Plawres Sanshiro

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Plawres Sanshiro
Το εξώφυλλο του πρώτου τόμου DVD της σειράς.
プラレス3四郎
Puraresu Sanshirō
ΕίδοςMecha, sport, shōnen
Manga Plawres Sanshiro
ΣχεδιαστήςΤζίρο Γκιου
ΕκδότηςAkita Shoten
Δημοσιεύεται στοWeekly Shōnen Champion
Έκδοση6 Αυγούστου 1982 – 3 Μαΐου 1985
Αριθμός τόμων14
Anime Plawres Sanshiro
ΣκηνοθέτηςΚουνίχικο Γιουγιάμα
ΣτούντιοAsatsu-DK
Kaname Production
Toho
Μετάδοση5 Ιουνίου 1983 – 26 Φεβρουαρίου 1984

Το Plawres Sanshiro (ιαπωνικά: プラレス3四郎, Χέπμπορν: Puraresu Sanshirō, γνωστό στην Ελλάδα και ως Τζουμαρού) είναι ιαπωνική σειρά περιπέτειας anime και manga. Δημιουργήθηκε από τους Τζίρο Γκιου και Μινόρου Καμίγια, σκηνοθετήθηκε από τον Κουχίνικο Γιουγιάμα και αποτελείται από 37 επεισόδια. Η παραγωγή της έγινε από το 1983 έως το 1984 από την εταιρία Kaname Pro. Στην Ελλάδα, η σειρά προβλήθηκε από την ΕΤ3, στο Junior's TV και σε τηλεοπτικούς σταθμούς της επαρχίας, και το 1987 κυκλοφόρησαν στα βιντεοκλάμπ σε 4 VHS τα πρώτα 12 επεισόδια από την Medusa Video. Η μεταγλώττιση έγινε στο Στούντιο Εκράν. Μαζί με τον Igano Kabamaru αποτελούσαν δύο από τις δημοφιλέστερες σειρές κινουμένων σχεδίων στην τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '80 και τη δεκαετία του '90.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από ένα αγόρι, τον Sanshiro Sugata, ο οποίος έχει θέσει ως σκοπό να γίνει ο καλύτερος χειριστής Plawres (Plastic Wrestling) σε ολόκληρη την Ιαπωνία, παρά τις βλέψεις του παππού του που θέλει να τον κάνει μεγάλο Judoka. Έχοντας στο πλευρό του ένα από τα πιο δυνατά plawres, τον Jumaru (Juohmaru είναι η κανονική ονομασία του), θα αντιμετωπίσουν στα ιαπωνικά τουρνουά Plawres (και όχι μόνο) άλλα αδίστακτα και εξίσου δυνατά Plawres, όπως για παράδειγμα τον Mad Hurricane, τον Blue Hawaii, τον Mosquito (Κουνούπη) και τον El Matador (Ταύρο).

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Sanshiro είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς και ο χειριστής του πιο δυνατού plawres, του Jumaru, τον οποίο κατασκεύασε ο πατέρας του που δεν είναι εν ζωή. Αρχικά ο Sanshiro είναι ένας φιλόδοξος πρωτάρης που μοναδική του σκέψη είναι να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τον Jumaru. Οι αντίπαλοί του είναι θρασείς προκειμένου να τον προκαλέσουν σε μονομαχία. Στην αρχή της σειράς δεν μαθαίνει από τα λάθη του, όμως καθώς η σειρά και η πλοκή εξελίσσεται αρχίζει να σκέφτεται πιο λογικά και χωρίς εγωισμό κάθε φορά που τον προκαλεί κάποιος αντίπαλος.

Η Kyoko είναι φίλη του Sanshiro και που έχει αισθήματα αγάπης γι'αυτόν. Είναι βοηθός εκπαιδευτής του τζούντο στην οικογένεια Sugata. Είναι ενεργητική και ειλικρινής και δεν διστάζει να επιπλήξει τον Sanshiro όποτε κάνει λάθος. Η Kyoko εργάζεται επίσης στην επιχείρηση εστιατορίων της οικογένειας της και οδηγεί μοτοσυκλέτα.

Ο Shota είναι ο καλύτερος φίλος του Sanshiro, ο οποίος συλλέγει πληροφορίες οποιουδήποτε είδους, ιδιαίτερα για τα αντίπαλα plawers. Ο Shota είναι υπερενεργητικός και παρουσιάζεται συχνά τρέχοντας με ένα ιδιαίτερο στυλ. Είναι επίσης ερωτύλος, φωνακλάς και κρίνει γρήγορα τους άλλους βασίζόμενος στην πρώτη εντύπωση. Εντούτοις, αντιμετωπίζει τα καθήκοντά του σοβαρά.

Ο Tetsuya είναι ο μηχανικός του Jumaru και αρμόδιος να επιδιορθώνει τα όποια μηχανικά προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει ο Jumaru κατά τη διάρκεια της μάχης. Αποδεικνύεται πολύ ικανός, εύστροφος και καινοτόμος πάνω σε μηχανικά θέματα, αν και κατα περιόδους ενοχλείται όταν ο Sanshiro τον παρακάμπτει για τη συντήρηση του Jumaru.

Ο Shinji είναι ο προγραμματιστής του Jumaru. Ο προγραμματισμός του σε συνδυασμό με τον χειροκίνητο έλεγχο του Jumaru από τον Sanshiro, καθοδηγούν τον Jumaru στο ρινγκ.

Ελληνική μεταγλώττιση και διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σκηνοθετική επιμέλεια: Βασίλης Συρόπουλος

Σπύρος Μπιμπίλας: Σανσίρο Σουγκάτα

Χάρης Σώζος: Σότα

Πάρις Κατσίβελος: Σίντζι - Κουροσάκι

Νόνη Γλυκού: Κυόκο Φουμπούκι - Ματσίρο Σουγκάτα

Κώστας Σκώκος: Καρντέλο - Γκριν Μπέρετ

Αλέξια Ασκαρίδου: Σέιλα Μίστι - Καόρου Σουγκάτα

Λίλιαν Δημητρακοπούλου: Μάκι Ασάνο

Νίκος Μαγδαληνός: Τζουμαρού

Πληροφορίες - πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

https://www.greekdubdb.com/title?id=664