Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 3/Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

The New Atheists make substantial use of the natural sciences in both their criticisms of theistic belief and in their proposed explanations of its origin and evolution. They draw on science for recommended alternatives to religion. They believe empirical science is the only (or at least the best) basis for genuine knowledge of the world, and they insist that a belief can be epistemically justified only if it is based on adequate evidence. Their conclusion is that science fails to show that there is a God and even supports the claim that such a being probably does not exist. What science will show about religious belief, they claim, is that this belief can be explained as a product of biological evolution. Moreover, they think that it is possible to live a satisfying non-religious life on the basis of secular morals and scientific discoveries.

https://iep.utm.edu/n-atheis/ συγκρίνέ το με το κείμενο που υπήρχε

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Προφανώς θα πρέπει να απαντήσεις εκεί που κατηγορείς:

Ωστόσο η υποτιθέμενη "copy paste" μετάφραση είναι:

Οι νέοι αθεϊστές κάνουν εκτεταμένη χρήση των θετικών επιστημών τόσο στις κρίσεις τους για τη θρησκεία όσο και για τις εξηγήσεις στην προέλευση της ζωής και την εξέλιξή της. Ισχυρίζονται ότι η εμπειρική επιστήμη είναι η μόνη (ή τουλάχιστον η καλύτερη) βάση για γνώση και επιβεβαιωμένο ότι μια πεποίθηση μπορεί να δικαιολογηθεί επιστημολογικά μόνο αν βασίζεται σε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Επιπλέον, το ότι η επιστήμη αδυνατεί να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός σημαίνει ότι πιθανότατα δεν υπάρχει κανένας. Η πίστη, ισχυρίζονται, μπορεί να εξηγηθεί ως προϊόν της βιολογικής εξέλιξης. Τέλος, πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να ζήσει ο άνθρωπος μια ικανοποιητική μη θρησκευτική ζωή με βάση την κοσμική ηθική

Μια "πραγματική copy paste" μετάφραση θα έπρεπε να είναι:

Οι Νέοι Άθεοι κάνουν ουσιαστική χρήση των φυσικών επιστημών τόσο στην κριτική τους στη θεϊστική πίστη όσο και στις προτεινόμενες εξηγήσεις για την προέλευση και την εξέλιξή τους. Βασίζονται στην επιστήμη για προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις στη θρησκεία. Πιστεύουν ότι η εμπειρική επιστήμη είναι η μόνη (ή τουλάχιστον η καλύτερη) βάση για γνήσια γνώση του κόσμου και επιμένουν ότι μια πεποίθηση μπορεί να δικαιολογηθεί γνωσιολογικά μόνο εάν βασίζεται σε επαρκή στοιχεία. Το συμπέρασμά τους είναι ότι η επιστήμη αποτυγχάνει να δείξει ότι υπάρχει Θεός και μάλιστα υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι ένα τέτοιο ον μάλλον δεν υπάρχει. Αυτό που θα δείξει η επιστήμη για τη θρησκευτική πίστη, ισχυρίζονται, είναι ότι αυτή η πεποίθηση μπορεί να εξηγηθεί ως προϊόν βιολογικής εξέλιξης. Επιπλέον, πιστεύουν ότι είναι δυνατό να ζήσουν μια ικανοποιητική μη θρησκευτική ζωή με βάση τα κοσμικά ήθη και τις επιστημονικές ανακαλύψεις.

Πρόκειται συνεπώς για πετσοκομμένο παραφρασμένο κείμενο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ορισμό copy paste. Ούτε το 20% καν δεν καλύπτεται σε μια ανάλυση κειμένου.

Περιμένω να αφαιρεθεί το επιθετικό σχόλιο για τον Cinandon36 χάριν διαρκούς υποστήριξης της συγκεκριμένης χρήστριας και να αναιρέσεις βέβαια και την αφαίρεση κειμένου

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

για κάτι τέτοιες "παραφράσεις" όπως είναι ο ευφημιστικός όρος για το copy paste ο Cinandon πετσόκοψε το λήμμα - και του έβαλε και πινακίδα για πνευματικά δικαιώματα.

Τέλος πάντων, τα αφαίρεσα όλα - δεν έχω σκοπό να προσβάλω τον Cinadon - αλλά πρέπει να μπει ένα τέλος στη μανία του με αυτό το λήμμα - που εδώ που τα λέμε ούτε χειρότερο ούτε καλύτερο είναι από τη πλειοψηφία των λημμάτων.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι αλλά επί της ουσίας παροτρύνεις χρήστρια που είναι εδώ με μοναδικό στόχο την προώθηση συγγραφέα να συνεχίσει να γράφει διθυράμβους που κάποια στιγμή κι εσύ θα βαρεθείς να βλέπεις

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

δεν θα την αφήσω...μην ανησυχείς

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

ΟΚ!