Tekken 6

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Tekken 6
ΔημιουργόςBandai Namco Entertainment
ΕκδότηςNamco
ΠλατφόρμαXbox 360, PlayStation 3 και PlayStation Portable
Ημ/νία κυκλοφορίας26  Νοεμβρίου 2007
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Tekken 6 (ιαπωνικά: (鉄拳6) είναι βιντεοπαιχνίδι πάλης που αναπτύχθηκε και διανεμήθηκε από τη Bandai Namco Games Πρόκειται για την έβδομη βασική προσθήκη στη σειρά Tekken. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ιαπωνικά arcades στις 26 Νοεμβρίου του 2007, στις 27 Οκτωβρίου του 2009 για το PlayStation 3 και το Xbox 360, και στις 24 Νοεμβρίου του ίδιου έτους για το PlayStation Portable. Το παιχνίδι δέχθηκε γενικότερα θετικές κριτικές, ειδικότερα η εκδοχή του για το PSP, η οποία έλαβε 82,12% από το GameRankings[1] και 82/100 από το Metacritic.[2]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Jin, έχοντας νικήσει το προηγούμενο τουρνουά, είναι πλέον ο επικεφαλής της Mishima Zaibatsu. Για άγνωστους προς όλους λόγους, ο Jin μαζί με τους πιστούς συνεργάτες του Nina Williams και Eddy Gordo ανοίγει πόλεμο προς όλα τα έθνη του πλανήτη με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία. Ο βιολογικός του πατέρας Kazuya Mishima έχοντας πλέον γίνει πρόεδρος της G Corporation μαζί με τη συνεργάτη του Anna Williams αποφασίζει να ανοίξει πόλεμο ενάντια στον στρατό της Tekken Force του γιου του κάνοντας τα έθνη να πιστεύουν ότι θέλει να σώσει την κατάσταση, ενώ εκείνος σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο και της αντίπαλης εταιρίας και του μέρους του Devil Gene, που βρίσκεται στο DNA του Jin. Έτσι λοιπόν ο Kazuya βάζει μια τεράστια χρηματική αμοιβή για όποιον του φέρει τον γιο του ζωντανό. Ως απάντηση ο Jin διοργανώνει το έκτο Τουρνουά του Βασιλιά της Σιδερένιας γροθιάς με σκοπό να διαλύσει και τον Kazuya και την G Corporation μια για πάντα.

Εν τω μεταξύ, ένας υψηλόβαθμος στρατιώτης της Tekken Force ο Lars Alexandersson οδηγεί μια ομάδα επαναστατών μέσα από τον στρατό του Jin με σκοπό να υποτάξει και τις δύο εταιρίες και να επιβάλει ειρήνη. Σύντομα ο Lars συναντά την Alisa Bosconovitch, μια μελλοντική σύμμαχό του. Σε μια μάχη με τις δυνάμεις τις G Corporation ο Lars πληγώνεται και παθαίνει ολική αμνησία. Παρ' όλα αυτά δραπετεύει και μαζί με την Alisa ψάχνει το παρελθόν του. Όταν ο Jin καταλαβαίνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη απειλή δίνει διαταγή να βρεθεί ο Lars πάση θυσία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Lars συναντά τον λοχαγό Tougou έναν απ' τους συμμάχους του. Σιγά σιγά η μνήμη του επανέρχεται φανερώνοντας ότι είναι νόθος γιος του Heihachi Mishima, αδερφός του Kazuya και θείος του Jin και σχεδίαζε να αρπάξει την Mishima Zaibatsu. Ο Lars εντοπίζει τον Heihachi, τον ακολουθεί και σύντομα πολεμά μαζί του. Ο Heihachi ηττάται, άλλα την τελευταία στιγμή πριν τον σκοτώσει, ο Lars το μετανιώνει και απορρίπτει και την πρόταση του πατέρα του να συμμαχήσουν μαζί ενάντια στον Jin. Ο Lars κερδίζει έναν ακόμη σύμμαχο, τον Lee Chaolan, αφού ο Lars σώζει την φίλη του Julia Chang από κάποιες εγκαταστάσεις της G Corporation. Η πράξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα όμως να κινητοποιηθεί και ο Kazuya βάζοντας τις δυνάμεις του να αναζητούν τον Lars συνεχώς. Το ταξίδι του με την Alisa οδηγεί τελικά τον Lars στα γραφεία της G Corporation.

Όταν οι δυνάμεις του Kazuya τους επιτίθενται ο Tougou μαζί με ενισχύσεις τους δίνει χρόνο να νικήσουν την Anna Williams και να φτάσουν στο γραφείο του Kazuya, τον οποίον και προκαλούν σε μάχη. Εκείνος τους απωθεί με ευκολία και εκμεταλλευόμενος την κατάσταση δραπετεύει. Κατά τη διάρκεια της μάχης ο Tougou σκοτώνεται και ο Lars ορκίζεται εκδίκηση. Μαζί με την Alisa καταλαμβάνουν ένα απ' τα υπόγεια τρένα της Zaibatsu με σκοπό να φτάσουν στα γραφεία της. Πέφτουν όμως σε ενέδρα καθώς η Nina Williams μαζί με μια ομάδα από στρατιώτες της Tekken Force τους περικυκλώνουν. Παρ' όλο που είναι λιγότεροι σε αριθμό ο Lars νικά τους στρατιώτες και ρίχνει την Nina απ' το τρένο.

