Royal Rumble (2007)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Royal Rumble (2007)
Επίσημο
τραγούδι(α)
"Drones" από τους Rise Against
Πληροφορίες
ΕταιρείαWWE
ΣόουRaw
Smackdown!
ECW
Ημερομηνία28 Ιανουαρίου, 2007
Προσέλευση13.500
ΑρέναAT&T Center
ΠόληΣαν Αντόνιο, Τέξας
Χρονολογία Σόου Επί Πληρωμή
Armageddon (2006) Royal Rumble (2007) No Way Out (2007)
Royal Rumble Χρονολογία
Royal Rumble (2006) Royal Rumble (2007) Royal Rumble (2008)

Το Ρόγιαλ Ραμπλ 2007 ήταν το εικοστό ετήσιο Ρόγιαλ Ραμπλ σόου επί πληρωμή που διεξάχθηκε από το World Wrestling Entertainment (WWE). Έγινε στις 28 Ιανουαρίου του 2007, στο AT&T Center του Σαν Αντόνιο, Τέξας και χρησιμοποιήθηκαν παλαιστές από τα σόου Raw, Smackdown! αλλά και ECW. Ήταν η πρώτη φορά που το ECW εκπροσωπήθηκε σε ένα Ρόγιαλ Ραμπλ αγώνα. Όπως ήταν συνηθισμένο από το 1993, ο νικητής κέρδισε έναν αγώνα στην WrestleMania 23 για αγώνα είτε με τον Πρωταθλητή WWE, είτε με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών είτε για τον ECW Πρωταθλητή.

Έγιναν πέντε ματς επαγγελματικής πάλης στην κάρτα του σόου, και υπήρξε παραπάνω από ένας κύριος αγώνας. Ο κύριος αγώνας ήταν το ετήσιο Ρόγιαλ Ραμπλ που συμμετείχαν 30 παλαιστές και από τα 3 σόου. Ο Άντερτέικερ , ο τριακοστός εισελθών του αγώνα, νίκησε [1] το ματς αποκλείοντας τον Σον Μάικλς, που είχε μπει εικοστός πέμπτος. Το βασικό ματς από το σόου του Raw ήταν ένα Last Man Standing Match για το πρωτάθλημα WWE μεταξύ του Τζον Σίνα και του Ουμάγκα. Ο Σίνα διατήρησε τον τίτλο του [2] καθώς ο Ουμάγκα δεν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του πριν ο διαιτητής μετρήσει ως το δέκα. Το κύριο ματς του Smackdown! ήταν αυτό του Ντέιβ Μπατίστα έναντι του Μίστερ Κένεντι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, στο οποίο ο Μπατίστα νίκησε[3] αφού εκτέλεσε την χαρακτηριστική του κίνηση, το Batista Bomb. Το βασικό ματς του σόου ECW ήταν μεταξύ του Μπόμπι Λάσλεϊ και του Τέστ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW, στο οποίο νίκησε ο Λάσλεϊ[4] καθώς ο Τεστ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ρινγκ πριν ο διαιτητής μετρήσει ως το δέκα.

Ιστορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Ρόγιαλ Ραμπλ έγιναν αγώνες επαγγελματικής πάλης που συμμετείχαν διάφοροι παλαιστές από προκαθορισμένες κόντρες, σενάρια και ιστορίες που παίχτηκαν στο Raw, στο Smackdown και στο ECW - τα βασικά τηλεοπτικά προγράμματα του WWE. Οι παλαιστές έπαιξαν τους κακούς είτε τους καλούς χαρακτήρες που εξελίχθηκαν σε μια σειρά γεγονότων που έχτισαν ένταση και κορυφώθηκαν σε έναν αγώνα πάλης ή σε μια σειρά αγώνων. Το σόου χρησιμοποίησε παλαιστές από το Raw, το Smackdown! αλλά και ο ECW, τα τρία εβδομαδιαία σόου του WWE.

