Nemexia (παιχνίδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
‘‘Nemexia’’
ΕκδότηςXS Software
ΈκδοσηΝοεμβρίου 2009 (2009-11)
ΕίδοςΠαιχνίδι Διαστημικής Στρατηγικής
Ιστορελίδαwww.nemexia.gr

Το Νemexia [1][2][3][4][5] είναι ένα παιχνίδι ονλαην διαστημικής στρατηγικής για browser. Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει μια απ τις τρεις ράτσες και να αναπτύξει την αυτοκρατορία του. Με την βοήθεια των φίλων σου, μπορείς να κατακτήσεις το σύμπαν χτίζοντας την Υπέρτατη Αστρική Πύλη (ΥΑΠ).

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Nemexia [6][7][8] είναι δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι, ενεργό απ τον Σεπτέμβρη του 2009, αρχικά στη Βουλγαρία. Αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε απ την Βουλγαρική εταιρία XS Software. [9] Μέχρι το τέλος του ίδιου έτους το παιχνίδι είχε δημοσιευθεί σε 13 διαφορετικές χώρες με πάνω από 120,000 εγγεγραμμένους χρήστες..

Εκδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι έχει υποστεί πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια και κάθε μεγάλη αλλαγή έχει και το δικό της όνομα.

 • Nemexia 2.0 - ‘‘‘Evolution’’’ [10][11][12] (2011) – Προστέθηκε μονάδα Διοίκησης – Ο Διοικητής, πλοία διοικητή και βελτιωμένο περιβάλλον χρήστη.
 • Nemexia 3.0 - ‘‘‘Apocalypse’’’ [13] (2012) – Προστέθηκε η νεα εξωγήινη απειλή – οι Renegades, νεο είδος αμυντικών μονάδων και βελτιωμένο σύστημα μάχης.
 • Nemexia 4.0 - ‘‘‘Redemption’’’ [14] (2013) – Προσθήκη σχεδίων για δυο νέα πλοία Διοικητή και δημιουργία εξοπλισμού Διοικητή.
 • Nemexia 5.0 - ‘‘‘Supremacy’’’ [15] (2014) – Προσθήκη της Αρένας Γαλαξία, για μάχες μεταξύ παικτών σε διαφορετικά σύμπαντα.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολλά χρόνια πριν, οι άνθρωποι ανακάλυψαν τα διαστημικά ταξίδια και αποφάσισαν να ερευνήσουν τον γαλαξία. Μια μικρή ομάδα από αυτούς που αυτοαποκαλούνται “Συνομοσπονδία" ανακάλυψαν έναν αρχαίο πλανήτη με απεριόριστους πόρους που τους βοήθησε να αναπτύξουν τις τεχνικές τους δυνατότητές. Τους πήρε λίγο χρόνο, αλλά τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν Τεχνητή Νοημοσύνη τόσο προχωρημένη που ανέπτυξε ελεύθερη βούληση. Ονομάζουν αυτά τα πλάσματα Τέρτεθους .Με το πέρασμα του χρόνου αυτά τα ρομπότ βοηθούσαν την Συνομοσπονδίας σε ολα. Συνειδητοποιώντας τις δυνατότητές τους οι Τερτεθοι ομαδοιποιήθηκαν και άφησαν την Συνομοσπονδία. Λίγοι από αυτούς παρέμειναν ως βοηθοί στα αφεντικά τους, αλλά οι άλλοι ήταν περίεργοι για το υπόλοιπο σύμπαν, όπως ακριβώς και οι δημιουργοί τους. Σε μακρινά ταξίδια τους το Τερτεθοι ανακάλυψαν άλλη έξυπνη φυλή στην άκρη του γαλαξία τους. Έντομα-πλάσματα που ονόμασαν "Νόξις". Τυφλοί από τον ζήλο τους για γνώση η Τερτεθοι και η Συνομοσπονδία δεν πρόσεξαν ότι η Νόξις άρχισαν να εξελίσσονται. Όπως και πολλά άλλα πλάσματα τα Νόξις ήταν παράσιτα, συνδέοντας με ανυποψίαστη πηγή αποστράγγιζαν πληροφορίες και τελικά ξεπέρασαν τους οικοδεσπότες τους. Ο πόλεμος άρχισε. Οι τρεις φυλές βρίσκονταν σε συνεχή σύγκρουση. Το τέλος δεν ήταν κοντά και κάποιοι απόβλητοι, λιγότερο εχθρικής κοινότητας άφησαν αγώνες τους. Σχημάτισαν συμμαχίες και συνδύασαν τις γνώσεις τους στην τελική προσπάθεια να ξεφύγουν. Μπορείτε να βοηθήσετε τους απόβλητους στην προσπάθειά τους.

