Νατζβάιλερ-Στρούτχοφ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Heima (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 7: Γραμμή 7:


[[Κατηγορία:Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης]]
[[Κατηγορία:Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης]]

[[de:KZ Natzweiler-Struthof]]
[[en:Natzweiler-Struthof]]
[[es:Campo de concentración de Struthof-Natzweiler]]
[[fr:Struthof]]
[[he:נאצוויילר-שטרוטהוף]]
[[it:Natzweiler-Struthof]]
[[lb:KZ Natzweiler-Struthof]]
[[nl:Natzweiler-Struthof]]
[[no:Natzweiler-Struthof]]
[[pl:Natzweiler-Struthof]]
[[ru:Нацвейлер-Штрутгоф]]
[[fi:Natzweiler-Struthof]]
[[sv:Natzweiler-Struthof]]

Έκδοση από την 20:04, 30 Ιουλίου 2008

Το Στρατόπεδο Νατζβάιλερ - Στρούτχοφ (Natzweiler-Struthof) ήταν Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κείμενο σε οροπέδιο των Βοσγίων ορέων στην περιοχή της Αλσατίας, κοντά στην κωμόπολη Νατζβιλέρ (Natzwiller (γερμ. Νατζβάιλερ, Natzweiler) 50 περίπου χλμ. νοτιοδυτικά του. Η Αλσατία-Λωραίνη ήταν η μοναδική περιοχή της Γαλλίας που προσαρτήθηκε - μονομερώς - στο γερμανικό Ράιχ μετά την στρατιωτική κατάρρευση της χώρας. Αυτός, ίσως, ήταν ο λόγος που ώθησε τους Ναζί να εγκαθιδρύσουν εκεί μόνιμο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που δημιούργησαν στα κατεχόμενα εδάφη της Γαλλίας (όπως το Στρατόπεδο του Ντρανσύ (Drancy)), τα οποία είχαν πιο πρόσκαιρο χαρακτήρα και λειτούργησαν περισσότερο ως διαμετακομιστικοί σταθμοί.Στρασβούργου.

Ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία

Οι Ναζί δημιούργησαν, στην περιοχή που επονομάζεται Στρούτχοφ (Struthof), στις 21 Απριλίου του 1941 το κεντρικό στρατόπεδο. Κατά την διάρκεια λειτουργίας του το στρατόπεδο απέκτησε περίπου 70 "παραρτήματα", με το πρώτο να ιδρύεται στην περιοχή του Ομπερνέ (Obernai), κοντά στο κεντρικό στρατόπεδο[1].

  1. [http://www.struthof.fr/fr/le-kl-natzweiler/introduction-a-lhistoire-du-camp/ Επίσημη ιστοσελίδα για το Στρατόπεδο (γαλλικά)