Στρουμφάκια (ταινία): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Jaguarlaser (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
| σεναριογράφος = Τζέι Ντέιβιντ Στεμ<br />Ντέβιντ Ν. Γουέις<br />'''(σενάριο)'''<br /> Peyo <br />'''(χαρακτήρες)'''
| σεναριογράφος = Τζέι Ντέιβιντ Στεμ<br />Ντέβιντ Ν. Γουέις<br />'''(σενάριο)'''<br /> Peyo <br />'''(χαρακτήρες)'''
| παραγωγός = [[Columbia Pictures]]<br />[[Sony Pictures]]
| παραγωγός = [[Columbia Pictures]]<br />[[Sony Pictures]]
| ηθοποιοί = [[Νιλ Πάτρικ Χάρις]]<br />Τζέιμα Μέις<br />Άλαν Κάμινγκ<br />Χανκ Αζάρια<br />Κέιτι Πέρι<br />Τζορτζ Λόπεζ<br />Σοφία Βεργκάρα<br />Τζόναθαν Γουίντερς
| ηθοποιοί = [[Νιλ Πάτρικ Χάρις]]<br />Τζέιμα Μέις<br />Άλαν Κάμινγκ<br />Χανκ Αζάρια<br />Κέιτι Πέρι<br />Τζορτζ Λόπεζ<br />Σοφία Βεργάρα<br />Τζόναθαν Γουίντερς
| μουσική = Χέιτορ Περέιρα
| μουσική = Χέιτορ Περέιρα
| διανομή =
| διανομή =
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
}}
}}


'''Στρουμφάκια''' ([[αγγλικά]]: ''The Smurfs'') είναι [[Αμερική|αμερικανική]] κωμική περιπέτεια [[κινούμενα σχέδια|κινουμένων σχεδίων]] σε συνδυασμό με ζωντανούς χαρακτήρες παραγωγής 2011 σε σκηνοθεσία Ράτζα Γκόσνελ και σε σενάριο των Τζέι Ντέιβιντ Στεμ και Ντέβιντ Ν. Γουέις. Η ταινία είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων κόμικ ''[[Στρουμφάκια|Les Schtroumpfs]]'' του Peyo και στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1981. Πρωταγωνιστούν οι [[Νιλ Πάτρικ Χάρις]], Τζέιμα Μέις, Χανκ Αζάρια και Σοφία Βεργκάρα και ακούγονται οι Τζόναθαν Γουίντερς, Κέιτι Πέρι, Άντον Γέλτσιν, Φρεντ Άρμισεν, Άλαν Κάμινγκ και Τζορτζ Λόπεζ.
'''Στρουμφάκια''' ([[αγγλικά]]: ''The Smurfs'') είναι [[Αμερική|αμερικανική]] κωμική περιπέτεια [[κινούμενα σχέδια|κινουμένων σχεδίων]] σε συνδυασμό με ζωντανούς χαρακτήρες παραγωγής 2011 σε σκηνοθεσία Ράτζα Γκόσνελ και σε σενάριο των Τζέι Ντέιβιντ Στεμ και Ντέβιντ Ν. Γουέις. Η ταινία είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων κόμικ ''[[Στρουμφάκια|Les Schtroumpfs]]'' του Peyo και στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1981. Πρωταγωνιστούν οι [[Νιλ Πάτρικ Χάρις]], Τζέιμα Μέις, Χανκ Αζάρια και Σοφία Βεργάρα και ακούγονται οι Τζόναθαν Γουίντερς, Κέιτι Πέρι, Άντον Γέλτσιν, Φρεντ Άρμισεν, Άλαν Κάμινγκ και Τζορτζ Λόπεζ.


Η ταινία βρίσκει τα Στρουμφάκια να είναι χαμένα στη [[Νέα Υόρκη]] και να προσπαθούν να βρουν τρόπο να γυρίσουν πίσω στο χωριό τους πριν τα πιάσει ο κακός μάγος Δρακουμέλ. Μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, ο Τζόρνταν Κέρνερ αγόρασε τα δικαιώματα το 2002 και προχώρησε στην ανάπτυξη της ταινίας με την [[Paramount Pictures|Paramount]] και τη Nickelodeon Movies, πριν τελικά καταλήξει στη [[Columbia Pictures|Columbia]] και στη Sony Pictures Animation.
Η ταινία βρίσκει τα Στρουμφάκια να είναι χαμένα στη [[Νέα Υόρκη]] και να προσπαθούν να βρουν τρόπο να γυρίσουν πίσω στο χωριό τους πριν τα πιάσει ο κακός μάγος Δρακουμέλ. Μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, ο Τζόρνταν Κέρνερ αγόρασε τα δικαιώματα το 2002 και προχώρησε στην ανάπτυξη της ταινίας με την [[Paramount Pictures|Paramount]] και τη Nickelodeon Movies, πριν τελικά καταλήξει στη [[Columbia Pictures|Columbia]] και στη Sony Pictures Animation.
Γραμμή 33: Γραμμή 33:
* [[Τζέιμα Μέις]] στο ρόλο της ''Γκρέις Γουίνσλοου''
* [[Τζέιμα Μέις]] στο ρόλο της ''Γκρέις Γουίνσλοου''
* [[Χαν Αζάρια]] στο ρόλο του ''[[Στρουμφάκια#Δρακουμέλ|Δρακουμέλ]]''
* [[Χαν Αζάρια]] στο ρόλο του ''[[Στρουμφάκια#Δρακουμέλ|Δρακουμέλ]]''
* [[Σοφία Βεργκάρα]] στο ρόλο της ''Οντίλ''
* [[Σοφία Βεργάρα]] στο ρόλο της ''Οντίλ''


