Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Aristo Class (συζήτησησυνεισφορές)
  1. Αυστηρά αεροπορικά (δηλ. από την ΙΑΤΑ), δεν υπάρχουν τελείες στο ΟΑ. Οι τελείες μπαίνουν όταν είναι μέρος της λέξης π.χ. ΠΑ.ΣΟ.Κ ή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Για παράδειγμα, (εσωτερικά, δηλ. εντός ΟΑ) όταν αναφερόμασταν στην Ολυμπιακή Αεροπορία, γράφαμε ΟΑ και όταν θέλαμε να πούμε Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, τότε γράφαμε OL.AV. (από το OL.YMPIC AV.IATION). Τα Ο.Α. με τελείες, είναι πέρα για πέρα λάθος (πάντα σύμφωνα με την ΙΑΤΑ), οι "άσχετοι" μπορεί να το γράφουν Ο.Α.
  2. Όλα τα λήμματα με δυστυχήματα στην αγγλική ΒΠ έχουν μία ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ, δηλ. ο τίτλος του λήμματος αποτελείται α. την αεροπορική εταιρεία β. το αριθμό της πτήσης και στο λήμμα από την ημερομηνία π.χ. Malaysia Airlines Flight 370, US Airways Flight 1549, Air India Flight 182 κλπ. Εδώ, κάποιος -δεν θα τον χαρακτηρίσω- αποφάσισε μαζί με μία "δημοκρατική ομάδα" (προφανώς για να μου κάνουν bullying) πως μπορούμε να γίνουμε ... Holywood! Άρχισε λοιπόν, να "βανδαλίζει" τους ομοιόμορφους τίτλους που είχα δημιουργήσει και έγραφε: Τρομοκρατική επίθεση στην πτήση ...., Αεροπειρατεία στην πτήση ..., Επίθεση στην πτήση ... Βομβιστική επίθεση .... Πτήση .... κλπ. λες και ήταν εφημερίδα και έψαχνε για "πιασάρικο" τίτλο! Δηλ. αντί μίας ομοιομορφίας λημμάτων (όπου όλα ήταν νοικοκυρεμένα), κάνανε έναν .... αχταρμά, μία ... σαλάτα! Μπράβο τους/σας!
  3. Βλέπεις οι Άγγλοι είναι κουτόφραγκοι, ενώ εμείς, ο εξυπνότερος λαός του κόσμου! (την τύφλα μας!).
  4. Είμαι σε μία ηλικία όπου ΑΡΝΟΥΜΑΙ χάνω την ηρεμία μου και να έρχομαι σε αντιπαράθεση για μικρότητες! Συνεπώς, σας αφήνω να "βανδαλίζετε" τίτλους, γιατί εσείς σίγουρα ξέρετε καλύτερα!
  5. Παρεμπιπτόντως, ο τίτλος "Πτώση αεροσκάφους στη Σάμο (1989)" που άλλαξες είναι λάθος. Tο 98% των πτήσεων (όταν πρόκειται για δυστύχημα), "πίπτουν"! Το 2% αφορά εκρήξεις κλπ.. Στο προκείμενο λοιπόν, νομίζω πως σωστότερο θα ήταν να ... συνεχίσεις τη σαλάτα και να το διορθώσεις σε Πρόσκρουση πτήσης ..... Καθώς το α/φ προσέκρουσε πάνω στο βουνό.
  6. Τώρα, με όλο αυτό το μπέρδεμα στους τίτλους, εύχομαι "Τύχην Καλήν!" σε όποιον "μαζοχιστή" θελήσει να ψάξει για κάποιο λήμμα αεροπορικού ατυχήματος - δυστυχήματος! Για του λόγου το αληθές, δοκίμασέ το, θα έχει πλάκα!
  7. Λυπάμαι αν σε στεναχώρησα, αλλά, οι αλήθειες ενίοτε πονάνε!
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν με στενοχώρησες και καλό είναι να λέγονται τα πράγματα για να διορθωνόμστε όλοι μας.

Αν θέλεις, εσύ ως αναγνώστης, να μάθεις για την πτώση του αεροπλάνου στη Σάμο, ή στα Σέρβια, πως θα το ψάξεις;; με το όνομα της πτήσης; αφού δεν το ξέρεις καν,

Έπειτα σε αναζήτηση στο Google για να μάθω ποια αεροπορικά ατυχήματα συνέβησαν στην Ελλάδα, δεν βγαίνανε αυτά που ήταν με αυτό το τίτλο - και νόμιζα ότι δεν είχαμε τα σχετικά λήμματα.

Οι τίτλοι στα λήμματα υπάρχουν για να προσδιορίζουν το θέμα του λήμματος αλλά και να βοηθούν στον εντοπισμό του. Η παράθεση 3 αριθμών χωρίς επεξήγηση δεν λέεει τίποτα σε κανέναν,

Όσον αφορά την ομοιομορφία μην σε ανησυχεί, θα τα φτιάξω όλα.

Aristo Class (συζήτησησυνεισφορές)

Χαίρομαι που δεν το πήρες προσωπικά! Νομίζω πως θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διεθνή πρακτική!

Αυτό το "πτώση" βγάζει μάτι! Την καλημέρα μου!

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Παρόλο που υποστηρίζεις τη διεθνή πρακτική στην περίπτωση του Σήφη Μιγάδη δεν την τήρησες, αφού διαμόρφωσες αλλιώ τον τίτλο. Γιατί;

Aristo Class (συζήτησησυνεισφορές)

Σε παρακαλώ για γίνε πιο συγκεκριμένη!

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

εννοώ ότι στη πτήση του Μιγάδη έχεις βάλεις άλλο τίτλο και όχι τα στοιχεία της πτήσης μόνο, όπως στα άλλα. πρόσθεσες και παραπάνω πληροφορία

Aristo Class (συζήτησησυνεισφορές)

Λυπάμαι, αλλά δεν σε καταλαβαίνω. Μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ, να μου πεις μου τι έχω γράψει και που?

Απαντήστε στο "Περί αεροπορικών λημμάτων.-"