Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse
Δημιουργός
Εκδότης
ΣχεδιαστήςΝτέιβιντ Τζάφι
ΠλατφόρμαSega Mega Drive, Super Nintendo Entertainment System, PlayStation και Sega CD[1]
Ημ/νία κυκλοφορίαςSuper NESGenesisSega CDPlayStation
  • Ευρώπη 1 Μαρτίου 1996
ΕίδοςΠλατφόρμα
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse είναι side-scroller βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας που αναπτύχθηκε από την Traveller's Tales και κυκλοφόρησε από τη Sony Imagesoft για τα Sega Mega Drive, Mega CD και Super Nintendo Entertainment System το 1994. Στο παιχνίδι, ο παίκτης ελέγχει τον χαρακτήρα της Disney, Μίκυ Μάους, ο οποίος πρέπει να προχωρήσει μέσα από τα επίπεδα, κάθε ένα σχεδιασμένο και βασισμένο σε κλασσικά καρτούν με πρωταγωνιστή τον ίδιο, από το 1928 έως το 1990. Το παιχνίδι επανακυκλοφόρησε το 1996 στο PlayStation, υπό τον τίτλο Mickey's Wild Adventure.

Τρόπος παιχνιδιού

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Το λογότυπο του παιχνιδιού.

Το Mickey Mania είναι παιχνίδι πλατφόρμας, όπου ο παίκτης χειρίζεται τον Μίκυ Μάους μέσα από διάφορες περιοχές, που απεικονίζουν καρτούν στα οποία πρωταγωνίστησε στο παρελθόν, από το ντεμπούτο του στο Steamboat Willie ως το τότε πιο πρόσφατο, The Prince and the Pauper. Ο Μίκυ μπορεί να επιτεθεί στους αντιπάλους του είτε πηδώντας πάνω τους, είτε πετώντας τους μάρμαρα, τα οποία βρίσκονται στο εκάστοτε επίπεδο, σε περιορισμένο αριθμό. Ο Μίκυ μπορεί να αντέξει μέχρι πέντε χτυπήματα. Τα επίπεδα του παιχνιδιού προσφέρουν μία πληθώρα προκλήσεων για να αντιμετωπίσει ο παίκτης.

Τα επίπεδα του παιχνιδιού βασίζονται κατά σειρά στα εξής καρτούν όπου έχει εμφανιστεί ο Μίκυ: Steamboat Willie (1928), The Mad Doctor (1933), Moose Hunters (1937), Lonesome Ghosts (1937), Mickey and the Beanstalk (1947), The Band Concert (1935) (δεν συμπεριλήφθηκε στην εκδοχή του Super NES), The Prince and the Pauper (1990).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]