Σάντα Μαρία α Μόντε: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Spiros790 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Spiros790 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 25: Γραμμή 25:
| Μήκος = 10.683333
| Μήκος = 10.683333
| Πλάτος = 43.7
| Πλάτος = 43.7
| Χάρτης2 = Map of comune of Santa Maria a Monte (province of Pisa, region Tuscany, Italy).svg
| Χάρτης2 =
| ΕπεξήγησηΧάρτη2 =
| ΕπεξήγησηΧάρτη2 = Θέση του δήμου στην επαρχία της Πίζας
}}
}}


Η '''Σάντα Μαρία α Μόντε''' είναι ''[[comune]]'' στην [[Επαρχία της Πίζας]] στην [[Ιταλία|ιταλική]] περιοχή της [[Τοσκάνη]]ς. Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων δυτικά της [[Φλωρεντία]]ς και περίπου 25 χιλιομέτρων ανατολικά της [[Πίζα]]ς.
Η '''Σάντα Μαρία α Μόντε''' ([[ιταλικά]]: ''Santa Maria a Monte'') είναι ''[[comune]]'' στην [[Επαρχία της Πίζας]] στην [[Ιταλία|ιταλική]] περιοχή της [[Τοσκάνη]]ς. Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων δυτικά της [[Φλωρεντία]]ς και περίπου 25 χιλιομέτρων ανατολικά της [[Πίζα]]ς.


==Ιστορία==
==Ιστορία==

Έκδοση από την 08:45, 5 Φεβρουαρίου 2014

Σάντα Μαρία α Μόντε
Comune
Comune di Santa Maria a Monte
Εικόνα

(Έμβλημα)
Διοικητικές πληροφορίες
Χώρα    Ιταλία
Περιφέρεια   Τοσκάνη
Επαρχία   Πίζα (PI)
Δήμαρχος   Νταβίντ Τουρίνι
Περιοχή
Υψόμετρο   56 μ.
Έκταση   38 χλμ²
Πληθυσμός   12.106 (2008)
Άλλες πληροφορίες
Ταχυδρομικός  
κώδικας
  
 56020
Ζώνη ώρας   UTC+1
Πολιούχος   Ντιάνα Τζιουντίνι
Τοποθεσία
Σάντα Μαρία α Μόντε is located in Ιταλία
Σάντα Μαρία α Μόντε
Σάντα Μαρία α Μόντε
Χάρτης
Θέση του δήμου στην επαρχία της Πίζας
Επίσημος ιστότοπος

Η Σάντα Μαρία α Μόντε (ιταλικά: Santa Maria a Monte) είναι comune στην Επαρχία της Πίζας στην ιταλική περιοχή της Τοσκάνης. Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων δυτικά της Φλωρεντίας και περίπου 25 χιλιομέτρων ανατολικά της Πίζας.

Ιστορία

Ιδιαιτέρως γνωστή για την στρατηγικής σημασίας θέση της (η λοφώδης θέση της την καθιστούσε ικανότερη στην άμυνα απέναντι σε επιτιθέμενα στρατεύματα), η Σάντα Μαρία α Μόντε αποτελούσε πάντοτε πεδίο διαμάχης μεταξύ των πόλεων της Τοσκάνης, αναφορικά με τον έλεγχό της. Ως αποτέλεσμα, η Σάντα Μαρία α Μόντε πέρασε από τον έλεγχο της Λούκα σε αυτόν της Φλωρεντίας και, τελικά, προσαρτήθηκε στα ελεγχόμενα από την Πίζα εδάφη. Σημαντικό της αξιοθέατο είναι η Κάζα Καρντούτσι, όπου λέγεται ότι ο Ιταλός ποιητής Τζιοσουέ Καρντούτσι πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Χωριά

Το Καππελλέττο είναι αγροτικό χωριό με πληθυσμό περίπου 100 κατοίκων, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται. Το Καππελλέττο βρίσκεται στην εξοχή κοντά σε δασώδη περιοχή.

Το χωριό και località του Φαλόρνι έχει περίπου 120 κατοίκους (2005) και βρίσκεται περίπου 80 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Στα περίχωρα του Φαλόρνι βρίσκεται μεγάλη έκταση δασών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κυρίως ελαιοφυτίες. Το χωριό αυτό βρίσκεται σε χαμηλούς δασώδεις λόφους που είναι γνωστοί με την ονομασία Κερμπάϊε. Η μοναδική επιχείρηση που λειτουργεί στο χωριό είναι ένα εστιατόριο.

Αδελφοποιημένες Πόλεις

Εξωτερικός Σύνδεσμος