=== Στρουμφάκια ===
=== Στρουμφάκια ===

Έκδοση από την 21:19, 25 Δεκεμβρίου 2015

Στρουμφάκια
ΣκηνοθεσίαΡάτζα Γκόσνελ
ΠαραγωγήColumbia Pictures
Sony Pictures
ΣενάριοΤζέι Ντέιβιντ Στεμ
Ντέβιντ Ν. Γουέις
(σενάριο)
Peyo
(χαρακτήρες)
Βασισμένο σεΣτρουμφάκια
ΠρωταγωνιστέςΝιλ Πάτρικ Χάρις
Τζέιμα Μέις
Άλαν Κάμινγκ
Χανκ Αζάρια
Κέιτι Πέρι
Τζορτζ Λόπεζ
Σοφία Βεργάρα
Τζόναθαν Γουίντερς
Ηθοποιοί φωνήςJeff Foxworthy[1][2], Φρανκ Γουέλκερ, Wolfgang Puck, Τζόελ ΜακΚρέρι[2][1], Κίναν Τόμσον[2][1], Τζορτζ Λόπεζ[1][2], Τζον Κασίρ, Άλαν Κάμινγκ[2][1], Τζόναθαν Γουίντερς[2][1], Κέιτι Πέρι, Τζον Όλιβερ[2][1], Τομ Κέιν, Φρεντ Άρμισεν[2][1], Πολ Ρούμπενς[2][1], Αντόν Γιέλτσιν[1][2], Μπ. Τζ. Νόβακ[1][2], Νιλ Πάτρικ Χάρις[2], Χανκ Αζάρια[2], Jayma Mays[2], Σοφία Βεργκάρα[2], Τζόαν Ρίβερς[2], Sean Ringgold[2], Tim Gunn[2], Τζέικομπ Μπέρτραντ[2] και Σκάι Τζάκσον[2]
ΜουσικήΧέιτορ Περέιρα
ΦωτογραφίαΦιλ Μεχώ
ΜοντάζSabrina Plisco
Εταιρεία παραγωγήςColumbia Pictures και Sony Pictures Animation
ΔιανομήInterCom και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 29 Ιουλίου 2011
Country flag 8 Σεπτεμβρίου 2011
Διάρκεια86 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Βέλγιο
Γλώσσααγγλικά
ΈπεταιΣτρουμφάκια 2

Στρουμφάκια (αγγλικά: The Smurfs) είναι αμερικανική κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σε συνδυασμό με ζωντανούς χαρακτήρες παραγωγής 2011 σε σκηνοθεσία Ράτζα Γκόσνελ και σε σενάριο των Τζέι Ντέιβιντ Στεμ και Ντέβιντ Ν. Γουέις. Η ταινία είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων κόμικ Les Schtroumpfs του Peyo και στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων του 1981. Πρωταγωνιστούν οι Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέιμα Μέις, Χανκ Αζάρια και Σοφία Βεργάρα και ακούγονται οι Τζόναθαν Γουίντερς, Κέιτι Πέρι, Άντον Γέλτσιν, Φρεντ Άρμισεν, Άλαν Κάμινγκ και Τζορτζ Λόπεζ.

Η ταινία βρίσκει τα Στρουμφάκια να είναι χαμένα στη Νέα Υόρκη και να προσπαθούν να βρουν τρόπο να γυρίσουν πίσω στο χωριό τους πριν τα πιάσει ο κακός μάγος Δρακουμέλ. Μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, ο Τζόρνταν Κέρνερ αγόρασε τα δικαιώματα το 2002 και προχώρησε στην ανάπτυξη της ταινίας με την Paramount και τη Nickelodeon Movies, πριν τελικά καταλήξει στη Columbia και στη Sony Pictures Animation.

