Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Nikosguard

Oopocmoeraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα,


πρόσφατα επιμελήθηκες λήμμα που είχα ανεβάσει, στο οποίο διέγραψες σύνδεσμο προς το Αγγλικό Wikipedia. Θα μπορούσες να με διαφώτιζες σχετικά; Έχω δύο βασικές απορίες:

  1. Πώς πρέπει να δηλώνεται ένα λήμμα ότι είναι από μετάφραση, αν όχι με τον τρόπο που το είχα;
  2. Υπάρχουν δεκάδες λήμματα, τα οποία δεν έχουν ακήμη γραφτεί στα Ελληνικά, ωστόσο η ελληνική απόδοση του ονόματός τους δεν είναι προφανής. Για να βοηθήσω όποιον θα ήθελε να προχωρούσε στην σχετική μετάφραση έχω χρησιμοποιήσει αναφορά προς το αγγλικό wikipedia. Αν δεν επιτρέπεται αυτό, πώς μπορώ να το κάνω διαφορετικά;


φιλικά,

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα Oopocmoeraki, Συγνώμη που απαντώ με καθυστέρηση αλλά δεν έβρισκα χρόνο...

  1. Υπάρχουν τρόποι να δηλώσεις ότι ένα λήμμα προέρχεται από μετάφραση. Αν χρησιμοποιήσεις το Content translation, στο ιστορικό του λήμματος που δημιούργησες δηλώνεται αυτόματα ποιου ξενόγλωσσου λήμματος αποτελεί μετάφραση, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις καμία επιπλέον ενέργεια. Δες για παράδειγμα το ιστορικό του λήμματος Μαρία Μήτκου. επιπλέον μπορείς να χρησημοποιήσεις το πρότυπο {{Ενσωμάτωση κειμένου}} του οποίου οδηγίες για τη χρήση του θα βρεις στη σελίδα του προτύπου.
  2. Τους συνδέσμους που οδηγούν σε λήμματα που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα όπως αυτός τους ονομάζουμε κόκκινος συνδέσμους. Είναι πολύ χρήσιμοι γιατί με μια ματιά μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε, είτε έμπειρος συντάκτης της Βικιπαίδειας είτε απλός αναγνώστης, εάν έχει δημιουργηθεί σχετικό λήμμα στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Για περισσότερα δες τη σελίδα Βικιπαίδεια:Κόκκινος σύνδεσμος. Εάν κάνεις κλικ σε έναν κόκκινο σύνδεσμο οδηγείσαι σε σελίδα που σε ενθαρρύνει να δημιουργήσεις λήμμα, καθώς και τις απαραίτητες βασικές οδηγίες ειδικά για τους αρχάριους, για να το πετύχεις. Επίσης, ίσως λιγότερο σημαντικό για πολλούς, ο σύνδεσμος προς ξενόγλωσση Βικιπαίδεια δεν συμπεριλαμβάνεται στο εργαλείο Επιθυμητές Σελίδες ενώ θα έπρεπε. Όταν αντί για κόκκινο σύνδεσμο βάλουμε σύνδεσμο προς άλλη γλώσσα (θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα με την ίδια λογική και όχι μόνο η αγγλική), τότε ακυρώνουμε όλη την παραπάνω διαδικασία. Επιπρόσθετα οι απλοί αναγνώστες (οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι από τους συντάκτες) οδηγούνται ξαφνικά σε ένα ξενόγλωσσο κείμενο χωρίς να ξέρουν τον λόγο, δίνοντας λάθος εντυπώσεις για το τι είναι η Ελληνική Βικιπαίδεια. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!
Απαντήστε στο "σύνδεσμοι προς το Αγγλικό wikipedia"