Η βασική κόντρα στον δρόμο για το Ρόγιαλ Ραμπλ στο Raw ήταν αυτή του Σίνα και του Ουμάγκα, που κοντραρίστηκαν για το Πρωτάθλημα WWE. Στο προηγούμενο σόου επί πληρωμή, New Year's Revolution, ο Σίνα νίκησε τον Ουμάγκα και έληξε το αήττητο σερί του τελευταίου στο WWE, διατηρώντας παράλληλα το Πρωτάθλημα WWE. Την επόμενη νύχτα στο Raw, ο Armando Alejandro Estrada, ο μάνατζερ του Ουμάγκα, ζήτησε ένα επαναληπτικό ματς και ο Σίνα συμφώνησε. Αργότερα εκείνο το βράδυ, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Γκρέιτ Καλί με τον Σίνα, ο Ουμάγκα παρενέβη και επιτέθηκε στον Σίνα. Την επόμενη εβδομάδα, πήρε μέρος στο Raw η επίσημη υπογραφή συμβολαίου για τον αγώνα τους στο Ρόγιαλ Ραμπλ. Μετά που ανακοινώθηκε ότι ο Estrada μπορούσε να διαλέξει το είδος του αγώνα, διάλεξε το ματς να είναι Last Man Standing. Ο Σίνα υπέγραψε και επιτέθηκε και στους δύο. Στο επεισόδιο του Raw στις 22 Ιανουαρίου ο Σίνα αφού αποκλείστηκε από ένα Battle Royal, του επιτέθηκε ο Ουμάγκα, τραυματίζοντάς του την σπλήνα σαν μέρος της κόντρας τους στο κέιφέιμπ.

Η βασική κόντρα του Smackdown! σόου ήταν μεταξύ του Μπατίστα και του Μίστερ Κένεντι, που αγωνίστηκαν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βαρέων βαρών. Στις 5 Ιανουαρίου σε εκείνο το επεισόδιο του Smackdown! ξεκίνησε μία Beat the Clock πρόκληση. Οι παλαιστές συμμετείχαν σε κανονικούς αγώνες, και ο παλαιστής που θα νικούσε στον μικρότερο χρόνο θα γινόταν ο πρώτος διεκδικητής του πρωταθλήματος στο Ρόγιαλ Ραμπλ. Ο Μίστερ Κένεντι, που νίκησε τον Κρις Μπενουά σε σχεδόν πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα να έχει τον μικρότερο χρόνο στο τέλος του σόου. Την επόμενη εβδομάδα, η πρόκληση συνεχίστηκε, και σε ένα ματς μεταξύ του Άντερτέικερ και του Μιζ, ο Κένεντι παρενέβη και κόστισε στον Άντερτέικερ το δικαίωμα του πρώτου διεκδικητή. Ο Άντερτέικερ πάλεψε με τον Κένεντι σε ένα ματς όπου αν νικούσε θα έβαζε και τον εαυτό του στο ματς του Μπατίστα με τον Κένεντι στο Ρόγιαλ Ραμπλ. Κατά τη διάρκεια του ματς, ο Κένεντι επιτέθηκε στον Μπατίστα που ήταν δίπλα στο ρινγκ, ο Μπατίστα ανταπέδωσε και έτσι ο Άντερτέικερ αποκλείστηκε από το ματς. Έτσι το ματς στο Ρόγιαλ Ραμπλ παρέμεινε όπως είχε.

Η κύρια κόντρα στο ECW σόου ήταν μεταξύ του Μπόμπι Λάσλεϊ και του Τεστ, με τους δύο να κοντράρονται για το πρωτάθλημα ECW. Ο Ρομπ Βαν Νταμ νίκησε μία ονλάιν ψηφοφορία και κέρδισε έτσι μία ευκαιρία για τον τίτλο στις 2 Ιανουαρίου σε επεισόδιο του ECW. Το ματς αυτό κόντρα στον Σαμπού δεν είχε κάποια κατάληξη. Ο Βαν Νταμ έχασε και την δεύτερή του ευκαιρία, όταν σε επαναληπτικό αγώνα του ο Τεστ παρενέβη και επιτέθηκε και στους δύο. Ένα τριπλό ματς για τον τίτλο έγινε στις 16 Ιανουαρίου μεταξύ του Λάσλεϊ, του Βαν Νταμ και του Τεστ. Ο Λάσλεϊ νίκησε αλλά δέχθηκε επίθεση από τον Τεστ μετά το τέλος του αγώνα. Τότε έγινε επίσημο το ματς για το Ρόγιαλ Ραμπλ. Μια βδομάδα πριν το ματς, ο Λάσλεϊ νίκησε τον Τεστ σε ένα ακόμα ματς για τον τίτλο.

