Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)
Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

 Έγινε

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και πάλι, όλα καλά με το παραπάνω πρότυπο και φαίνεται, πλέον, να δουλεύει μια χαρά. Ωστόσο, ίσως έχει ακόμα ένα μικρό θεματάκι, καθώς ο σύνδεσμος που δίνει εντός της σελίδας του λήμματος αναφέρει ως τίτλο όχι αυτόν του λήμματος (όπως θα έπρεπε;), αλλά εκείνον της αντίστοιχης κατηγορίας των Commons, βλέπε πχ. εδώ, μεταξύ άλλων.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι ηθελημένο. Κανονικά στους εξωτερικούς συνδέσμους βάζουμε τον τίτλο στον οποίο καταλήγουμε, σε όποια γλώσσα και αν είναι, και όχι τον τίτλο του λήμματος. Το αντίθετο οδηγεί πολλές φορές σε σφάλματα όπως χαρακτηριστικά πρόσεξα σε κάποιες περιπτώσεις όπου το πρότυπο χρησιμοποιείται σε πρότυπα πλοήγησης: Στο Το σπίτι του Αστερίου, στο πλαίσιο στον πάτο, με την προηγούμενη λογικά έγραφε «Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Το σπίτι του Αστερίου στο Wikimedia Commons» που είναι λάθος και παραπλανητικό: στέλνει στην commons:Category:Jorge Luis Borges που δεν έχει τίποτε σχετικό με Το σπίτι του Αστερίου. Ok, πιθανώς να είναι και εξαρχής λάθος η χρήση του προτύπου σε πρότυπα πλοήγησης, αλλά το να φαίνεται η πραγματική σελίδα στην οποία οδηγείται κάποιος είναι πληροφοριακό στον αναγνώστη και βοηθά στον εντοπισμό σφαλμάτων από τον συντάκτη.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

ΟΚ, θα το έχω υπόψη, αν και για κάποιο (λάθος προφανώς) λόγο θεωρούσα πως αυτό ρυθμιζόταν αυτόματα, δηλαδή πχ. στο {{commonscat-inline|}} ή στο {{commonscat|}} δεν χρειαζόταν κάποιου άλλου είδους διευκρίνηση πχ. {{commonscat-inline|μπλαμπλα}} ή {{commonscat|μπλαμπλα}}. Σε πρακτικό επίπεδο, βλέπε πχ. εδώ.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, ουσιαστικά χρειάζεται να γίνει παρόμοια αλλαγή και στο commonscat. «Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα Αθλητισμός» κάνει τον αναγνώστη να υποθέτει ότι θα καταλήξει σε περιεχόμενο κυρίως στην ελληνική γλώσσα, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια.

Από ότι βλέπω στο συγκεκριμένο λήμμα ακόμη και το «Στo Βικιεπιστήμιο υπάρχει ή αναπτύσσεται εκπαιδευτικό υλικό για αυτό το θέμα: Αθλητισμός» είναι ξεκάθαρο λάθος: Αφενός το Βικιεπιστήμιο αναφέρεται στο ελληνικό Βικιεπιστήμιο ενώ ο σύνδεσμος στο αγγλικό Βικιεπιστήμιο, αφετέρου ο σύνδεσμος στέλνει σε μια κατηγορία με εικόνες {?} και όχι π.χ. στην σελίδα Sport ή έστω στην κατηγορία Sports. Βλέπεις το πάτερν;

Απαντήστε στο "Βοήθεια"