North Cyprus Airlines

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η North Cyprus Airlines (τουρκικά: Kuzey Kıbrıs Hava Yolları (KKHY)‎‎) ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) λίγο μετά την πτώχευση της Cyprus Turkish Airlines τον Ιούνιο του 2010.

Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές αρχές, το 60% του συνόλου των μετοχών θα ανήκουν σε ιδιώτες και το 30% θα ανήκει στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με μια συμφωνία με τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας, τις Τουρκικές Αερογραμμές (ΤΑ), η ΤΑ θα κατέχει το υπόλοιπο 10% των μετοχών της νεοσύστατης North Cyprus Airlines και θα είναι υπεύθυνη για την παροχή νέου στόλου στην αεροπορική εταιρεία της ΤΔΒΚ[1]. Η KKHY θα αρχίσει να λειτουργεί με το αρχικό προϋπολογισμό 15.000.000 δολαρίων και θα γίνει συνδεδεμένο μέλος της Star Alliance[2].

Οι τακτικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται από το διεθνές αεροδρόμιο Ερτσάν και σχεδιάζεται να πετά σε 11 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων προορισμών στην Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και πολλούς άλλους προορισμούς στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Ορχάν Σιβρίκαγια.[3]

Αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη και λειτουργία της North Cyprus Airlines έχει παγώσει.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ana Sayfa». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2016. 
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2019. 
  3. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2019. 
  4. «Ana Sayfa». Ανακτήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2016.