Μετάβαση στο περιεχόμενο

Metastock

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Metastock
Γενικά
Ημερ. Δημιουργίας1982
Είδοςεπιχείρηση, λογισμικό
Διανομή
Λειτουργικά
Ανάπτυξη
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
http://www.metastock.com/

Το Metastock είναι το πλέον διαδεδομένο πρόγραμμα τεχνικής ανάλυσης μετοχών και δεικτών και χρησιμοποιείται ευρέως τόσο από την ελληνική επενδυτική κοινότητα, όσο και σε άλλες οργανωμένες αγορές. Το Metastock παρουσιάζει την μεγαλύτερη διείσδυση στους Έλληνες επενδυτές. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν το εν λόγω λογισμικό: μεταξύ αυτών χρηματιστηριακές, Ανώνυμες Εταιρίες Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ), καθώς και άλλες εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, που διαθέτουν έναντι αμοιβής τα αρχεία του Metastock.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Metastock για να λειτουργήσει σωστά, για να βγάλει όσο το δυνατόν καλύτερα συμπεράσματα και για να παρουσιάσει τους κυριότερους δείκτες τεχνικής ανάλυσης, πρέπει να έχει εφοδιαστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ιστορικά αρχεία κλεισιμάτων τιμών μετοχών, αλλά και να εφοδιάζεται καθημερινά με τα κλεισίματα των μετοχών του χρηματιστηρίου.

Εφ' όσον διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία, μπορεί να παρουσιάσει σε διαγράμματα τους κυριότερους δείκτες τεχνικής ανάλυσης, όπως είναι οι κινητοί μέσοι, ο στοχαστικός, ο δείκτης MACD και άλλες πληροφορίες. Επίσης έχει τη δυνατότητα σύγκρισης των δεικτών μεταξύ τους, παρακολούθησης του όγκου συναλλαγών, ειδοποίησης του χρήστη όταν ένας δείκτης διασπά ανοδικά ή καθοδικά ένα σημείο αντίστασης και λοιπά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]