Game play[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Νemexia [16] είναι παιχνίδι που παίζεται σε κύκλους, που σημαίνει οτι μετά την ολοκλήρωση του στόχου παιχνιδιού [1] οι παίκτες ξεκινούν ξανά απ την αρχή. Κατα τη διάρκεια κάθε κύκλου μπορείς να αποικήσεις έως και 6 πλανήτες σε όλο τον γαλαξία. Ο κάθε ΄πλανήτης μπορεί να έχει ρόλο προμηθευτή πόρων, υποστηρικτικό ή πολεμικό. Ακόμα και αν χαθεί ο πλανήτης σε μάχη, ο παίκτης μπορεί να κατακτήσει άλλον και να συνεχίσει κανονικά.

Ράτσες και Μονάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Nemexia [17][18][19] έχει τρείς διαφορετικές ράτσες :[20][21] τους Ανθρώπους (Συνομοσπονδία), τα Ρομπότ (Τερτεθοι) και τα έντομα (Νοξοι). Κάθε ράτσα έχει τις δικές της μονάδες με μοναδικές ικανότητες. . [22] Η ποικιλία πλοίων και αμυντικών μονάδων επιτρέπει την χρήση πολλών στρατηγικών μάχης. Υπάρχουν 7 είδη πολεμικών πλοίων, 5 πολιτικά και 1 υπηρεσιών. Υπάρχουν επίσης 7 είδη αμυντικών μονάδων για την προστασία του πλανήτη σου. Ακόμα και αν δεν είσαι φαν του πολέμου μπορείς να κατασκευάσεις μια ή δυο ασπίδες πλανήτη για την άμυνα ενάντια σε μερικές αδύναμες μονάδες.

Επιστήμες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν 22 διαφορετικές επιστήμες στην διάθεση του κάθε παίκτη για να τον βοηθήσουν στην ανάπτυξή του. Λόγω της απόστασης μεταξύ των πλανητών , ο παίκτης μπορεί να αυξήσει την ταχύτητά του εως και 750% για να φτάνει στον προορισμό του πιο γρήγορα. Υπάρχουν επιστήμες που αυξάνουν την παραγωγή πόρων και ενέργειας, τη ζωή και επίθεση των μονάδων και ξεκλειδώνουν τα μυστικά για την παραγωγή των ανώτατων μονάδων.

Συμμαχίες και πλανήτες ομάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε παίκτης μπορεί να ιδρύσει ή να μπει σε μια συμμαχία. Με τη βοήθεια οκτώ φίλων του μπορεί να δημιουργήσει εναν πανίσχυρο πλανήτη ομάδας. Απο αυτούς τους πλανήτες οι σύμμαχοι μπορούν να στείλουν επίθεση σε ήλιο για να βρο΄τν τους Κρυστάλλους. Με τη συγκέντρωση 10 κρυστάλλων ο παίκτης ξεκλειδώνει το μοναδικό κτίριο που θα του επιτρέψει να ολοκληρώσει το στόχο του παιχνιδιού. [23]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. 1,0 1,1 «OSG1, κριτική». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015. 
 2. YouTube video κριτική "La caverne de Browser présente: Nemexia Evolution", γλώσσα: Γαλλικά
 3. GryOnline, κριτική, γλώσσα: Πολωνικά
 4. Komputerswiat, κριτική, γλώσσα: Πολωνικά
 5. Magazin Atlas, κριτική, γλώσσα: Σλοβακικα
 6. Browsergames ES Αρχειοθετήθηκε 2015-02-16 στο Wayback Machine., γλώσσα: Spanish
 7. gratis mmorpg, κριτική, γλώσσα: Γερμανικά
 8. jeux-sociaux, κριτική Αρχειοθετήθηκε 2015-01-12 στο Wayback Machine., γλώσσα: Γαλλικά
 9. «XS Software games, Nemexia». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015. 
 10. PC Mania BG, κριτική Αρχειοθετήθηκε 2019-02-07 στο Wayback Machine., γλώσσα: Βουλγαρικά.
 11. Vgames κριτική, γλώσσα: Βουλγαρικά
 12. Evolution, Onet κριτική, γλώσσα: Polish
 13. Webnode, κριτική, γλώσσα: Σλοβάκικα
 14. MMO 24, κριτική Αρχειοθετήθηκε 2015-01-06 στο Wayback Machine., γλώσσα: Πολωνικά
 15. Nemexia 5.0, κριτική Αρχειοθετήθηκε 2015-01-12 στο Wayback Machine., γλώσσα: Πολωνικά
 16. Το Nemexia στο Chrome web store
 17. «virtualworld, κριτική». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015. 
 18. zdarma, κριτική, γλώσσα: Czech
 19. e-item, κριτική, γλώσσα: Czech
 20. mmoreviews
 21. mmorpg, κριτική
 22. PC Mania BG, gameplay Αρχειοθετήθηκε 2019-02-07 στο Wayback Machine., γλώσσα: Βουλγαρικά
 23. PC Mania BG, gamegoal Αρχειοθετήθηκε 2019-02-07 στο Wayback Machine., γλώσσα: Βουλγαρικά