Μετάβαση στο περιεχόμενο

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
ΔημιουργόςNintendo Entertainment Planning & Development και Monolith Soft Inc.
ΕκδότηςNintendo
ΠλατφόρμαNintendo Wii U[1] και Nintendo Switch[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας3  Μαρτίου 2017
δεδομένα (π  σ  ε )

Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από τη Nintendo. Κυκλοφόρησε για τις κονσόλες Nintendo Switch και Wii U στις 3 Μαρτίου του 2017.

Το Breath of the Wild εξελίσσεται στο τέλος του χρονοδιαγράμματος της σειράς The Legend of Zelda. ο παίκτης ελέγχει τον Link, ο οποίος ξυπνάει από έναν ύπνο εκατό χρόνων για να νικήσει τον Calamity Ganon πριν καταστρέψει το βασίλειο της Hyrule.

Ομοίως με το αρχικό The Legend of Zelda (1986), οι παίκτες δίνουν λίγη εντολή και μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα τον ανοικτό κόσμο. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη συλλογή αντικειμένων πολλαπλών χρήσεων για την παροχή βοήθειας σε στόχους ή την επίλυση παζλ και side-quests για ανταμοιβές. Το Breath of the Wild είναι αδόμητο και έχει σχεδιαστεί για να επιβραβεύει τον πειραματισμό και η ιστορία μπορεί να ολοκληρωθεί με μη γραμμικό τρόπο. Η ανάπτυξη του Breath of the Wild διήρκεσε πέντε χρόνια. Η Nintendo εισήγαγε στοιχεία όπως μια λεπτομερή μηχανή φυσικής, υψηλής ευκρίνειας γραφικά και φωνητική δράση. Η Monolith Soft βοήθησε στο σχεδιασμό τοπίων. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε για κυκλοφορία το 2015 ως αποκλειστικότητα για το Wii U, αλλά καθυστέρησε δύο φορές λόγω προβλημάτων με τον κινητήρα φυσικής. Το Breath of the Wild ήταν παιχνίδι λανσαρίσματος για το Switch και το τελευταίο παιχνίδι της Nintendo για το Wii U. Δύο πακέτα περιεχομένου (DLC) για λήψη που κυκλοφόρησαν αργότερα το 2017.

Το Breath of the Wild κέρδισε αναγνώριση για το ανοιχτό παιχνίδι και την προσοχή στη λεπτομέρεια, με πολλούς κριτές να το περιγράφουν ως ένα από τα μεγαλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Οι κριτικοί το χαρακτήρισαν ως ορόσημο στο σχεδιασμό ανοιχτού κόσμου, παρά τις μικρές επικρίσεις για την τεχνική του απόδοση κατά το λανσάρισμα. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων πολλά Game Of The Year Awards. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2020, το Breath of the Wild είχε πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, πράγμα που το καθιστά παιχνίδι Zelda με τις καλύτερες πωλήσεις.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]