Στο σόου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλα ταλέντα που χρησιμοποιήθηκαν[5]
Ρόλος: Όνομα:
Εκφωνητές Jim Ross (Raw)
Jerry Lawler
(Raw / Royal Rumble)
John "Bradshaw" Layfield
(SmackDown! / Royal Rumble)
Michael Cole
(SmackDown! / Royal Rumble)
Joey Styles (ECW)
Tazz (ECW)
Carlos Cabrera (Spanish)
Hugo Savinovich (Spanish)
Συνεντεύξεις Todd Grisham
Εκφωνητής στο ρινγκ Lilian Garcia
(Raw / Royal Rumble match)
Tony Chimel (SmackDown!)
Justin Roberts (ECW)
Διαιτητές Scott Armstrong (ECW)
Mike Chioda (Raw)
Jack Doan (Raw)
Chris Kay (SmackDown!)
Jim Korderas (SmackDown!)
Nick Patrick (SmackDown!)
Charles Robinson (SmackDown!)
Mickie Henson (ECW)
Στην μηχανή μπίνγκο Kelly Kelly (ECW)

Πριν την τηλεοπτική μετάδοση του σόου, ο Τζέι Τι Τζι νίκησε τον Λάνς Κέιντ σε έναν μη τηλεοπτικό αγώνα.

Τα ματς πριν την κύρια κάρτα αγώνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο ματς που μεταδόθηκε ήταν το ματς ομάδων μεταξύ των Χάρντις (Τζεφ και Ματ Χάρντι) και των Εμ εν ΕΜ (Τζοέι Μέρκιουρι και Τζόνυ Νάιτρο). Το ματς δεν ήταν ισορροπημένο αλλά η Εμ εν Εμ πήραν τον έλεγχο επιτιθέμενοι συνεχώς στο τραυματισμένο σαγόνι του Ματ. Οι Χάρντις πήραν για λίγο το πλεονέκτημα, αλλά το έχασαν όταν ο Νάιτρο αντέστρεψε μία κίνηση στον αέρα του Τζεφ. Ο Τζεφ έβαλε τελικά τον Ματ στο ρινγκ, που ξυλοκόπησε τον Τζοέι και τον Νάιτρο. Το τέλος ήρθε όταν ο Ματ εκτέλεσε το Τουίστ οφ Φέιτ, και ο Τζεφ εκτέλεσε το Σουέντον Μπομπ στον Νάιτρο. Ο Τζεφ έκανε πιν στον Νάιτρο και κλείδωσε τη νίκη.

Το δεύτερο ματς της βραδιάς ήταν αυτό του πρωταθλητή ECW Λάσλεϊ με τον Τεστ για τον τίτλο του ΛάσλεΪ. Ο Τεστ χρησιμοποίησε αρκετές παράνομες κινήσεις και πήρε τον έλεγχο αφού χτύπησε τον ώμο του Λάσλεϊ στο σίδερο του ρινγκ. Συνέχισε να επιτίθεται στον ώμο εώς ότου ο Λάσλεϊ ανταπέδωσε με αρκετές δυνατές κινήσεις. Ο Τεστ βγήκε από το ρινγκ, και επέτρεψε στον εαυτό του να χάσει με χρονικό αποκλεισμό. Ο Λάσλεϊ κέρδισε και διατήρησε τον τίτλο του. Μετά, κυνήγησε τον Τεστ, τον έβαλε πίσω στο ρινγκ και συνέχισε να τον ξυλοκοπεί.

