Mushoku Tensei

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation (ιαπωνικά: 無職転生 〜異世界行ったら本気だす〜) - (κατά Χέπμπορν: Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu), είναι εικονογραφημένη νουβέλα του Rifujin Na Magonote. Ανήκει στο γιαπωνέζικο είδος των Isekai και στην κατηγορία των "light novels" («ελαφρές νουβέλες)».

Το θέμα της είναι η ζωή, ο θάνατος και η μετενσάρκωση ενός 34χρονου άνεργου και απελπισμένου άντρα, που πεθαίνοντας μεταφέρεται σε ένα φανταστικό σύμπαν, όπου διατηρώντας τις επίγειες αναμνήσεις του, αποφασίζει να περάσει μια νέα, διαφορετική ζωή με το όνομα Rudeus Greyrat.

Το έργο πρωτοδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο διαδικτυακών μυθιστορημάτων "Shōsetsuka ni Narō" τον Δεκέμβριο του 2012, και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. [1]. Το 2013 κυκλοφόρησε στην έντυπη έκδοση από την εκδοτική εταιρεία Media Factory's. Το 2014, η νουβέλα, διασκευάστηκε σε συνέχειες από το περιοδικό μάνγκα, "Monthly Comic Flapper", ενώ το 2021 διασκευάστηκε και σε άνιμε από το "Studio Bind". Η άνιμε διασκευή θεωρήθηκε από τις καλύτερες άνιμε διασκευές για το 2021.


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]