Witchfinder General

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Witchfinder General
ΠροέλευσηΑγγλία
Μουσικά είδηHeavy metal, doom metal, New Wave of British Heavy Metal
Παρουσία1979 - 1984, 2006 - 2008
Πρώην μέληΦιλ Κόουπ
Τζόνι Φίσερ
Στιβ Κίνσελ
Ζιμπ Παρκς
Κέβιν ΜακΓκρέιντι
Γκράχαμ Ντίτσφιλντ
Ρομπ Χοκς
Ντέρμοτ Ρέντμοντ
Γκάρι Μάρτιν
Ιστότοπος
http://www.witchfindergeneral.net/

Οι Witchfinder General ήταν βρετανικό doom metal συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε στο Στάουρμπριτζ της Αγγλίας το 1979. Θεωρούνται μία από τις σημαντικότερες επιρροές στον χώρο του doom metal. Το όνομα τους προέρχεται ταινία τρόμου Witchfinder General (1968) με πρωταγωνιστή τον Βίνσεντ Πράις.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Witchfinder General σχηματίστηκαν το 1979 από τον τραγουδιστή Ζιμπ Παρκς, τον κιθαρίστα Φιλ Κόουπ, τον μπασίστα Τζόνι Φίσερ και το ντράμερ Στιβ Κίνσελ, δίνοντας την πρώτη τους συναυλία στο "The Crown" του Ντάντλεϊ.
Το 1981, το μπάσο ανέλαβε ο Κέβιν ΜακΓκρέιντι και το συγκρότημα υπέγραψε στην "Heavy Metal Records" κυκλοφορώντας το σινγκλ "Burning a Sinner", όπως και το ΕΡ "Soviet Invasion" την επόμενη χρονιά.
Το 1982, ο Κίνσελ αντικαταστάθηκε από τον Γκράχαμ Ντίτσφιλντ και ο ΜακΓκρέιντι από τον Ρομπ Χοκς. Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Death Penalty", με ένα εκκεντρικό εξώφυλλο που έδειχνε το συγκρότημα να εκτελεί με τελετουργικό τρόπο το φωτομοντέλο Τζοάν Λέιθαμ, πάνω σε έναν τάφο του κοιμητηρίου του Γουεντνεσμπέρι.
Ο δίσκος "Friends of Hell" παρουσίασε και πάλι ένα εκκεντρικό εξώφυλλο και μετά το τέλος των ηχογραφήσεων, ο Ντίτσφιλντ αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Ντέρμοτ Ρέντμοντ. Οι Witchfinder General διαλύθηκαν το Νοέμβριο του 1984.
Κατά τα επόμενα χρόνια το όνομα του συγκροτήματος συνδέθηκε με την άνοδο του Doom Metal και του Death Metal, αφού μεγάλα συγκροτήματα των ειδών αυτών τους θεωρούν ως βασική τους επιρροή. Το 1990, η ιαπωνική "Teichiku Records" επανεξέδωσε το "Death Penalty", ενώ ο ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριχ, συμπεριέλαβε το τραγούδι "Witchfinder General" στην συλλογή του με τίτλο "New Wave of British Heavy Metal '79 Revisited".
Το Νοέμβριο του 2006, οι Witchfinder General επανενώθηκαν με την σύνθεση τους να περιλαμβάνει τον μπασίστα Ρομπ Χοκς, το ντράμερ Ντέρμοτ Ρέντμοντ και τον κιθαρίστα Φιλ Κόουπ. Τον Οκτώβριο του 2007, κυκλοφόρησε η συλλογή "Buried Amongst the Ruins", περιλαμβάνοντας τα τραγούδια του σινγκλ "Burning a Sinner", το ΕΡ "Soviet Invasion" και τέσσερα ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια.
Το 2007, εντάχθηκε στο συγκρότημα ο τραγουδιστής Γκάρι Μάρτιν και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Resurrected" στις 30 Αυγούστου 2008.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στούντιο ηχογραφήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζωντανές ηχογραφήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Buried Amongst the Ruins (2007)

Σινγκλ / EP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Burning a Sinner (1981)
  • Soviet Invasion (1982)
  • Music (1983)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]