Τα κύρια ματς της κάρτας αγώνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τρίτο ματς ήταν μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών Μπατίστα και το Μίστερ Κένεντι για τον τίτλο του Μπατίστα. Ο Μπατίστα πήρε από νωρίς το πλεονέκτημα με την δύναμή του έως τη στιγμή που ο Κένεντι τραυμάτισε το γόνατο του Μπατίστα με την χρήση των μεταλλικών σκαλοπατιών. Ο Κένεντι συνέχισε να επιτίθεται στα γόνατα του Μπατίστα, και εφάρμοσε αρκετές λαβές υποταγής που ζόριζαν το γόνατο του Μπατίστα. Ο Μπατίστα προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, αλλά ο Κένεντι έσπρωξε τον Μπατίστα στον διαιτητή και εκτέλεσε ένα χτύπημα στα γεννητικά όργανα του Μπατίστα. Ο Κένεντι είχε ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι του Μπατίστα και τον κράτησε για το pin και θεωρητικά νίκησε το ματς, αλλά ο διαιτητής δεν είχε της αισθήσεις του και δεν καταμέτρησε την νίκη του. Ο Μπατίστα τελικά εκτέλεσε το Batista Bomb και διατήρησε τον τίτλο του.

Το τέταρτο ματς ήταν ένα Last Man Standing μεταξύ του Σίνα και του Ουμάγκα για το WWE πρωτάθλημα. Ο Ουμάγκα κυριάρχησε στον αγώνα και επιτέθηκε στα δεμένα πλευρά του Σίνα. Ο Σίνα μάταια προσπάθησε να γυρίσει στο παιχνίδι, καθώς ο Ουμάγκα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι. Ο Σίνα όμως χτύπησε τον Ουμάγκα στα γεννητικά του όργανα, έκανε ένα bulldog πάνω στα μεταλλικά σκαλοπάτια και το Five Knuckle Shuffle στον Ουμάγκα. Ο Ουμάγκα απέφυγε την ήταα αλλά έπειτα ο Σίνα τον χτύπησε με το μόνιτορ. Ο Ουμάγκα σηκώθηκε αλλά αστόχησε στο splash που επιχείρησε. Ο μάνατζερ του Ουμάγκα, Armando Alejandro Estrada, χαλάρωσε τα σχοινιά του ρινγκ. Τελικά όμως ήταν αυτά που κόστισαν τον αγώνα στον Ουμάγκα, καθώς ο Σίνα τον "έπνιξε" με αυτά. Ο Ουμάγκα δεν σηκώθηκε πριν το δέκα και ο Σίνα διατήρησε τον τίτλο του.

Ο Αντερτέικερ, ο νικητής του αγώνα Royal Rumble

Ο τελευταίος αγώνας ήταν ο αγώνας Ρόγιαλ Ραμπλ. Ο Κέιν ,που μπήκε δέκατος, κυριάρχησε στο ματς από τη στιγμή που εισήλθε και απέκλεισε τον Τόμι Ντρίμερ και τον Σαμπού, τον τελευταίο μάλιστα τον απέκλεισε κάνοντάς του chokeslam πάνω σε ένα τραπέζι που είχε στήσει ο ίδιος. Ο Σάντμαν, που μπήκε δέκατος πέμπτος χρησιμοποίησε την χαρακτηριστική του κίνηση singapore cane προτού αποκλειστεί γρήγορα από τον Κινγκ Μπούκερ. Ο Ράντυ Όρτον συνεργάστηκε με τον Ετζ για να αποκλείσουν τους Χάρντις. Μετά τον αποκλεισμό του, ο Μπούκερ ξαναμπήκε στο ρινγκ, απέκλεισε τον Κέιν και συνέχισε να τον ξυλοκοπεί. Χρειάστηκε η προσπάθεια οκτώ παλαιστών για να αποκλειστεί ο Βίσκερα μετά που ο Σον Μάικλς του εκτέλεσε την τελειωτική του κίνηση sweet chin music. Ο Γκρέιτ Καλί μπήκε εικοστός δεύτερος, κυριάρχησε άμεσα και απέκλεισε επτά άτομα. Τελευταίος μπήκε ο Άντερτέικερ, που αμέσως απέκλεισε τον Καλί και έπειτα τον Μόντελ Βοντέιβιους Πόρτερ. Έτσι έμειναν τέσσερις τελευταίοι παλαιστές στον αγώνα: ο Ετζ, ο Όρτον, ο Μάικλς και ο Άντερτέικερ. Ο Όρτον έπιασε τον Ετζ λίγο πριν τον χτυπήσει, αλλά έπειτα τα ξαναβρήκαν και συνεργάστηκαν για να αποκλείσουν τον Μάικλς και τον Άντερτέικερ. Ο Μάικλς, που ήταν έξω από το ρινγκ, ξαναμπήκε και απέκλεισε και τον Όρτον αλλά και τον Ετζ. Ο Άντερτέικερ με τον Μάικλς πάλεψαν για αρκετή ώρα προτού ο Άντερτέικερ αποκλείσει τον Μάικλς και γίνει ο νικητής του αγώνα. Ο Άντερτέικερ έγινε έτσι ο πρώτος συμμετέχων που νικάει τον αγώνα μπαίνοντας από την τριακοστή θέση.

