Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Legion

Geoandrios (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Legion παρακαλώ να επανεξετάσεις την περίπτωση της αόριστης φραγής που αφορά τον Χρήστη:Република българия....

Ιστορικό: Ο χρήστης αυτός, όπως αναφέρω στη σελίδα Συζήτηση χρήστη:Chalk19/Μάχη στα Σπήλια έγραφε λήμματα μόνο ως ip (γενικά συνεχόμενη δραστηριότητα) και κάποια στιγμή θέλησε να έχει κι αυτός όνομα χρήστη. Αλλά επειδή προφανώς δεν γνώριζε πως να κάνει λογαριασμό υπέγραφε ως българия τις αναρτήσεις του, ενώ όμως αυτές γινόντουσαν από την ip του κι όχι από υπαρκτό λογαριασμό. Του ζήτησε και ο αγαπητός Chalk19 κι εγώ να αποκτήσει λογαριασμό και αφού τελικά κάποια στιγμή συμφώνησε, ζήτησε βοήθεια για να το κάνει. Του παρασχέθηκε σχετική ενημέρωση παράλληλα και από τον Chalk19 και από εμένα. Στο ίδιο περίπου μικρό χρονικό διάστημα, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος ότι αυτό είναι παράτυπο, έφτιαξε 5 λογαριασμούς με παρεμφερείς ονομασίες στα βουλγαρικά. Αυτό έγινε αντιληπτό και από τον αγαπητό cubic[*]star και στην σελίδα συζήτησής του (Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar > Γιατί διαγράψατε τη σελίδα χρήστη μου), του ζήτησε να επιλέξει ποιον λογαριασμό χρήστη θέλει να χρησιμοποιεί και τελικά καταστάλαξε σε αυτόν που χρησιμοποιεί. Ζήτησα στη συνέχεια στο ΣΔ να γίνουν διαγραφές των υπολοίπων 4 λανθασμένων λογαριασμών, όπως και έγινε.

Επειδή είναι φανερό ότι πρόκειται για νέο χρήστη, με άγνοια στις οδηγίες, παρακαλώ να αρθεί η αόριστη φραγή του ως προς το ζήτημα των διαφορετικών λογαριασμών.

Τα θέματα της παραβίασης άλλων οδηγιών, όπως π.χ. περί της POV συμπεριφοράς του, των ΠΕ προς τη κοινότητα ή άλλους χρήστες, όπως και της αλλαγής της ονομασίας του (κάτι που του συνέστησα κι εγώ και εσύ και άλλοι χρήστες να κάνει), είναι άλλες περιπτώσεις που μπορείς να τα κρίνεις ως δ/χ , όπως εσύ επιθυμείς, αλλά νομίζω ότι μπορεί να τα δεις πιο επιεικώς, λόγω του ότι ο χρήστης αυτός δεν ασχολείται πολύ καιρό. Πάντως κι εμένα αν με ρωτήσεις, μέσω των "προτιμήσεων", τεχνικά, πως να κάνω αλλαγή ονόματος δεν ξέρω να σου πω (βέβαια δεν μου χρειάστηκε). Νόμιζα ότι αλλαγή ονόματος γίνεται μόνο με αίτημα στο ΣΓ, μετά από απόφαση γραφειοκράτη. Μάλλον θα χρειαστεί επίσης να δώσεις σαφείς οδηγίες σε αυτόν το χρήστη πως να το κάνει αυτό, όπως και άλλα πράγματα τεχνικής φύσης ή ζητημάτων συμπεριφοράς εντός της Βικιπαίδεια. Αμφιβάλω επίσης αν διάβασε επαρκώς τις οδηγίες για νέους χρήστες που του έβαλε αρχικά ο Chalk19 και στη συνέχεια εγώ, καθώς πειραματιζόταν πως να φτιάξει το λογαριασμό του και αμέσως μετά μετέτρεψε τη σελίδα συζήτησής του από το κλασικό τύπο στον ισχύοντα τύπο, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι τότε δεν διάβασε άλλες οδηγίες, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

Μάλλον πρόκειται για μαριονέτα κάποιον άλλων χρηστών δες εδώ

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν συμφωνώ με τον αγαπητό Geoandrios, νομίζω είναι φανερό πως πρόκειται περί μαριονέτας.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

ούτε εγώ, βέβαια αλλά θα περιμένω την απάντηση του.

