Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Lemur12

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα!

Σε λήμματα όπως του Παπαγεωργίου, τα λινκ που συνδέουν σε εφημερίδες της εποχής οδηγούν σε σέρβερ της Βουλής που προέρχονται -υποθέτω- από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Είναι πράγματι έτσι; Επιτρέπεται το άμεσο λινκάρισμα στις φωτογραφίες με τις εφημερίδες του αρχείου; Ρωτάω γιατί στην ΒτΒ είναι λίγο περίεργοι με αυτά και καλό θα είναι να είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορούμε να παραπέμπουμε σε αυτούς.

Lemur12 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς το λινκ δεν οδηγεί π.χ. σε ολόκληρη την εφημερίδα, αλλά σε μία σελίδα , πολλές φορές για να τεκμηριωθεί μία ημερομηνία. Θα πρέπει να αναφέρεται πάντα η Βιβλιοθήκη ως πηγή, οπότε ένα πρότυπο θα βοηθούσε. Αν δεν επιτρέπεται κι αυτό, σημαίνει ότι χάνουμε την άμεση πρόσβαση στις πηγές και κατά συνέπεια είμαστε μακριά από τον στόχο της Βιβλιοθήκης. Το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την εξυπηρέτηση του κοινού. Μάλλον θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πρότυπο για την εκάστοτε πηγή που προέρχεται από το αρχείο της Βουλής;

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, αλλά το θέμα είναι πώς προκύπτουν αυτά τα λινκ. Αν είναι εσωτερικά, δηλαδή μέσα από τη ΒτΒ, μπορεί να είναι προβληματικό. Εξωτερικά, υπάρχει δημόσια προσβάσιμος κατάλογος; Πηγές είναι ίδιες οι εφημερίδες όχι το πού κείται το αρχείο. Αν ο ιδιοκτήτης του αρχείου έχει περιορισμούς πρόσβασης, νομίζω ότι δεν μπορούμε να τις έχουμε για πηγές.

Απαντήστε στο "Βιβλιοθήκη της Βουλής;"