L’Atalante

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
L’Atalante
Το L’Atalante στο λιμάνι της Βρέστης
Πληροφορίες
ΟνομασίεςFNCM
ΠλοιοκτήτηςInstitut Français de Recherche pour d’Exploitation de la Mer (Ifremer)
ΔιαχειριστήςGenavir
ΝαυπηγείοAteliers & Chantiers du Havre, Χάβρη, Γαλλία
Καθέλκυση1990
Χρήσηεπιστημονικό / ωκεανογραφικό
Αριθμός επιβατών30
Γενικά χαρακτηριστικά
Εκτόπισμα3.550 t
Μήκος84,6 m / 76,95 m
Πλάτος15,85 m
Βύθισμα5,05 m
Ταχύτητα10 - 14,5
Πλήρωμα17
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το L'Atalante είναι ερευνητικό σκάφος του γαλλικού ερευνητικού ινστιτούτου Ifremer . Το διαχειρίζεται η Genavir. [1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πλοίο κατασκευάστηκε υπό τον αριθμό κύτους 278 στο Ateliers & Chantiers du Havre ναυπηγείο στη Χάβρη . Ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1990 του έτους. Άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1990 και ξεκίνησε το πρώτο ερευνητικό του ταξίδι τον Μάρτιο του 1991.

Τεχνικές προδιαγραφές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πλοίο είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία ντίζελ-ηλεκτρικής ενέργειας . Για την πρόωση χρησιμοποιούνται δύο ηλεκτρικοί κινητήρες από τον κατασκευαστή Jeumont Schneider με 1000 kW έκαστος. Οι κινητήρες λειτουργούν σε δύο σταθερές έλικες εξοπλισμένες με πηδάλια Becker . Επιπλέον, το πλοίο έχει μια έλικα πηδαλίου Schottel στην πλώρη . Το πλοίο φτάνει σε ταχύτητα 14,5 kn .

Η ισχύς των πρωταρχικών κινητήρων παράγεται από τρεις κινητήρες ντίζελ με έξοδο 1000 kW έκαστος. Τρεις γεννήτριες είναι διαθέσιμες για την τροφοδοσία επί του σκάφους. Δύο γεννήτριες ισχύος 1256 kW (1570 φαινομενική ισχύς kVA ) ή 360 kW (450 Η φαινόμενη ισχύς kVA) οδηγείται από τον κύριο κινητήρα. Μια άλλη γεννήτρια έχει ισχύ 240 kW (φαινόμενη ισχύς: 300 kVA).

Εξοπλισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα συστήματα για ερευνητικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένων ηχοβολιστικών, σόναρ, θερμοσαλινογράφους και βαθυυερμογράφους . [2] Από το ερευνητικό πλοίο μπορείς. ένα. Διαθέτει ικανότητα χρήσης υποβρύχιου βαθέων υδάτων " Nautile " και τηλεχειριστήριου υποβρύχιου οχήματος " Victor 6000". Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα δυναμικό σύστημα εντοπισμού θέσης.

Είναι διαθέσιμα για έρευνα οκτώ εργαστηρίων [2] και άλλοι χώροι επιστημονικής εργασίας. Υπάρχουν οκτώ αποθήκες για εμπορευματοκιβώτια.

Το πλοίο διαθέτει γερανούς, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρίσκεται στην πλευρά του λιμανιού στο κατάστρωμα και ένα σύστημα γερανού περίπου στη μέση του κύτους στην δεξιά πλευρά. Άλλοι γερανοί είναι στην πρύμνη και στην πλώρη. Υπάρχουν επίσης διάφορα βαρούλκα στο κατάστρωμα . [2]

Εκτός από το πλήρωμα, 30 επιστήμονες και γενικά προσωπικό μπορούν να συνοδεύουν τις έρευνες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Navires hauturiers Αρχειοθετήθηκε 2019-07-17 στο Wayback Machine., Genavir. Abgerufen am 17. Juli 2019.
  2. 2,0 2,1 2,2 Detailed characteristics, Flotte océanographique française. Abgerufen am 17. Juli 2019.