Εξέλιξη στα σόου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα σόου που ακολούθησαν το Ρόγιαλ Ραμπλ ήταν γύρω από την επιλογή του Άντερτέικερ για τον ποιο πρωταθλητή θα διάλεγε να αντιμετωπίσει στην WrestleMania 23. Ο Άντερτέικερ εμφανίστηκε και στα τρία σόου, και αντάλλαξε βλέμμα και με τους τρεις πρωταθλητές. Τελικά, σε επεισόδιο του Raw στις 5 Φεβρουαρίου ο Άντερτέικερ διάλεξε τον Μπατίστα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα βαρέων βαρών που κατείχε, και έπειτα του εκτέλεσε την χαρακτηριστική του κίνηση, το chokeslam, ξεκινώντας έτσι μία κόντρα μεταξύ τους. Ο Άντερτέικερ τελικά κέρδισε τον τίτλο στην WrestleMania, και η έχθρα τους συνεχίστηκε μέχρι τις 11 Μαίου, έως ότου δηλαδή ο Άντερτέικερ έχασε τον τίτλο του από τον Ετζ, που κατέθεσε το συμβόλαιο Money in the Bank που είχε κερδίσει νωρίτερα εκείνη την εβδομάδα στο Raw από τον Μίστερ Κένεντι.

Μετά που έκανε την επιλογή του ο Άντερτέικερ στις 5 Φεβρουαρίου, ο Σον Μάικλς, ο Ετζ και ο Ράντι Όρτον ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον Σίνα για τον τίτλο του στην WrestleMania. Έγινε έτσι ένας αγώνας μεταξύ των τριών για να καθοριστεί ο πρώτος διεκδικητής και νίκησε ο Μάικλς. Ο Σίνα διατήρησε επιτυχημένα τον τίτλο του στην WrestleMania. Συνέχισαν την κόντρα τους για τον τίτλο και στην κόντρα μπήκαν και οι Ετζ με τον Όρτον, αλλά ο Σίνα παρέμεινε πρωταθλητής. Λίγο μετά το Ρόγιαλ Ραμπλ, ο Ουμάγκα και ο Λάσλει μπήκαν στην κόντρα του κ. ΜακΜάν και το Ντόναλντ Τραμπ στην "μάχη των δισεκατομμυριούχων", σαν εκπρόσωποί τους αντίστοιχα σε έναν αγώνα Hair vs Hair στην WrestleMania.

Το ματς του Μίστερ Κένεντι στο Ρόγιαλ Ραμπλ ήταν η αρχή της προώθησής του σε κύριους αγώνες. Αντιμετώπισε τον Μπόμπι Λάσλεϊ για το πρωτάθλημα ECW στο No Way Out, στο οποίο έχασε λόγω αποκλεισμού και έτσι απέτυχε να κερδίσει τον τίτλο. Ο Κένεντι νίκησε το Money in the Bank Ladder Match στην WrestleMania, που του έδινε το δικαίωμα να επιλέξει όποιον πρωταθλητή ήθελε να αντιμετωπίσει για τον τίτλο του οποιαδήποτε στιγμή. Ο Κένεντι τραυματίστηκε σε μη τηλεοπτικό αγώνα, όμως, και θα έμενε εκτός ρινγκ για πέντε με επτά μήνες και έτσι έχασε την βαλίτσα του από τον Ετζ σε επεισόδιο του Raw στις 7 Μαίου. Αργότερα, κάποια άλλα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο τραυματισμός ήταν λιγότερο σοβαρός αλλά ο Κένεντι είχε ήδη χάσει την ευκαιρία για τον τίτλο. Επέστρεψε στην κανονική κάρτα αγώνων για το υπόλοιπο του χρόνου.

