Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Xhumbas (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, και χρόνια πολλά, συγνώμη που γράφω εδώ αλλά είδα πως εδώ λύνετε απορίες. Π πριν λίγο καιρό και δημιουργώντας ένα λίμα μάλλον εντόπισε κάποιος πως οι φωτογραφίες που ανέβασα δεν ήταν δικές μου, σαν αποτέλεσμα να διαγράψει σχεδόν όλες τις φωτογραφίες και από τα άλλα λίματα που έχω γράψει. Και τώρα έρχομαι εγω με τις ενστάσεις-απορίες μου. κάποιες από αυτες τις φώτο είναι από την δεκαετία του 1920 και 1930, προφανώς δεν τις τράβηξα εγώ άλλα τις έχω από τους παπούδες μου που δεν υπάρχουν πια. πως μπορω να δηλώσω ότι μου ανήκουν ή να τις ανεβάσω ξανά χωρίς να διαγραφούν??

Το δεύτερο λίμα αφορά τον αδερφό μου που διεγράφησαν όλες οι φωτο, τις οποίες μου έχει στείλει ο ίδιος μέσο των γνωστών κοινωνικών δικτύων, και προφανώς έχουν διαγραφεί τα δεδομένα των φωτογραφιών. Πως μπορώ να τις ανεβάσω πάλι γιατί είναι τελείως άσχετος για να το κάνει ο ίδιος, αν μου στείλει τις φώτο με ιμέιλ που θα έχουν όλα τα δεδομένα μπορώ να τις ανεβάσω ή και έτσι απαγορεύετε??


Υ.γ. άσχετο με τα παραπάνω, πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή για τα 20 γενέθλια της Βικιπαίδιας??

ευχαριστώ και μόνο που το διαβάσατε!! Βασίλης

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία!

Ok, βρήκα κάποια στοιχεία για τις εικόνες σου -όταν έχεις απορίες καλό είναι να δίνεις όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς με συνδέσμους: c:Commons:Deletion_requests/Files_uploaded_by_Xhumbas

Τι γίνεται: πάντα θα πρέπει να γράφεις τα ακριβή και πλήρη στοιχεία για τα αρχεία που ανεβάζεις, π.χ. για μια φωτογραφία του 1920 δεν πρέπει να γράφεις ότι είσαι εσύ ο φωτογράφος (λογικό να μην το πιστέψει κανείς). Οπότε γράφεις το όνομα του παππού. Και την ημερομηνία που πρωτοδημιουργήθηκε η φωτογραφία, ο πίνακας, κλπ.

Όταν δεν είσαι εσύ ο δημιουργός, στέλνεις και ένα e-mail στο permissions-commons@wikimedia.org με αυτό το κείμενο στα αγγλικά (έχει κι έναν οδηγό που μπορείς να ακολουθήσεις) ή στο permissions-el@wikimedia.org με αυτό το κείμενο στα ελληνικά, στα οποία κείμενα θα βάλεις τους τίτλους των αρχείων, και καλό είναι να τροποποιήσεις αν χρειάζεται για να περιγράψεις καλύτερα την ιδιοκτησία, π.χ. «φωτογραφίες που τράβηξε ο παππούς μου και είμαι ο μοναδικός κληρονόμος ή συμφωνούμε όλοι οι κληρονόμοι να....»


Για τα 20άχρονα της Βικιπαίδειας απλώς δήλωσε τη συμμετοχή σου στη Βικιπαίδεια:Συνάντηση (διαδικτυακή όπως θα δεις) και θα λάβεις την επόμενη εβδομάδα τη διεύθυνση στην οποία θα συνδεθούμε.

Xhumbas (συζήτησησυνεισφορές)

πω πω, βουνό μου φαίνεται και ας τα λέτε αρκετά κατανοητά!!! ένα θεματάκι όμως είναι πως δεν ξέρω ποιος τράβηξε την φωτογραφία, πιθανών να μην ήταν ο παππούς μου μια και είναι απίθανο να είχε φωτογραφική μηχανή εκείνη την εποχή, μάλλον κάποιος φωτογράφος την έχει βγάλει, επίσης κάποιες φώτο έιναι από το σχολείο και πιθανόν όπως γίνετε πάντα θα την έχουν πάρει όλοι οι μαθητές και ίσως υπάρχει και σε κάποιο άλλο σεντουκι κάποιου χωριανού. επίσης πρόσφατα ο πατέρας μου έκδωσε ένα βιβλίο που περιέχει τις φωτογραφίες, αν δηλώσω ότι ανοικουν σε αυτόν με το ιμέιλ που μου είπατε θα μπορώ να τις ανεβάσω??

2ο. για ανεβάσω πάλι τις φώτο που μου έχει στειλει ο αδερφός μου (φωτογραφίες με πίνακες ζωγραφικής) τις οποίες εχει τραβιξει αυτος θα πρέπει να στείλω ιμέιλ με το ονομά του μεσα και ότι μου επιτρέπει να τις ανεβάσω και θα είναι εντάξει?? ή θα θεωρηθεί πάλι λάθος και μην με αποκλείσουν τελείως από δω!!??

Xhumbas (συζήτησησυνεισφορές)

καλημερα, ξυπνησα σημερα να δω πως θα ακολουθήσω αυτα που μου προτείνατε να κάνω και διαπιστώνω με μεγάλη μου λύπη ότι ένα λίμα μου διαγράφηκε ως "αυτοβιογραφία" και ένα άλλο πλέων αποτελείέ πρωτότυπη έρευνα ενώ μέσα παραθέτω τις πηγές!!! και όλο αυτο έγινε μάλλον γιατι ήμουν ειλικρινής εδώ σε αυτή την συζήτηση. μάλλον καποιος τα διαβασε και παρερμηνευσε, 1ον δεν είναι εγω ο Γιωργος Τζούμπας του οποίου το λίμα διαγράψατε, δεν είναι αυτοβιογραφία, 2ο όλες οι πληροφορίες είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο, σε δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά, σε βιβλια διαφορων οργανισμών, τίποτα δεν αποτελεί εκει μέσα προσωπική έμπνευση. δλδ αν το λίμα το εφραφε κάποιος αλλος θα ήταν εντάξει?? Τι περισσότερο έχουν οι άλοιθ ζωγράφοι, τραγουδιστές, αθλητές, και όλων τον άλων ειδικοτήτων που βρίσκονται εδω μέσα?? πάνω απο 30 χρόνια είναι δημόσιο πρόσωπο και εκατοντάδες έργα να εκ΄τειθενται σε ιδιοτικές συλογες και σε δημόσιες υπηρεσίες!! πραγματικα έσω απογοητευτεί πολύ!! καλη σας ημέρα!!

Απαντήστε στο "Απορίες διαγραφής και πνευματικών δικαιωμάτων"