The Cleveland Show

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Cleveland Show
ΕίδοςΣειρά κινουμένων σχεδίων
ΔημιουργοίSeth MacFarlane
Mike Henry
Richard Appel
ΠρωταγωνιστέςMike Henry
Sanaa Lathan
Kevin Michael Richardson
Reagan Gomez-Preston
Jason Sudeikis
Seth MacFarlane
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων86
Παραγωγή
ΠαραγωγήFuzzy Door Productions
Διάρκεια22-23 λεπτά (ανά επεισόδιο)
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςFox Channel
FX Channel
Προβολή27 Σεπτεμβρίου 2009
19 Μαΐου 2013
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://www.fox.com/cleveland/

Το The Cleveland Show είναι σειρά κινουμένων σχεδίων αμερικάνικης παραγωγής του δημιουργού του Family Guy και του American Dad! Σεθ ΜακΦάρλαν. Άρχισε να προβάλλεται το 2009 στο Fox και συνεχίστηκε μέχρι τον Μάη 2013, όπου βρίσκεται στην 4η και τελευταία σεζόν. Η σειρά μοιάζει με το Family Guy, αλλά έχει μικρότερο αριθμό επεισοδίων και οι χαρακτήρες ελάχιστα διαφέρουν στην εμφάνισή τους. Το ευχάριστο είναι ότι περιστασιακά, εμφανίζονται χαρακτήρες απ' το Family Guy σε ρόλους έκπληξη.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ο Cleveland Brown είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς, ήθελε να μετακομίσεε στην Καλιφόρνια με το γιο του, αλλά κατέληξε στην γενέτειρά του, το Stoolbend και ζει σήμερα με την Donna και τα δυο παιδιά της. Αυτό που κάνει είναι να δουλεύει στην Καλωδιακή του Γουότερμαν την μέρα και το βράδυ να τα πίνει με του φίλους του. Του αρέσει να τρώει σαχλαμάρες όλη την ώρα και κλαίει με το παραμικρό.
  • Ο Cleveland Brown Jr (Τζούνιορ) είναι ο δεκατετράχρονος γιος του Cleveland. Σε αντίθεση με την σειρά Family guy, δείχνει νεώτερος, σοφός, ήρεμος, και πιο χοντρός. Μπερδεύει τον κόσμο αν τελικά είναι χαζός ή έξυπνος και περισσότερο τον πατέρα του. Καλός και ευγενικός αλλά άμα τα "πάρει" γίνεται χαμός.
  • Η Donna Tubbs είναι η σύζυγος του Κλίβελαντ, έχει δύο παιδιά και έμαθε ότι ο πρώην σύζυγός της την απατούσε. Είναι αρκετά δυναμική, οξύθημη μα και δίκαιη γυναίκα. Πίνει ένα μπουκάλι κρασί κάθε μέρα με το φαγητό της. Πληρώνει διατροφή στον πρώην σύζυγο της τον Robert Tubbs.
  • Η Roberta Tubbs είναι η έφηβη κόρη της Ντόννα και είναι όμορφη και δημοφιλή. Τα έχει με τον επίσης έφηβο Federline Jones, έναν λευκό που θέλει να γίνει μαύρος.
  • Ο Rallo Tubbs είναι ο πεντάχρονος γιος της Ντόννα, αλλά δεν θα πρέπει να είναι με τον Κλίβελαντ και βλέπει γυμνές γυναίκες στο διαδίκτυο. Έχει ένα φίλο τον Murray, έναν εβραίο 80 χρονών που ζει σε γηροκομείο.
  • Ο Robert Tubbs είναι ο πρώην συζηγος της Donna και συνεχώς την απατούσε. Είναι πλέον εργένης και πηγαίνει να μεθάει σε στριπιτζάδικο.
  • Ο Tim είναι μια αρκούδα που δουλεύει μαζί με τον Κλίβελαντ και τα βράδυα τα πίνουν στο μπαράκι.. Είναι θρησκόληπτος, Παντρεμένος με την Arianna η οποία μισεί την Ντόννα. Πολλές φορές του βγαίνουν τα "άγρια" ένστικτά του. Έχει ένα γιο στην εφηβεία που όλη την ώρα είναι μαστουρωμένος.
  • Ο Lester Krinklesac είναι ένας χωριάτης γείτονας ο οποίος ζει σε ένα σπίτι σε κακή κατάσταση με την σύζυγο Kendra η οποία είναι υπέρβαρη σε ηλεκτρικό καροτσάκι και το γιο του Ernie, ο οποίος είναι ο νέος (και ο μόνος) φίλος του Τζούνιορ.
  • Ο Holt Richter είναι ο εργένης που ζει με την μητέρα του και συμπληρώνει την παρέα του Κλίβελαντ. Κοντός και με πολλά οιδιπόδεια συμπλέγματα. Μιλάει με ατάκες και κανείς δεν τον καταλαβαίνει τι λέει. Μεγάλος γκατζετάκιας.
  • Ο LaVar "Freight Train" Brown είναι ο πατέρας του Κλίβελαντ. Μεγάλος γυναικάς και βαρύς χρακτήρας. Απατάει την γυναίκα του με κάθε ευκαιρία. Δεν συμπαθεί καθόλου τον γιο του γιατί δεν βγήκε "τόσο" άντρας όσο εκείνος.
  • Η Cookie Brown μητέρα του Κλίβελαντ και σύζυγος του "Freight Train" . Υπομένει την απιστία του άντρα της ευλαβικά. Είναι η κακιά πεθερά αφού κρίνει συνέχεια την νύφη της, και συγχωρεί συνέχεια τον άντρα της.