Αποδοχή του σόου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το AT&T Center έχει φιλοξενήσει πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις που έχουν μία ποικιλία από τις περισσότερες επιτρεπτές θέσεις. Σε μία εκδήλωση καλαθοσφαίρισης, που έχει μικρότερο στήσιμο από ένα σόου επαγγελματικής πόλης, χώρεσαν 18.797 οπαδοί. Λόγω της παραγωγής του Ρόγιαλ Ραμπλ, το μέγιστο όριο οπαδών μειώθηκε στους 13500 και το σόου πήρε 491.000 αγορές σόου επί πληρωμή. Το WWE πήρε 15.8 εκατομμύρια δολάρια από το έσοδα των σόου επί πληρωμή στο πρώτο τέταρτο του χρόνου (μαζί με το No Way Out και την WrestleMania) έναντι 17.1 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη χρονιά για τα ίδια σόου, μια διαφορά 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Ρόγιαλ Ραμπλ 2006 δέχθηκε 548.000 αγορές, 57.000 περισσότερες από αυτό του 2007. Η σελίδα του Canadian Online Explorer που ασχολείται με την επαγγελματική πάλη, Slam! Wrestling, βαθμολόγησε το σόου με 7.5 στα 10 λόγω του ότι το σόου δεν κράτησε ακριβώς τρεις ώρες και κάποιων προβλημάτων του αγώνα Ρόγιαλ Ραμπλ. το οποίο επίσης βαθμολόγησε με 7.5 Το Ρόγιαλ Ραμπλ 2007 εκδόθηκε σε DVD στις 27 Φεβρουαρίου του 2007 από το WWE. Το DVD έκανε το ντεμπούτο του στα τσαρτ του Μπίλμορντ στο νούμερο 3 για τα κορυφαία DVD. To DVD παρέμεινε στο τσαρτ για 13 συνεχόμενες εβδομάδες ώσπου στις 13 Ιουνίου του 2007 έπεσε στην δέκατη θέση.

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. Αποτελέσματα [6] Προϋποθέσεις αγώνων Χρόνος
1Κ Ο Τζέι Τι Τζί (με τον Σαντ Γκάσπαρντ) νίκησε τον Λανς Κέιντ (με τον Τρέβορ Μούρντοχ) Κανονικός αγώνας Άγνωστος
2 Οι Χάρντις (Ματ Χάρντι και Τζεφ Χάρντι) νίκησαν του Εμ εν Εμ (Τζοέι Μέρκιουρι και Τζόνι Νάιτρο) Κανονικός αγώνας με ομάδες 15:27
3 Ο Μπόμπι Λάσλεϊ (π) νίκησε τον Τεστ μέσω χρονικού αποκλεισμού Κανονικός αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ECW 07:18
4 Ο Μπατίστα (π) νίκησε τον Μίστερ Κένεντι Κανονικός αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βαρέων βαρών 10:29
5 Ο Τζον Σίνα (π) νίκησε τον Ουμάγκα (με τον Armando Alejandro Estrada) Αγώνας Last Man Standing για το πρωτάθλημα WWE 23:09
6 Ο Άντερτέικερ νίκησε αποκλείοντας τελευταίο τον Σον Μάικλς Αγώνας Ρόγιαλ Ραμπλ για μια ευκαιρία για αγώνα για παγκόσμιο τίτλο στην WrestleMania 23 56:18
(π) - αναφέρεται στον πρωταθλητή πριν τον αγώνα

Κ - ο αγώνας αυτός δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά

Είσοδοι στον αγώνα Ρόγιαλ Ραμπλ και αποκλεισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κόκκινο κουτί ██ και το "Raw" υποδεικνύει παλαιστή του Raw , το μπλε κουτί██ και το "SD!" υποδεικνύει παλαιστή του SmackDown! , το μοβ κουτί ██ και το "ECW" υποδεικνύει παλαιστή του ECW.

