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέπμπορν και στο Μπούλιτ του 1968 με πρωταγωνιστή τον Στηβ ΜακΚουήν.

Η Γουίνφρεντ Ζακλίν Φρέιζερ Μπισέ (Winfred Jacqueline Fraser-Bisset) γεννήθηκε στο Γουέιμπριτζ της Αγγλίας. Η μητέρα της ήταν αρχιτέκτονας και δικηγόρος. Ο πατέρας της ήταν ιατρός.

Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η μητέρα της Μπισέ ταξίδεψε με ποδήλατο από το Παρίσι προς την ακτή για να πλεύσει στη Βρετανία μαζί με στρατεύματα που υποχωρούσαν πριν από τη γερμανική εισβολή.

Όταν η Ζακλίν ήταν έφηβη, η μητέρα της διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το 1968, μετά από 28 χρόνια γάμου, οι γονείς της Μπισέ πήραν διαζύγιο και η Ζακλίν παρέμεινε με την άρρωστη μητέρα της. Ως παιδί, η Ζακλίν πήρε μαθήματα μπαλέτου, ενώ αργότερα σπούδασε υποκριτική και ταυτόχρονα εργάστηκε ως μοντέλο μόδας για να πληρώσει τις σπουδές της.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  1. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 12  Δεκεμβρίου 2014.
  2. Βιογραφία Ζακλίν Μπισέ Encyclopedia Britannica ανακτήθηκε 1 Μαρτίου 2020 (Αγγλικά)