Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:MARKELLOS

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορές)

Άκου Μαρκέλε, τα λήμματα οικισμών είναι μικρά, διότι δεν έχω επαρκείς πληροφορίες για την περαιτέρω επέκτασή τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορές)

Κατ' αρχάς είναι εγκυκλοπαιδικά, καθώς αναφέρομαι σε οικισμούς και πόλεις. Κατά δεύτερον, υπάρχουν τα δεδομένα στο Τζέο Νέημς και σε κάθε γεωγραφική ιστοσελίδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορές)

Απλώς, ήθελα να δείξω ότι η Ελληνική Βικιπαίδεια είναι πρωτότυπη μηχανή παραγωγής πληροφοριών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ (συζήτησησυνεισφορές)

Ποιό αυτό?

Nikosguard (συζήτησησυνεισφορές)

Συγνώμη Μάρκελλε που καταχρώμαι τη σελίδα συζήτησής σου, αλλά βλέπω μια πανσπερμία σε διάφορες σελίδες συζήτησης όπως εδώ εδώ εδώ ή εδώ, ενδεχομένως και αλλού, που αφορά το ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα να λέγονται πολλά αλλά έτσι όπως είναι διάσπαρτα, δεν μπορεί κανείς να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το τι λέγεται.

Τα Geonames αγαπητέ Δημήτρη είναι ένα καλό εργαλείο αλλά όχι επαρκές για να στηρίξουμε ένα ολόκληρο λήμμα αποκλειστικά στις σημαντικές, αλλά ελάχιστες για μια εγκυκλοπαίδεια, πληροφορίες που παρέχει. Ακόμα και η σουηδική βικιπαίδεια που χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό στα Geonames για την δημιουργία με μποτ χιλιάδων λημμάτων (Kategori:Robotskapade geografiartiklar) δεν βασίζεται αποκλειστικά σε αυτή την ιστοσελίδα-βάση δεδομένων αλλά αντλεί και από αλλού πληροφορίες για να στηρίξει τα λήμματα της, τις οποίες με παραπομπές μπορεί να ελέγξει ο οποιοσδήποτε. Δεν υιοθετώ την πρακτική αυτή της Σουηδικής ΒΠ... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Συμφωνώ με Μάρκελλο και C messier ότι τα λήμματα έτσι όπως γράφονται είναι αρκούντως ανεπαρκή. Η άποψή μου είναι ότι η αναφορά μόνο της γεωγραφικής θέσης μιας τοποθεσίας μπορεί να γίνει σε άλλες πιο εξειδικευμένες ιστοσελίδες. Χρειάζονται περισσότερα (τεκμηριωμένα με παραπομπές) λογάκια σε κάθε λήμμα που δημιουργείς, πράγμα πού ήδη προσπάθησα να κάνω αλλά απέτυχα ελλείψει πηγών. Ακόμα και στο λήμμα Ντουάρ Φλίτα το συναντώ στα Geonames ως λόφο και όχι ως οικισμό... τι να πιστέψω... Καλή συνέχεια εύχομαι!

Απαντήστε στο "Λήμματα πόλεων"