Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 3/Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2

Batkiotis (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα σας. Προσπαθώ να βάλω κάποιες παραπομπές για τα Βάτικα και έπειτα να γράψω για την ιστορία των κατοίκων και το γλωσσικό ιδίωμα. Θα σας παρακαλούσα αν θέλετε να με βοηθήσετε και όχι να τα σβήνετε. Ευχαριστώ.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Οι παραπομπές σου δεν είναι κατάλληλες για τη ΒΠ Διάβασε την πολιτική για τις αξιόπιστες πηγές

Batkiotis (συζήτησησυνεισφορές)

Το κείμενο " Οι Τσάκωνες από τον Μαρμαρά στα Βάτικα" είνα εργασία του Θανάση Κωστάκη, ιστορικού που για πάρα πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τους Τσάκωνες και την διάλεκτο του με την υποστήριξη του κέντρου Μικρασιατικού πολιτισμού και των ιδρυτών του και πιο κατάλληλος από τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν υπάρχει.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν βρίσκω να υπάρχει τέτοιο βιβλίο και ο Θανάσης Κωστάκης ήταν φιλόλογος

Batkiotis (συζήτησησυνεισφορές)

Το κείμενο είναι από το βιβλίο του Βάτικα καί Χαβουτσί και απορώ πως από όλο το βιογραφικό του είδατε μόνο ότι ήταν φιλόλογος αλλά δεν είδατε ότι ήταν γλωσσολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα την Τσακώνικη διάλεκτο και όχι μόνο.

Batkiotis (συζήτησησυνεισφορές)
Chalk19 (συζήτησησυνεισφορές)

Το βιβλίο παρατίθετο (και εξακολουθεί να παρατίθεται) στη βιβλιογραφία του λήμματος αλλά ουδέποτε υπήρξε παραπομπή σε αυτό. Αντίθετα, υπήρχαν παραπομπές σε μπλογκ, όπου κάποιος είχε αναρτήσει δικό του κείμενο και έκανε εκεί χρήση του βιβλίου και είχε και ορισμένα παραθέματα. Αυτό δεν είναι αποδεκτή πηγή, δεν είναι το ίδιο το βιβλίο. Στο "επίμαχο σημείο είχατε αντιγράψει την προσωπική εκτίμηση του "αναρτητή" σχετικά με την αδιάψευστη μαρτυρία της γλώσσας περί της καταγωγής των κατοίκων, ακολουθούμενη από μια μαρτυρία -καταγεγραμμένη από τον Κωστάκη- ενός ντόπιου γέροντα που έλεγε ότι πίστευε πως ήταν απόγονος Τσακώνων. Αυτά δεν είναι επαληθεύσεις αποδεκτές από την ΒΠ. Χρειάζεται σαφής σχετική αναφορά σε αξιόπιστη πηγή. Αν ο ΘΚ αναφέρει ρητά αυτό, τότε βάλτε πως σύμφωνα με τον ..., ή ο μελετητής Θανάσης Κωστάκης διαπίστωσε ... κλπ κλπ. με ακριβή-απευθείας αναφορά σε εκείνον. Επίσης, μια ανάλογη αναφορά σε σύγχρονο πόνημα έγκυρου ιστορικού, θα βοηθούσε ακόμα παραπάνω, δείχνοντας ότι η άποψη αυτή έχει ευρύτερη αποδοχή στην επιστημονική κοινότητα ή ότι είναι απόλυτα αποδεκτή.