Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Διαμαρτυρία για αφαίρεση λήμματος

3
Wiklib14 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Σαφώς και αντιλαμβάνομαι την δικαιολογία που παραθέσατε για τη διαγραφή του λήμματος «Κυπριακή Οικονομική κρίση 2020 - COVID19» .

Εκείνο όμως που δεν αντιλαμβάνομαι είναι το γιατί 1) δεν με ρωτήσατε αν έχω το σκοπό να το διορθώσω ή να το ενισχύσω με παραπομπές 2) δεν αφήσατε περιθώριο επανασύνδεσης με αυτό μη σεβόμενοι το χρόνο και τον κόπο που αφιέρωσε ο δημιουργός του.

Επιπλέον, τι γίνεται σε περίπτωση που ο δημιουργός του είναι και ο ίδιος ο αρθρογράφος του κυρίως κειμένου που βρίσκεται στο διαδίκτυο? Αν δηλαδή ανήκουν στον ίδιο τα πνευματικά δικαιώματα, σε ποιον πρέπει να απολογηθεί?

Συνεπώς, θεωρώ ότι πριν διαγράφετε κάτι ελαφρά τη καρδία, πρώτα πρέπει να ρωτάτε, και δεύτερον πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι. Οι κανόνες της Βικιπαίδεια δεν είναι για να τους εφαρμόζουμε με φασιστικό τρόπο. Παντού στον κόσμο υπάρχουν κανόνες, αλλά εκεί όπου υπάρχει θέμα, υπάρχουν και οι σημαντικοί παραμέτροι που δεν πρέπει να αγνοούνται.

Ευχαριστώ

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Μεγάλο μέρος του λήμματος ήταν ήδη δημοσιευμένο, οπότε υπήρχε ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων. Είστε ο ίδιος ο δημιουργός του κειμένου; Αν ναι, υπάρχει διαδικασία για την εκχώρηση των δικαιωμάτων.

Να υπενθυμίσω ότι υπάρχει λήμμα για την πανδημία στην Κύπρο. Κανένας λόγος άσκοπης διάσπασης.

Wiklib14 (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ CubicStar ,

Αυτό που δημοσιεύτηκε είναι το χρονικό της πανδημίας σε συνάρτηση με τα μέτρα στην οικονομία και σε άλλους τομείς της διακυβέρνησης του κράτους. Δεν δημοσιεύτηκε ούτε κάτι άγνωστο, ούτε κάτι που πρέπει να το πληρώσει κανείς για να το μάθει. Δεν δημοσιεύτηκαν δηλαδή πληροφορίες που είναι γραμμένες σε κάποιο βιβλίο που ανήκει σε κάποιον εκδότη. Αυτό είναι όλο. Συνεπώς αν υπάρχει θέμα με πνευματικά δικαιώματα θα έπρεπε απλά να με παραπέμψετε στην Βικιπαίδεια για να το συζητήσω μαζί της εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και όχι να το διαγράφετε ελαφρά τη καρδία

Κατά δεύτερον, αυτό που παραθέτεις σαφώς και είναι λήμμα για την πανδημία στην Κύπρο. Μάλιστα είχα παραθέσει 3-4 φορές τον σύνδεσμο αυτό στο κείμενο του λήμματος πριν το διαγράψετε. Το συγκεκριμένο όμως λήμμα δεν είχε σκοπό να κάνει απλά αναφορά στην πανδημία, αλλά να επικεντρωθεί στην οικονομική κρίση του 2020 στη χώρα, σε συνέχεια της φιλοσοφίας του λήμματος Κυπριακή οικονομική κρίση 2012-2013.

Ευχαριστώ.