Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:MARKELLOS

Irigozin (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ κύριε Μαρκέλλο,

ευχαριστώ για την επισήμανση. Η φωτογραφία είναι του ίδιου του καθηγητή, την οποία απέστειλε σε εμένα, όταν

του τη ζήτησα, ακριβώς για τον σκοπό αυτόν, δηλαδή να μπει στη Wikipedia. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάμπολλες άλλες

φωτογραφίες του καθηγητή. Συνεργάζομαι με τον Λίνο Μπενάκη επί 25 έτη, υπήρξε επόπτης της διατριβής μου, και πιστός φίλος.

Βλ. την ιστοσελίδα www.katelisviglas.com, όπου το βιογραφικό μου.

Φιλικά,

Κατελής Βίγκλας

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Ωραία όλα αυτά αλλά δεν αρκούν. Τα πνευματικά δικαιώματα μίας φωτογραφίας ανήκουν στο δημιουργό (φωτογράφο) εκτός αν τα έχει ρητά παραχωρήσει. Πώς αποδεικνύεται αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση; Επίσης η εικόνα έχει ανέβει με ελεύθερη άδεια, η οποία επιτρέπει τη διανομή της εικόνας και την τροποποίησή της για κάθε σκοπό, ακόμα και εμπορικό. Θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων διανέμει το έργο του με τη συγκεκριμένη άδεια.Η εικόνα συνεπώς διαγράφεται μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά.

Επίσης ο λογαριασμός Χρήστης:Plotinus~elwiki είναι δικό σας; Αν ναι θα πρέπει να φραγεί ή να σημανθεί ως δικό σας εναλλακτικός λογριασμός.

Irigozin (συζήτησησυνεισφορές)

Συγνώμη δηλαδή, αλλά αυτό είναι γελοιότητα. Ποιός είσαι εσύ Μαρκέλλο, με ποια διαπιστευτήρια, επεμβαίνεις εδώ στο αχούρι που λέγεται ελληνική wikipedia και διαγράφεις φωτογραφίες; Σου λέω ρητά ότι είμαι ο καθηγητής Κατελής Βίγκλας, μαθητής του Λίνου Μπενάκη, συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Ο καθηγητής συνέγραψε το Προλογικό Σημείωμα στο τελευταίο μου βιβλίο. Τα δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στο Μέγαρο Αθηνών, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία. Δηλαδή πρέπει κανείς να φωνάξει για να βρει το δίκιο του σε αυτήν την χώρα. Απαιτώ η φωτογραφία να ξαναμπεί στη θέση της! Επίσης, να φανερωθείς και εσύ Μαρκέλλο, ποιές είναι σπουδές σου και ποιά η θέση σου στην κοινωνία. Όχι να κρύβεσαι πίσω από το μικρό σου όνομα!

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Θέλοντας να είμαι καλοπροαίρετος δε θα μπω στον κόπο να απαντήσω στα όσα προσβλητικά αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο. Θέλω να πιστεύω ότι δε σας χαρακτηρίζει και γράφτηκε ενώ ήσασταν οργισμένος. Λάβετε υπόψη σας όμως ότι στη Βικιπαίδεια δεν γίνονται αποδεκτές απειλές προς άλλους συντάκτες. Ούτε είναι κανείς υποχρεωμένος να αποκαλύψει το όνομα ή το επώνυμό του ή οποιαδήποτε άλλο στοιχείο.

Όσον αφορά το θέμα της εικόνας. Δεν μπορεί κανείς να ανεβάσει στη Βικιπαίδεια εικόνες ή κείμενα, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα δεν του ανήκουν ή δεν αποδεικνύεται ότι έχουν απελευθερωθεί από το δημιουργό τους. Αναφέρετε ξεκάθαρα ότι τα πνευματικά δικαιώματα δε σας ανήκουν, ενώ δεν αποδεικνύετε ότι ο κάτοχος τους τα έχει απελευθερώσει με ελεύθερη άδεια συμβατή με το εγχείρημα. Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να διαβάσετε στο νόμο 2121/1993. Πληροφορίες για την πολιτική της Βικιπαίδειας μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Irigozin (συζήτησησυνεισφορές)

Συγγνώμη κύριε Μαρκέλλο, εάν σας πρόσβαλλα. Μέρες που είναι. Απλά έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον καθηγητή μου, και συγχύστηκα. Δεν με πειράζει που διαγράψατε τη φωτογραφία. Ούτως ή άλλως υπάρχουν ουκ ευάριθμες φωτογραφίες του Λίνου Μπενάκη και της συζύγου στο διαδίκτυο πλέον. Ο καθηγητής υπήρξε ακριβός συμπαραστάτης και βοηθός μου σε πολύ δύσκολες ώρες. Μαζί του συνεργάστηκα επί εικοσιπενταετία. Ο άνθρωπος είναι τώρα υπέργηρος 93 ετών! Να είσθε καλά και να έχετε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Φιλικά, Κ.Β.

Απαντήστε στο "Φωτογραφία Λίνου Μπενάκη"