Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:ΔώραΣτρουμπούκη/Structured Discussions Archive 1

Domvournias (συζήτησησυνεισφορές)
ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Εξηγεί η σήμανση για ποιό λόγο είναι προτεινόμενο για ταχεία διαγραφή. Είναι μη εγκυκλοπαιδικό, χωρίς τρίτες ανεξάρτητες και αξιόπιστες πηγές να το τεκμηριώνουν (δηλ. να τεκμηριώνουν ότι όντως ο συγγραφέας έχει απασχολήσει τη κοινή γνώμη) και το στυλ που είναι γραμμένο δεν ταιριάζει σε εγκυκλοπαίδεια:χρειάζεται ουδέτερο, αμερόληπτο ύφος. Όσο για το αν θα διαγραφεί, δεν είναι σίγουρο. Είναι πρότασή μου προς τους διαχειριστές. Μπορεί εκείνοι να κρίνουν διαφορετικά.

Sanan618 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα σας

Σε αναζήτηση στο όνομά μου βρέθηκα στην wikipedia και παρατήρησα ότι εισηγηθήκατε την ταχεία διαγραφή εγγραφής στο όνομά μου. Παρατηρώ ότι ζητάτε τεκμήρια απασχόλησης κοινής γνώμης σε μια κοινωνία που αντιδρά κατ' εθισμόν, κατά χειραγώγηση, κατ' επίφαση, επιφανειακά, συστημικά, τυπολατρικά, κτλ, κατ' ουσία θέτετε κριτήρια που επιτρέπουν την διαιώνιση της συντήρησης και του συστημικού καθεστώτος αποδιώχνοντας τις νέες "φωνές", ενώ παραθεωρείται την ουσία. Και η ουσία είναι εάν αυτός ο "Αντώνης Αναστασιάδης" είναι μια φωνή διαφορετική και χρήσιμη, ή αν είναι επιζήμιος. Τα πιο ουσιαστικά κριτήρια θα έπρεπε να είναι αυτά. Ασφαλώς είναι χρήσιμα και τα τυπικά κριτήρια, αλλά όμως να κοιτάμε και την ουσία ώστε να μην αποκλείσουμε κάποια σημαντική "φωνή". Σκεφθείτε τα πνευματικά εγκλήματα που διεπράχθησαν με το κάψιμο βιβλίων και το κυνήγι φιλόσοφων και επιστημόνων επί χιλιάδες χρόνια. Σκεφθείτε το έγκλημα που διαπράττεται στην ανθρωπότητα όταν καταπνιγεί μια νέα "φωνή". Μήπως τα τυπικά και μόνο κριτήρια είναι ο σύγχρονος τρόπος 'καψίματος' βιβλίων;

Με την χρήση μόνο των τυπικών κριτηρίων καταπνίγεται κάθε διαφορετική φωνή που δεν είναι συστημική και που ίσως συνέβαλε στην κοινωνία μας θετικά. Και πώς αποδεικνύεται αν η καινούρια "φωνή" είναι χρήσιμη και θετική; Από το περιεχόμενο των βιβλίων, από τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από τις δραστηριότητές στην καθημερινότητα. Όλα; Όχι βεβαίως, καθότι απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη και παρακολούθηση, αλλά και χρόνος/μόχθος. Αλλά έστω και ένα βιβλίο να μελετούσατε, το πιο απλό, θα αρκούσε νομίζω. Αν το έχετε κάνει, μπορώ να αντιληφθώ την απόρριψη, και θα σας χρωστούσα ευγνωμοσύνη εάν μου αναφέρατε τους λόγους που δεν θεωρήσατε χρήσιμο το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, ώστε να επιτρέπει την εγγραφή του συγγραφέα στη wikipedia. Αν δεν το έχετε κάνει, παρακαλώ πολύ ζητείστε μου να σας στείλω όσα σας χρειάζονται, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Ακόμα νομίζω η επαφή σας με τον συγγραφέα και ένας διάλογος μαζί του θα συνέβαλε να τον κατανοήσετε καλύτερα, πριν αποφανθείτε τυπικά και αρνητικά.

Ευχαριστώ πολύ

Αντώνης Αναστασιάδης

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω, αλλά δεν ήμουν εύκαιρη. Εμείς οι γράφοντες στη ΒΠ δεν είμαστε ειδικοί σε κανένα θέμα, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε δική μας άποψη για το αν ένας καλλιτέχνης αξίζει ή όχι. Κριτήριο μας είναι τι έχουν πει για τον συγκεκριμένο άνθρωπο , άλλες πιο ειδικές πηγές. Αν υπάρχουν πολλές ειδικές πηγές που αναφέρουν τον καλλιτέχνη ως σημαντικό και αξιόλογο τότε μπορεί να γίνει. Αν δεν υπάρχουν, τότε δεν μπορεί να γίνει. Και προς Θεού, μη νομίσετε ότι αναφέρομαι στην ουσία του έργου σας, μπορεί όντως να είναι πρωτοποριακό και σημαντικό αλλά πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουν οι ειδικοί στο θέμα, και μετά εμείς.

Sanan618 (συζήτησησυνεισφορές)

καλημέρα σας

Αυτά τα γνώριζα, και δεν σχετίζονται με την τοποθέτησή μου.

Γενικά, η ουσία της τοποθέτησής μου είναι: Εάν παραθεωρείται η "ουσία" και αν συμβάλλετε στην παρεμπόδιση κάθε νέας "φωνής", δηλαδή στον σύγχρονο τρόπο 'καψίματος' βιβλίων. Αν δηλαδή παίζεται ρόλο κάποιου 'ιεροδικαστή' που κρίνει/καταδικάζει κάτι χωρίς να το γνωρίζει, βασισμένος απλώς σε ορισμένα τυπικά τεχνοκρατικά κριτήρια που εξυπηρετούν το κατεστημένο, χρήσιμα μεν, αλλά δεν αρκούν για δίκαιη κρίση.

Αν έχετε 3΄ ρίξτε μια ματιά σε μια σχετική ανάρτησή μου στο F.B. στην 12/12/2021: https://www.facebook.com/anastasiadis.antonis.5

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Έτσι όπως τα γράφετε είναι. Όμως αναλογιστείτε, όλες οι εγκυκλοπαίδειες αυτό δεν κάνουν; για τους ήδη αναγνωρισμένους γράφουν λήμματα

Sanan618 (συζήτησησυνεισφορές)

αυτό που λέτε σωστό είναι, αλλά ίσως σε μια ζωντανή και δυναμική διαδικασία που φαίνεται ότι ακολουθεί η wikipedia ίσως μπορούσε να διαφοροποιηθεί σε αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον καλό διάλογο. Είστε η μόνη που το κάνατε. Οι υπόλοιποι απαντούσαν ως 'αυθεντίες' και με τάση ειρωνείας. Όμως το σημαντικό είναι να γίνεται καλοπροαίρετος διάλογος επί παντός, ακόμα κι αν στο τέλος διαφωνήσουν τα δύο μέρη. Τότε αυτό με ευχαριστεί πολύ, ανεξάρτητα του αποτελέσματος. Σας ευχαριστώ πολύ!

Απαντήστε στο "Αντώνης Αναστασιάδης (Συγγραφέας)"