Η Nina αργότερα εμφανίζεται ξανά έχοντας επιβιώσει την πτώση, αλλά ηττάται ξανά από τον Lars. Μαζί με την Alisa φτάνουν στον πύργο της Zaibatsu και παλεύουν με τον Jin χωρίς να υπάρχει φανερός νικητής. Τότε ο Jin έχοντας ετοιμάσει μια ενέδρα διαγράφει την μνήμη της Alisa και την βάζει να αντιμετωπίσει τον Lars αποκαλύπτοντας ότι είναι ένα ρομπότ κατασκευασμένο να ειδοποιεί τον Jin για όλες τις κινήσεις του Lars. Εκείνος πολεμά και νικά την Alisa η οποία το σκάει από το κτίριο. Ξαφνικά ο Raven εμφανίζεται έχοντας ακολουθήσει τον Lars και του προτείνει να τον ακολουθήσει στην έρημο όπου κατευθύνεται ο Jin. Εκείνος δέχεται.

Ο Lars και ο Raven βρίσκουν έναν αρχαίο ναό στη μέση της ερήμου που είναι το σπίτι του δαίμονα Azazel. Εκεί αντιμετωπίζουν για μια ακόμη φορά τον Kazuya, ο οποίος αηδιάζει όταν μαθαίνει ότι ο Lars είναι ετεροθαλής αδερφός του. Μετά τη μάχη των δύο αδερφών ο Kazuya μαζί με την Anna εγκαταλείπει τον ναό. Ο Raven και ο Lars φτάνουν στην καρδία του ναού όπου και αντιμετωπίζουν τον δαίμονα.

Ο Azazel τον πληροφορεί ότι δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο και τώρα ήρθε η στιγμή να καταστρέψει την ανθρωπότητα ως λύτρωση για τις αμαρτίες τους. Καθώς όμως είναι πολύ εξαντλημένος να συνεχίσει τη μάχη φαίνεται ότι ο Azazel αυτοκαταστρέφεται. Ο Lars και ο Raven όμως καταφέρνουν να βγουν έξω πριν γκρεμιστεί ο ναός. Εκεί συναντούν ξανά τον Jin, που βάζει την Alisa να επιτεθεί. Ο Lars και ο Raven την απωθούν εύκολα, άλλα πριν το σύστημά της κλείσει η Alisa μοιράζεται μια στιγμή αποχαιρετισμού με τον Lars. Εκείνος γεμάτος οργή πολεμά και καταφέρνει να νικήσει τον Jin.

Ο Jin τους αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο και ότι ήξερε από πριν για τον Azazel από την ιστορία μιας γυναίκας ονόματι Zafina. Ήθελε να ξυπνήσει ο δαίμονας και ο τρόπος να το πετύχει ήταν να γεμίσει τον κόσμο αρνητικά συναισθήματα. Ο πόλεμος που ξεκίνησε έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αποκάλυψε τέλος ότι ούτε εκείνος εκτίμησε ποτέ το γεγονός πως οι άνθρωποι υπέκυπταν κάτω από τη δύναμη των μεγάλων εταιριών όπως η Mishima Zaibatsu και η G Corporation και πως με τον πόλεμο θα γκρεμίζονταν φέρνοντας ειρήνη στον πλανήτη.

Παρ' όλα αυτά ο Azazel δεν έχει πεθάνει ακόμα, ο μόνος που μπορεί να τον σκοτώσει είναι κάποιος που κουβαλάει στο αίμα του το Devil Gene. Όταν ο δαίμονας επιτίθεται ο Jin μεταμορφώνεται σε Devil Jin και ανέγγιχτος από τις επιθέσεις του τέρατος διαπερνάει με τη γροθιά του κατευθείαν το στήθος του τέρατος, κάτι που φαίνεται ότι σκοτώνει και τους δύο. Η Nina εμφανίζεται πάλι και, έχοντας μια τελευταία συζήτηση με τον Lars, του εξομολογείται πως ούτε εκείνη μπορεί να κρίνει αν οι πράξεις του Jin ήταν σωστές ή λάθος.

Ο Lars και ο Raven αποχαιρετίζονται και πριν από τους τίτλους τέλους ο Lars δέχεται ένα τηλεφώνημα για δουλειά. Σε μια τελευταία σκηνή κατά τη διάρκεια των τίτλων ο Raven και οι συνεργάτες του βρίσκουν το σώμα του Jin θαμμένο στην έρημο. Τον αν είναι νεκρός ή ζωντανός παραμένει άγνωστο, άλλα φαίνεται ότι το δεύτερο είναι πιο πιθανό μιας και το τατουάζ στο μπράτσο του υποδηλώνει ότι το Devil Gene δεν έχει αφήσει το σώμα του ακόμα και μετά την ήττα του Azazel.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Tekken 6 for PSP - GameRankings». www.gamerankings.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2016. 
  2. «Tekken 6». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]