Νούμερο[7] Παλαιστής[7] Σόου Ταξινόμηση Αποκλείστηκε από τον[7] Χρόνος[8] Αποκλεισμοί
1 Ρικ Φλερ Raw 1 Ετζ 05:40 0
2 Φίνλεϊ SD! 12 Σον Μάικλς 32:33 0
3 Κένι Ντάικστρα Raw 2 Ετζ 04:05 0
4 Ματ Χάρντι SD! 9 Ράντυ Όρτον 18:55 0
5 Ετζ Raw 28 Σον Μάικλς 44:02 5
6 Τόμι Ντρίμερ ECW 3 Κέιν 06:41 0
7 Σαμπού ECW 4 05:28 0
8 Γκρέγκορι Χελμς SD! 5 Κινγκ Μπούκερ 06:50 0
9 Σέλτον Μπέντζαμιν Raw 14 Σον Μάικλς 22:22 1
10 Κέιν1 SD! 11 Κινγκ Μπούκερ4 13:21 3
11 Σι Εμ Πανκ ECW 22 Γκρέιτ Καλί 27:16 1
12 Κινγκ Μπούκερ SD! 10 Κέιν 09:22 3
13 Σούπερ Κρέιζι Raw 7 Ράντυ Όρτον & Ετζ 04:32 0
14 Τζεφ Χάρντι Raw 8 Ετζ 03:39 0
15 Σάντμαν ECW 6 Κινγκ Μπούκερ 00:13 0
16 Ράντι Όρτον Raw 27 Σον Μάικλς 27:15 2
17 Κρις Μπενουά SD! 19 Γκρέιτ Καλί 17:52 3
18 Ρομπ Βαν Νταμ ECW 21 16:28 2
19 Βίσκερα Raw 13 Ρομπ Βαν Νταμ, Έτζ, Σι Εμ Πανκ , Κρις Μπενουά, Τζόνυ Νάιτρο, Σέλτον Μπέντζαμιν, Χάρντκορ Χόλι & Κέβιν Θορν2 06:22 0
20 Τζόνυ Νάιτρο Raw 15 Κρις Μπενουά 06:18 1
21 Κέβιν Θορν ECW 16 06:15 1
22 Χάρντκορ Χόλι ECW 18 Γκρέιτ Καλί 10:21 1
23 Σον Μάικλς Raw 29 Άντερτέικερ 24:11 4
24 Κρις Μάστερς Raw 17 Ρομπ Βαν Νταμ 03:32 0
25 Τσάβο Γκερέρο SD! 24 Γκρέιτ Καλί 06:24 0
26 Μόντελ Βοντέβιους Πόρτερ SD! 26 Άντερτέικερ 07:32 0
27 Καρλίτο Raw 23 Γκρέιτ Καλί 03:19 0
28 Γκρέιτ Καλί Raw 25 Άντερτέικερ 03:45 7
29 Μιζ SD! 20 Γκρέιτ Καλί 00:07 0
30 Άντερτέικερ SD! Νικητής3 13:15 3

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Undertaker wins the Royal Rumble Match». Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2016. 
  2. «WWE Champion John Cena def. Umaga (Last Man Standing Match)». Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2016. 
  3. «World Heavyweight Champion Batista def. Mr. Kennedy». Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2016. 
  4. «ECW World Champion Bobby Lashley def. Test (Countout)». Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2016. 
  5. Martin, Adam (29 Ιανουαρίου 2007). «Live notes from WWE Royal Rumble PPV last night; San Antonio, Texas». WrestleView. Ανακτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2007. 
  6. «Royal Rumble». www.prowrestlinghistory.com. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2016. 
  7. 7,0 7,1 7,2 «Royal Rumble Facts». World Wrestling Entertainment. Ανακτήθηκε στις 8 Απριλίου 2011. 
  8. «Royal Rumble Entrance & Elimination Info – Royal Rumble 2007». Pro Wrestling History. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2009. 

[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Royal Rumble (2007)» (στα αγγλικά). Wikipedia, the free encyclopedia. 2016-07-15. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Royal_Rumble_(2007)&oldid=729956472.