Βοήθεια:Πρόχειρο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Loukisalex (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Αναιρέθηκε μεγάλη προσθήκη Οπτική επεξεργασία
Loukisalex (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πρόχειρο}}
{{πρόχειρο}}
<!-- Γειά σας! Είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε εδώ. Καθώς η σελίδα είναι κοινόχρηστη, μπορεί να καθαρίζεται τακτικά. -->[https://migration.gov.gr/grammateies/eidiki-grammateia-prostasias-asynodeyton-anilikon/ Ειδικός Γραμματέας από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ]<ref>{{Cite web|url=https://migration.gov.gr/grammateies/eidiki-grammateia-prostasias-asynodeyton-anilikon/|title=Ειδικός Γραμματέας από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ.}}</ref>[https://migration.gov.gr/grammateies/eidiki-grammateia-prostasias-asynodeyton-anilikon/ .]<ref>{{Cite web|url=https://www.kathimerini.gr/society/561789712/paidia-apo-tin-oykrania-katafthanoyn-kathimerina/|title=Παιδιά από την Ουκρανία καταφθάνουν καθημερινά}}</ref>
<!-- Γειά σας! Είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε εδώ. Καθώς η σελίδα είναι κοινόχρηστη, μπορεί να καθαρίζεται τακτικά. -->[https://migration.gov.gr/grammateies/eidiki-grammateia-prostasias-asynodeyton-anilikon/ Ειδικός Γραμματέας από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ]<ref>https://www.wikidata.org/wiki/Q111530150</ref><ref>{{Cite web|url=https://migration.gov.gr/grammateies/eidiki-grammateia-prostasias-asynodeyton-anilikon/|title=Ειδικός Γραμματέας από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ.}}</ref>[https://migration.gov.gr/grammateies/eidiki-grammateia-prostasias-asynodeyton-anilikon/ .]<ref>{{Cite web|url=https://www.kathimerini.gr/society/561789712/paidia-apo-tin-oykrania-katafthanoyn-kathimerina/|title=Παιδιά από την Ουκρανία καταφθάνουν καθημερινά}}</ref>


Ο Ηρακλής Μοσκώφ σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του [[London School of Economics]], με εξειδίκευση στην πολιτική κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας. Από το 2001 εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο Ηρακλής Μοσκώφ σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του [[London School of Economics]], με εξειδίκευση στην πολιτική κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας. Από το 2001 εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Έκδοση από την 11:48, 8 Απριλίου 2022

Ειδικός Γραμματέας από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ[1][2].[3]

Ο Ηρακλής Μοσκώφ σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του London School of Economics, με εξειδίκευση στην πολιτική κουλτούρα της σύγχρονης Ελλάδας. Από το 2001 εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Ανθρώπινης Ασφάλειας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το 2013, κατά εφαρμογή σχετικής Οδηγίας της ΕΕ για την σύσταση εθνικών συντονιστικών μηχανισμών Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων[4], ορίστηκε Επικεφαλής του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων[5][6][7]. Έκτοτε υλοποιεί τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία των θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων, του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2018 – 2022[8], καθώς και των “Δράσεων για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων” του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020” του ΕΣΠΑ.

Ο Η.Μ. εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Δίκτυο Εθνικών Συντονιστών της Ε.Ε, των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Μεταξύ άλλων:

Τέλος, ο Ηρακλής Μοσκώφ έχει εργαστεί ως Διδάσκων[12] στο Τμήμα Πολιτισμού και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ “MSc in Media & Refugee/Migration flows”. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, από τον ΟΑΣΕ[13], το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ίδρυμα Μαραγκοπούλου κ.α.[14]

  1. https://www.wikidata.org/wiki/Q111530150
  2. «Ειδικός Γραμματέας από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο Ηρακλής Μοσκώφ». 
  3. «Παιδιά από την Ουκρανία καταφθάνουν καθημερινά». 
  4. «Η Ζέττα Μακρή με τον Ηρακλή Μοσκώφ, Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων». 
  5. «Ορισμός Δρ. Ηρακλή Μοσκώφ στη θέση του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων - Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές». www.mfa.gr. Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2022. 
  6. «Μια επίκαιρη συζήτηση με τον εθνικό εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, τη σεξεργασία και το τράφικινγκ που δίνει πολλή τροφή για σκέψη». 
  7. «Hρακλής Μοσκώφ για εμπορία ανθρώπων: Η κοινωνική αλληλεγγύη σώζει ζωές». 
  8. «Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων - Παγκόσμια Ζητήματα». www.mfa.gr. Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2022. 
  9. «ΒΙΝΤΕΟ:ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ». 
  10. «Συντακτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Εμπορίας Ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση» (PDF). 
  11. «Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (PDF). 
  12. «Διδάσκων στο Τμήμα Πολιτισμού και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ "MSc in Media & Refugee/Migration flows"». 
  13. «Εκθεση ΙΗ-Α' (2020) για Υποεπ. καταπολέμηση εμπορίας» (PDF). 
  14. Μοσκώφ, Ηρακλής (2004). Πολιτική κουλτούρα και κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Αθήνα: ΙΣΤΑΜΕ. σελ. 88. ISBN 9789607946386.