Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Artoftheimage (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα.

Μελέτησα την αλλαγή σας στο άρθρο.

Παρατήρησα πως έχετε διαγράψει την εργογραφία.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η εργογραφία άλλων εικονογράφων όπως ο benjamin lacombe, η Rebecca Dautremer κτλ είναι κανονικά αναρτημένη (isbn, εκδοτες κτλ).

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναρτηθεί η εργογραφία ξανά, και αν ναι πιο συνοπτικά;

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί στη περίπτωση αυτή βιβλία που δεν είναι προιόν αυτοέκδοσης, αλλά έχουν εκδοθεί κανονικά, τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα, ανατυπωθεί, κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου, αποτελούν πνευματικό υλικό κατοχυρωμένο θεωρούνται περιττή πληροφορία.

Είναι η εργογραφία ενός δημιουργού (που έχει κυκλοφορήσει και αγοραστεί από χιλιάδες αναγνώστες) περιττή πληροφορία;

και αν ναι, γιατί αυτό δεν ισχύει για όλους;

Υπάρχει κάποιο κριτήριο προσωπικό που αφορά την ίδια τη δουλειά και θεωρήσατε ο ίδιος πως δεν είναι άξια αναφοράς;

Πάντα καλοπροαίρετα και πάντα ρωτώντας για να μάθω. Έχω σκοπό να αναρτήσω και άλλα άρθρα στο μέλλον για ανθρώπους του βιβλίου και 'Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Πάντα καλοπροαίρετα και πάντα με διάθεση όχι να κρίνω τις πράξεις σας, αλλά να μπορέσω να τις κατανοήσω ώστε να στήσω καλύτερα το θέμα.

Με εκτίμηση,

Artoftheimage (συζήτησησυνεισφορές)

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος μου , και ύστερα από έρευνα διαπιστώνω πως η εργογραφία Ελλήνων δημιουργών είναι επίσης κανονικά αναρτημένη. Πέτρος Τατσόπουλος, Αντώνης Παπαθεοδούλου και άλλοι Έλληνες συγγραφείς έχουν αναρτημένη όλη τους την εργογραφία.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σκεφτώ πως πρόκειται για διαγραφή που έγινε, όχι αντικειμενικά, αλλά με προσωπικά κριτήρια.

Περιμένω κάποια απάντηση, καθώς ακόμα δεν έχω λάβει μια.

Με εκτίμηση,

Artoftheimage (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και πάλι.

Περιμένω τρίτη μέρα μιαν απάντηση. Απ' ότι ξέρω υπάρχει μια δέσμευση από τους διαχειριστές να απαντούν στα ερωτήματα μας καθώς θεωρείτε πως γίνεται σε τούτο τον χώρο συζήτηση.

Επίσης με κάνετε να νιώθω πως η συμπεριφορά σας είναι τρόπον τινά, αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Αποφασίσατε πως η εργογραφία πρέπει να φύγει. Και το πράξατε.Τα κριτήρια σας δεν τα γνωρίζω ακόμα. Βλέποντας άλλα παρόμοια άρθρα βλέπω πως η αντίστοιχη εργογραφία άλλων δημιουργών είναι αναρτημένη με τον ίδιο τρόπο αλλά παραμένει.

Περιμένω μια απάντηση ώστε να κατανοήσω, εφόσον πάντα τα κριτήρια σας δεν είναι προσωπικά (αλίμονο) και δεν θεωρείται την wikipedia ιδιοκτησία σας, όχι γιατί το κάνατε...αλλά πως μπορώ να την αναρτήσω σωστά (όπως τα υπόλοιπα άρθρα) χωρίς να σας προκαλέσω να τη διαγράψετε ξανά.

Πάντα με εκτίμηση

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Καπιτόνυ (ιστορικό)
Artoftheimage (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα!

Σας ευχαριστώ για την απάντηση!

Όχι, είμαι όμως κοντινό του πρόσωπο. Ασχολούμαι με το χώρο του βιβλίου γενικά (έχω σκοπό να συνεχίσω με ανθρώπους της παιδικής λογοτεχνίας στο μέλλον) και δεν αποσκοπώ σε διαφήμιση αλλά σε μια ας πούμε καταγραφή κάποιων ανθρώπων του βιβλίου (καθώς οι άνθρωποι της παιδικής λογοτεχνίας είναι παραμελημένοι) Μα σχετικά με την εργογραφία είχα όλα τα επίσημα isbn κανονικά.

Καταλαβαίνω τι μου λέτε σχετικά με την έκταση. Μπορώ να το αποφύγω αυτό κάπως; Να αναφέρω κάποια από τα βιβλία;

Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη! Ευχαριστώ!

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Μπορείτε να διαβάσετε γενικά για την εγκυκλοπαιδικότητα των συγγραφέων εδώ. Τα isbn δεν είναι πηγές. Μπορείτε να αναφέρετε τα πιο βασικά, αν μπορείτε δε να παραθέσετε ένα σύνδεσμο προς την πλήρη εργογραφία (αν υπάρχει) ακόμη καλύτερα.

Artoftheimage (συζήτησησυνεισφορές)

α τέλεια! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!!