Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, μήπως θα ήταν δυνατό στο Πρότυπο:Πληροφορίες προσώπου να συμπεριληφθεί και τρόπος να αντλούνται πληροφορίες για τον διάδοχο και τον προκάτοχο από τα wikidata ? Ήδη αυτό γίνεται στο σχετικό πρότυπο της γαλλόγλωσσης ΒΠ, ενώ, και εδώ, είχε ήδη γίνει συζήτηση επί του θέματος, η οποία, απ'όσο θυμάμαι, είχε κολλήσει στο "δεν ξέρω πώς να το κάνω"... Μήπως μπορεί να γίνει, συνεπώς, καθώς αποκρύπτει από τον αναγνώστη πληροφορία η οποία διδόταν από προηγούμενα εξειδικευμένα πρότυπα πχ. αυτό του πολιτικού, ή αυτό του ιστορικού προσώπου που χρησιμοποιείται για βασιλείς, δούκες κτλ. ?

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Χρειάζονται πολλές τροποποιήσεις/προσθήκες στο Module:Wikidata κλπ αλλά το θέμα είναι ότι έχουν διαφορετική λογική και τα modules και τα πρότυπα, τα δικά μας και αυτά στη γαλλική (όπως και αυτά στην καταλανική που είναι ακόμη πιο εξελιγμένα), κατά μεγάλο βαθμό ασύμβατα, είχαν διαφορετική εξέλιξη. Υποψιάζομαι ότι δεν είναι ιδιαίτερα συμβατά και για να γίνει αυτό θα έπρεπε να κάνουμε ένα ακόμη module, ενώ έχουμε ήδη Module:WikidataOld και Module:WikidataWD που χρησιμοποιούνται και αυτά. Από την άλλη, εμένα δεν μου αρέσει η λογική του να μπαίνουν όλα στο infobox και να γεμίζει με δευτερεύουσες πληροφορίες. Θα μου άρεσε να δω αυτή τη λειτουργία στο Πρότυπο:Διαδοχή (ή κάτι αντίστοιχο) με τον πρόβλημα της υλοποίησης που αναφέρω παραπάνω.


Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Κατανοητό όμως δεν είναι δυνατό, κατά την γνώμη μου πάντα, να αφαιρούμε πρότυπα με συγκεκριμένες πληροφορίες κ να τα αντικαθιστούμε με άλλα ελλειπέστερα που παρέχουν κ λιγότερες πληροφορίες. Σίγουρα όταν μιλάμε για μοναρχίες η υπόθεση διαδοχή ήταν συνήθως οικογενειακή υπόθεση οπότε έμμεσα τους διαδόχους τους έχουμε ήδη εντός προτύπου, ωστόσο πχ. για έναν πολιτικό, εκκλησιαστικό αξιωματούχο ή άλλο ανάλογο θεωρώ πως καλό θα ήταν η συγκεκριμένη πληροφορία να υπάρχει κ να μην αποκρύπτεται. Από την άλλη δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται ενώ προάγουμε υποτίθεται την αυτοματοποίηση των προτύπων ταυτόχρονα να κλωτσάμε όταν ξεκινά κ γίνεται λόγος για βελτίωση ή εκσυγχρονισμό τους, γιατί, μη γελοιόμαστε, η πληροφορία της διαδοχής σίγουρα εί Άι σημαντική πληροφορία ίσως κ σημαντικότερη από άλλες πληροφορίες που ήδη υπάρχουν εντός του συγκεκριμένου προτύπου.

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Εγώ δεν αφαίρεσα κανένα πρότυπο με συγκεκριμένες πληροφορίες για να το αντικαταστήσω με άλλο ελλειπέστερο που παρέχει κ λιγότερες πληροφορίες. Και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει λόγος για «κλώτσημα» ως προς τη βελτίωση ή εκσυγχρονισμό οποιουδήποτε προτύπου, μια δραστηριότητα την οποία εξασκώ διαρκώς. Εξήγησα ότι υπάρχουν όρια με την τρέχουσα υλοποίηση. Δεν μιλάς για κάτι που μπορεί να γίνει σε 10 λεπτά ή έστω 1-2 ώρες...

Απαντήστε στο "Πληροφορίες προσώπου"