Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Glorious 93

Άλαν13 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα , μπορείς να με κατευθύνεις στο πως μπορώ να ξεπεράσω τα εμπόδια που βάζει το Wikimedia Commons με τις υπερβολικές απαιτήσεις που έχει σε πνευματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα , το πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι ήθελα να ανεβάσω αυτή την εικόνα https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1_%CE%9B%CE%B5%CF%89%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85_2016.jpg#filelinks στο WC για να την χρησιμοποιήσω στο λήμμα της Λεωφόρου. Η εικόνα παίζει σε διάφορα σάιτς , εγώ την βρήκα στο σάιτ της Καθημερινής (https://www.kathimerini.gr/859111/article/epikairothta/a8lhtismos/h-olikh-metamorfwsh-ths-lewforoy).

Το WC ζητάει άδεια από τον δημιουργό , έλα όμως που ο δημιουργός δεν είναι η Καθημερινή.

Υποθέτω πώς ο αυθεντικός δημιουργός της εικόνας είναι κάποιος αρχιτέκτονας από την ομάδα που έκανε την μελέτη(ίσως η Μαρία Κοκκίνου). Τι μπορώ να κάνω εγώ προκειμένου να τη δεχτεί το WC ? Αν μπορείς να την ανεβάσεις , φυσικά κανένα πρόβλημα και τη βάζω από εκεί στο λήμμα.


Να πω ότι στην εικόνα που έχω ανεβάσει είχα κάνει μικροεπεξεργασία.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς, εφόσον μιλάμε για έργο τέχνης (ναι, ένα κτίριο είναι έργο τέχνης του δημιουργού του, δηλαδή του αρχιτέκτονα που το σχεδίασε), τότε όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα με την πατρότητα (αυτό που αναφέρεται παραπάνω περί Καθημερινής και αρχιτέκτονα), αλλά και με την ελληνική νομοθεσία λόγω της ελευθερίας πανοράματος, η οποία στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Άλαν13 (συζήτησησυνεισφορές)

οπότε τι κάνουμε ή καλύτερα για να μη σε δεσμεύω τι θα μπορούσα να κάνω ;

Καμία ιδέα ?

Γενικά δεν έχω και σημαντική εμπειρία στο wikimedia commons για να σκεφτώ κάτι.

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Δυστυχώς, εδώ νομίζω πως υπάρχει αδιέξοδο. Μοναδική λύση θα ήταν να υπάρξει επικοινωνία με την αρχιτέκτονα (;) και αυτή με την σειρά της (μέσω σχετικού μέιλ προς το Wikimedia Commons) να απελευθερώσει τα πνευματικά δικαιώματα του σχεδίου (!), ώστε αυτό μετά να μπορεί να ανέβει εκεί, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να κατέβει. Πολύ αμφίβολο να συμβεί όλο αυτό κατά την γνώμη μου. Διαφορετικός τρόπος και περισσότερο λογικός βάσει βικιπαιδικών κριτηρίων θα ήταν, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντοτε, να ενσωματωθεί ως παραπομπή στο σχετικό κείμενο που θα προστεθεί (;) ένα λινκ προς άρθρο που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρότζεκτ και το οποίο, προφανώς, διαθέτει σχετικό φωτογραφικό περιεχόμενο.

Άλαν13 (συζήτησησυνεισφορές)

οκ ευχαριστώ