Geoandrios (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν έχω παρατηρήσει ταύτιση συμπεριφορών με τον Ελ, όπως αναφέρεται εκεί ή άλλους συνήθεις υπόπτους. Και πιστεύω επίσης ότι είναι προτιμότερο να διακριβώνεται αυτό πριν μια οριστική φραγή μέσω ενός CU, εκτός αν είναι απόλυτα καταφανές σε όλους μας. Προς το παρόν δεν φαίνεται να ταυτίζεται αυτός ο χρήστης με άλλους, τουλάχιστον όχι με τρόπο ικανοποιητικό. Δηλαδή ισχύει το αθώος μέχρι να υπάρξουν οι αποδείξεις του ένοχος. Το να βάζει ο οποιοσδήποτε χρήστης από όλους μας την ένδειξη της υποψίας ως μαριονέτα δεν συνεπάγεται ότι αυτό ισχύει, τουλάχιστον όχι μέχρι να επαληθευτεί σαφώς.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

θα ελέγξω ξανά το ιστορικό του και θα αποφασίσω.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

'Εκανα έλεγχο στο ιστορικό του όπως και σε αυτά που είχε δημιουργήσει (κατά το οποίο ήταν έγινε και η φραγή του). Στους προηγούμενους λογαριασμούς που είχε δημιουργήσει δεν είχε ποστάρει το οτιδήποτε σε λήμματα τα οποία υπήρχε πρόβλημα με τις άλλες μαριονέτες. Θα ικανοποιήσω το αίτημα σου, αρκεί να γίνει αλλαγή του ονόματος και να συνεισφέρει με σύνεση, ευγένεια και με βάση τους κανόνες. Ευχαριστώ!

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι αθώος μέχρι πάσις λογικής αμφιβολίας, λέει ο κανόνας. Αρκετοί έχουν υποστηρίξει οτι πρόκεται περί ξεκάθαρης μαριονέτας.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

Λαμβάνεται υπόψιν και αν χρειαστεί θα φραγή ξανά.

Geoandrios (συζήτησησυνεισφορές)

Σε ευχαριστώ αγαπητέ Legion. Από δω και πέρα η δυνατότητα, αλλά και το βάρος του να αποδείξει ότι είναι πραγματικά ειλικρινής και το κατά πόσο θα τηρεί ή όχι τις οδηγίες της Βικιπαίδεια θα βαρύνει αποκλειστικά το ίδιο τον χρήστη. Γι' αυτό καλώ τον Χρήστη:Република българия.... να προτείνει σύντομα μια αλλαγή του ονόματος του προς εσένα που να είναι σύμφωνη με τις σχετικές οδηγίες.

Република българия... (συζήτησησυνεισφορές)

Εγώ λέω να μετονομαστώ σε σκέτο българия. Εξάλλου και άλλοι χρήστες χρησιμοποιούν ονόματα χωρών όπως για παράδειγμα ο χρήστης Γιουγκοσλαβία.

Legion (συζήτησησυνεισφορές)

Ο οποίος φράχτηκε για απαράδεκτο όνομα χρήστη...

Μπαρμπαγιάννης μακρυγιάννης (συζήτησησυνεισφορές)

Θεωρώ πώς η φραγή του χρήστη Δημοκρατία της Βουλγαρίας πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατό. Εξάλλου δεν είναι μαριονέτα αν θέλετε κοιτάξτε και το ιστορικό του αγαπητοί.

Απαντήστε στο "Αίτημα άρσης φραγής"