Red Dead Redemption

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Red Dead Redemption
ΔημιουργόςRockstar San Diego
ΕκδότηςRockstar Games
ΜηχανήRockstar Advanced Game Engine
ΠλατφόρμαXbox 360, PlayStation 3, Playstation 4 και Nintendo Switch
Ημ/νία κυκλοφορίας18  Μαΐου 2010 και 21  Μαΐου 2010 (PAL region)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Red Dead Redemption είναι γουέστερν βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Rockstar San Diego και εκδόθηκε από τη Rockstar Games. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 2010 στη Βόρεια Αμερική και στις 21 του ίδιου μήνα στην Ευρώπη. Είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Red Dead, με πρώτο το Red Dead Revolver.

Η Rockstar Games χρησιμοποίησε το ιδιόκτητο Rockstar Advanced Game Engine (RAGE) για την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι τοποθετείται στην Άγρια Δύση στην χρονιά του 1911, δηλαδή τα τελευταία χρόνια που επικρατούσε η εποχή της Άγριας Δύσης. Πρωταγωνιστής είναι, ο John Marston, ένας πρώην καταζητούμενος καουμπόι, ο οποίος είχε δύσκολη ζωή και μεγάλωσε με φίλους που τον έμπλεξαν, αφού οι γονείς του ήταν νεκροί. Κάποια μυστική οργάνωση της τοπικής κυβέρνησης του Blackwater απήγαγαν την οικογένεια του (τη γυναίκα του και τον γιο του), με αντάλλαγμα να σκοτώσει ή να φέρει ζωντανά τα μέλη της παλιάς του συμμορίας, η οποία τον προδωσε.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Red Dead Redemption είναι παιχνίδι ανοικτού κόσμου και εξελίσσεται σε τρίτο πρόσωπο. Ο παίκτης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πολλά όπλα της εποχής του 1900. Ως μεταφορικά μέσα χρησιμοποιούνται τα άλογα, οι άμαξες και το τρένο. Ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να κολυμπήσει γιατί οι λίμνες και οι θάλασσες είναι πολύ βαθιές.

Το παιχνίδι διαθέτει σύστημα που δείχνει πόσο γνωστός για τις πράξεις του είναι ο χαρακτήρας και την φήμη που αποκτά από τον γύρω κόσμο. Εάν η φήμη του πρωταγωνιστή είναι αρνητική, καταζητείται από τον νόμο, ενώ εάν είναι θετική θα είναι υπέρ του νόμου. Για να αποκτήσει κάποιος υψηλή φήμη με τον θετικό τρόπο θα πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο και τον νόμο και θα ανταποδίδεται για αυτό. Για να αποκτήσει κάποιος χαμηλή φήμη με αρνητικά στοιχεία θα πρέπει να σκοτώσει τους πάντες (εκτός από τους χαρακτήρες που θα συναντήσετε, γιατί οι αποστολές θα ακυρώνονται) και θα έρχεται αντιμέτωπος με τον νόμο.

Οι μάχες σώμα με σώμα, αποτελούν σημαντικό κομμάτι για το παιχνίδι. Υπάρχει η δυνατότητα ο John να κρυφτεί, να στοχεύει τυχαία λέγοντας το και ως "blindfire", αλλά και να στοχεύει από όπου θέλει ο παίκτης. Τα όπλα του John, είναι πιστόλια Revolver, καραμπίνες, πολυβόλα, ενώ σε μια αποστολή μπορεί να χρησιμοποιήσει και κανόνι. Επίσης έχει λάσο, όπλα sniper, μαχαίρια, δυναμίτες και μολότοφ.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι δέχθηκε πολύ καλές κριτικές από τους δημοσιογράφους. Οι ψηλότερες ήταν, συμπεριλαμβάνοντας και το Metacritic και το Game Rankings, με βαθμολογία 95%. Στο PlayStation Magazine συγκέντρωσε 92 βαθμούς από τους 100. Το 1UP.com του έδωσε βαθμό Α, ενώ το GameSpy και το GamePro 5 αστέρια.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]