Παρά τις αρνητικές κριτικές, τα Στρουμφάκια έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 563,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Πλοκή

Ο κακός μάγος Δρακουμέλ και η γάτα του Ψιψινέλ, ανακαλύπτουν το χωριό που κατοικούν τα Στρουμφάκια και τα κυνηγάνε μέσα στο δάσος. Τα Στρουμφάκια σκορπίζονται και ο Σκουντούφλης περιπλανιέται μέσα στην "απαγορευμένη" σπηλιά και κάποια στρουμφάκια τον ακολουθούν. Ο Μπαρμπα-Στρουμφ τους είχε προειδοποιήσει να μην πάνε ποτέ στην σπηλιά και παράλληλα με την πανσέληνο που υπήρχε εκείνη τη νύχτα μια μαγική πύλη ανοίγει και μεταφέρονται στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Τα Στρουμφάκια βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παντρεμένο ζευγάρι και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα τρόπο να επιστρέψουν στο χωριό τους πριν τους βρει ο Δρακουμέλ.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες

Άνθρωποι

Στρουμφάκια

Άνθρωποι

  • Χρήστος Θάνος ως Πάτρικ
  • Ινώ Στεφάνη ως Γκρέις
  • Ηλίας Ζερβός ως Δρακουμέλ
  • Μαρία Ζερβού ως Οντίλ

Στρουμφάκια

  • Κώστας Δαρλάσης ως Μπαμπαστρούμφ
  • Σίσσυ Χρηστίδου ως Στρουμφίτα
  • Χάρης Γρηγορόπουλος ως Γενναίος
  • Αλντίνοος Αλμπάνης ως Σκουντούφλης
  • Φοίβος Ριμένας ως Σπιρτούλης
  • Πέτρος Δαμουλής ως Γκρινιάρης
  • Δημήτρης Παπαδάτος ως Προκόπης, Ξεφτέρης και Λουλούκος
  • Άγγελος Λιαγκός ως Μελένιος και Λιχούδης
  • Δημήτρης Μαριζάς ως Χαχανούλης
  • Φώτης Πετρίδης ως Αφηγητής

Παραγωγή

Πρώτα στάδια

Αφού κυνήγησε τα δικαιώματα μεταφοράς στον κινηματογράφο για πέντε χρόνια, ο παραγωγός Τζόρνταν Κέρνερ κατάφερε τελικά να τα αποκτήσει το 2002 και αμέσως ξεκίνησε την παραγωγή της ταινίας με την Paramount και τη Nickelodeon. To 2006 o Κέρνερ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να φτιάξει μια τριλογία και θα δώσει έμφαση στο παρελθόν του Δρακουμέλ.[3][4]

Τον Ιούνιο του 2008, ανακοινώθηκε ότι η Columbia Pictures και η Sony αγόρασαν τα δικαιώματα.

Κάστινγκ

Οι Τζόναθαν Γουίντερς και Φρανκ Γουέλκερ είναι οι μόνοι ηθοποιοί που είχαν δουλέψει και στην τηλεοπτική σειρά. Ο Γουίντερς όπως και στην ταινία δάνειζε τη φωνή του στον Μπαρμπα-Στρουμφ[5] ενώ ο Γουέλκερ που στην ταινία κάνει την Ψιψινέλ στην σειρά υποδυόταν τον Προκόπη.[5] Ο Κουέντιν Ταραντίνο απέρριψε το ρόλο του Σπιρτούλη.[6]

Box office

Με προϋπολογισμό 110.000.000 δολάρια[7], η ταινία Στρουμφάκια άνοιξε στη 2η θέση με 35,6 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο.[8] Oι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office έφτασαν τα 142,6 εκατομμύρια δολάρια ενώ στον υπόλοιπο κόσμο απέφερε 421,1 εκατομμύρια δολάρια, συγκεντρώνοντας συνολικά 563,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.[8]

Συνέχεια

Στις 9 Αυγούστου 2011, η Sony Pictures Animation ανακοίνωσε ότι η συνέχεια θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου 2013.[9]

Δείτε επίσης

Παραπομπές

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 (Αγγλικά) Internet Movie Database. tt0472181. Ανακτήθηκε στις 23  Μαρτίου 2018.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001.
  3. Morris, Clint (November 27, 2006). «The latest on Smurfs movie and Mighty Ducks 4». Moviehole.net. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις December 13, 2007. Ανακτήθηκε στις 24/12/2010.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)
  4. Siegel, Tatiana (June 9, 2008). «Col, SPA send 'Smurfs' to bigscreen». Variety. Reed Business Information. Ανακτήθηκε στις 24/12/2010.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)
  5. 5,0 5,1 «The Smurf's Production Notes» (PDF). Sony Pictures Entertainment. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2011. 
  6. Abramowitz, Rachel (29 Μαρτίου 2010). «Quentin Tarantino as Brainy Smurf? Think again». Los Angeles Times (Tribune Company). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2011. http://www.webcitation.org/62ahD38Gy. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2011. 
  7. «Στρουμφάκια στο The Numbers». The Numbers. Ανακτήθηκε στις 1 Αυγούστου 2011. 
  8. 8,0 8,1 «Στρουμφάκια στο Box Office Mojo». Βox Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 1 Αυγούστου 2011. 
  9. Lussier, Germain (9 Αυγούστου 2011). «'Smurfs' Sequel Gets 2013 Release Date». Film. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2011. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα The Smurfs (film) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).