Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Gnslps (συζήτησησυνεισφορές)

Αιτιολογία αφαίρεσης πίνακα επεισοδίων;

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)
Gnslps (συζήτησησυνεισφορές)
CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν είναι το ίδιο, αν και στο Νησί είναι κάπως προβληματικές οι περιλήψεις.

Gnslps (συζήτησησυνεισφορές)

Η απάντηση "δεν είναι το ίδιο" δεν είναι και πολύ αντικειμενική! Στην αγγλική Βικιπαίδεια δηλαδή είναι διαφορετικοί οι κανόνες; Εδώ μια χαρά γίνεται παράθεση των επεισοδίων.

5.55.45.123 (συζήτησησυνεισφορές)

Έβαλα στο συγκεκριμένο λήμμα την υπόθεση και τα επεισόδια με την πλοκή (και άλλες προσθήκες που δεν αναιρέθηκαν). Είδα ότι τα αναιρέσατε και ήρθα στην συζήτηση. Διαβάζοντας το σημείο του λήμματος για την ΒΠ (Η Βικιπαίδεια δεν είναι αδιάκριτη συλλογή πληροφοριών), δεν κατανοώ που το λάθος στην προσθήκη της υπόθεσης και της πλοκής των επεισοδίων από την ίδια την επίσημη σελίδα της ΕΡΤ. Παραθέτω το κείμενο στο λήμμα το οποίο αφορά το θέμα:

Για την παροχή εγκυκλοπαιδικής αξίας, τα όποια δεδομένα οφείλουν να τοποθετούνται σε ένα επεξηγηματικό πλαίσιο προς δημιουργία ενός εγκυκλοπαιδικού λήμματος συνυφασμένου περιεχομένου με αυτά, ενώ επιπλέον πρέπει να είναι τεκμηριωμένα από ανεξάρτητες πηγές. Όπως εξηγείται παραπάνω, απλώς το ότι κάτι μπορεί να θεωρηθεί προφανώς αληθές ή να είναι ακόμη και επαληθεύσιμο, π.χ. κάποιο επιστημονικό γεγονός, δεν το καθιστά αυτομάτως κατάλληλο ώστε να περιληφθεί αυθαίρετα σε κάποιο λήμμα της εγκυκλοπαίδειας. Ως εκ τούτου, τα λήμματα της Βικιπαίδειας δεν πρέπει να είναι:

  1. Συχνές Ερωτήσεις (FAQ). Τα λήμματα της Βικιπαίδειας δεν θα πρέπει να αποτελούνται από ή να περιλαμβάνουν κατάλογους Ερωτήσεων-Απαντήσεων. Αντίθετα, μορφοποιήστε τις πληροφορίες που παρέχονται μετατρέποντάς τες σε ουδέτερο πεζό κείμενο εντός του αντίστοιχου λήμματος.
  2. Περιλήψεις περιγραφής ή πλοκής έργων. Η Βικιπαίδεια αντιμετωπίζει την μυθοπλασία με έναν εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα, αναλύοντας την αποδοχή, την επίδραση και τη σπουδαιότητα αξιοσημείωτων έργων. Επιπρόσθετα σε αυτά, μια συνοπτική, επαρκής και πλήρης περίληψη πλοκής είναι θεμιτή, αλλά και ουσιώδης, ως μέρος της ευρύτερης εγκυκλοπαιδικής κάλυψης ενός μυθοπλαστικού έργου. Παρομοίως, σε μη μυθοπλαστικά έργα όπως βιβλία και εργασίες έρευνας, θρησκευτικά κείμενα, ντοκιμαντέρ και τα συναφή τους, πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερα από μια στυγνή περίληψη των περιεχομένων τους και να επεκταθούν ώστε να καλύπτουν το θέμα ευρύτερα.

H προσθήκη της πλοκής του έργου και των επεισοδίων δεν νομίζω ότι παραβιάζει κάτι από τα παραπάνω. Υπάρχει πηγή που είναι προφανώς έγκυρη, και το κείμενο ήταν πεζό.~~~~