Psycho Soldier

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Psycho Soldier
ΔημιουργόςSNK
ΕκδότηςSNK
ΠλατφόρμαZX Spectrum, Amstrad CPC και Commodore 64
Ημ/νία κυκλοφορίας1987
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Psycho Soldier (ιαπωνικά: サイコ・ソルジャー Saiko Sorujā) είναι βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε απλο την SNK στην Ιαπωνία το 1986 και παγκοσμίως το 1987.[1] Θεωρείται sequel του παιχνιδιού Athena, που κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα. Στο Psycho Soldier συνεχίζονται οι περιπέτειες της χαρακτήρα Athena. Η βρετανική Ocean Software έχει κυκλοφορήσει εκδοχές του παιχνιδιού για υπολογιστή, συγκεκριμένα για τα ZX Spectrum, Commodore 64 και Amstrad το 1987.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Psycho Soldier εξελίσσεται πολλά χρόνια μετά το Athena. Στο Athena η πρωταγωνίστρια του τίτλου είναι μία μυστηριώδης φιγούρα, μερικώς βασισμένη στη θεά της ελληνικής μυθολογίας με το ίδιο όνομα, η οποία πολεμά στον δρόμο της μέσα από αρκετά τοπία από κάποιον άλλο κόσμο. Ο σκοπός της είναι να κατατροπώσει διάφορα τέρατα και κακές οντότητες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη. Αφού ολοκληρωθεί το ταξίδι της, επιστρέφει στον παράδεισο, έτσι μπαίνοντας για πάντα στη λήθη των θνητών που ζουν από κάτω.

Στη μοντέρνα εποχή όπου εξελλισσεται το Psycho Soldier, η νεαρή κοπέλα και απόγονος της αρχικής Athena,[2] εμφανίζει ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες που της επιτρέπουν να ξεκλειδώνει έναν αριθμό κρυμμένων δυνάμεων που βρίσκονται μέσα της. Ελπίζει μια μέρα να χρησιμοποιήσει αυτές τις δυνάμεις όχι μόνο για να βοηθήσει τους άλλους, αλλά και για να προωθήσει την καριέρα της ως μελλοντικό ποπ είδωλο.

Εμφανίζονται αρκετά σατανικά τέρατα στην πατρίδα της, την Ιαπωνία, και η ίδια μαζί τον επίσης χαρισματικό φίλο της, Sie Kensou, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να προστατεύσει τους φίλους και το σπίτι της από αυτή την απειλή.[3]

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα φωνητικά του θεματικού τραγουδιού του παιχνιδιού εκτέλεσε το ποπ είδωλο Καόρι Σιμίζου.[4] Το έχει συνθέσει ο Εϊκίτσι Καβασάκι.[5] Οι ιαπωνικές και οι αγγλικές εκδοχές του παιχνιδιού έχουν διαφορετικά φωνητικά για το τραγούδι αυτό.

Η ιαπωνική εκδοχή του παιχνιδιού κυκλοφόρησε ως single το 1987 σε μία σπέσιαλ κασέτα, που ήταν διαθέσιμη μόνο σε όσους αγόρασαν την εκδοχή "Athena" της κονσόλας Nintendo Famicom στα καταστήματα της Ιαπωνίας. Η κασέτα επίσης περιλαμβάνει και μία σπέσιαλ εκδοχή των τίτλων τέλους με φωνητικά.

Η παραπάνω εκδοχή (χωρίς τα φωνητικά) έγινε το θεματικό τραγούδι για την ομάδα Psycho Soldiers που εμφανίζεται στα βιντεοπαιχνίδια The King of Fighters '94 και The King of Fighters '96. Επιπλέον, είναι το ατομικό θέμα της Athena στα παιχνίδια The King of Fighters '97 και The King of Fighters 2002.

Ένα remix του τραγουδιού ακούγεται στο Super Smash Bros. Ultimate, που περιλαμβάνει και ιαπωνικούς και αγγλικούς στίχους από την Κανάκο Κοτέρα.[6] Πρόκειται για την πρώτη φορά που το τραγούδι εκτελέστηκε στα αγγλικά, από την κυκλοφορία του Psycho Soldier για τις ΗΠΑ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Psycho Soldier (Video Game)». TV Tropes. Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  2. Kalata, Kurt. «Psycho Soldier» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  3. «Revisit the early days for King of Fighters' Athena in Psycho Soldier». Destructoid (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  4. «Psycho Soldier Characters». Giant Bomb (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  5. Feature, Mikel Reparaz 2010-08-07T03:02:16 218Z. «Game music of the day: Psycho Soldier». gamesradar (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 
  6. «Sakurai details Psycho Soldier's laborious re-recording process for Smash Bros. Ultimate - Nintendo Everything». nintendoeverything.com. Ανακτήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]